[Interview] Lisette Samplonius over de creatieve groei van finally. an agency

[Interview] Lisette Samplonius over de creatieve groei van finally. an agency

Finally. an agency scherpte onlangs haar positionering aan. Wat in 2005 startte als productie- en adaptatiebureau is uitgegroeid tot een allround creative agency. We spreken oprichter en Managing Director Lisette Samplonius.

Hallo Lisette, kun jij finally introduceren aan onze lezers?

Zeker, finally is een creatief bureau voor aanstekelijk werk. Wij creëren ideeën van waarde waarover je blijft praten. Voor merken die iets te vertellen hebben, die durven én doen. We zijn niet onoverzichtelijk groot, maar wel groots in wat we doen. Aan de rand van Rotterdam bedenken én maken we aanstekelijk werk voor merken, nationaal en internationaal.

Je richtte finally in 2005 op. Wat voor bedrijf had je toen voor ogen?

Gestart als productie- en adaptiebureau was het onze grootste missie om campagnes te voorzien van de meest perfecte executie en de opdrachtgever daarin totaal te ontzorgen. Wij hebben, nog altijd, de overtuiging dat een campagne pas succesvol is als het hart van een idee ook in de uitvoering klopt.

Hoe is finally door de jaren heen gegroeid, en hoe veranderde de klantvraag daarin mee?

Tot drie jaar geleden bestond ons werk nog hoofdzakelijk uit productie; nu bieden we ook diensten met betrekking tot strategie en conceptcreatie, voor een verhaal dat ertoe doet. We zijn enorm trots op de verbreding in diensten en de aanvragen die hierbij komen kijken. Finally is inmiddels gidsend. Dat maakt het werk waardevoller.

Waarin onderscheidt finally zich van andere agencies?

Onze wat-als-filosofie; de ijver om te zoeken naar de mogelijkheden binnen de onmogelijkheden. Dat passen we toe op ons denk- én maakwerk. Op strategisch en conceptueel vlak worden we gedreven door verwondering en merk-waardigheid. Het draait om zo origineel mogelijk een merk bouwen. Tegelijkertijd wil je een productie zo doeltreffend mogelijk laten verlopen. Daarom doen we niet aan ja-maar. Kortom, in tegenstelling tot sommige andere bureaus is het bij ons is niet het één of het ander; het is de kracht van allebei!

Wat was de aanleiding voor de aangescherpte positionering?

Dankzij een groei aan creatieve vraagstukken, groeiden onze proposities organisch mee. In het kader van Show, don’t tell wilden we ons eerst bewijzen voordat we ons verhaal over de bühne brachten. Beloftes moet je namelijk waar kunnen maken. Vorig jaar konden we er, gezien de aard van de meeste projecten, echt niet meer omheen. Alle seinen stonden op groen, alleen de positionering klonk te bescheiden. De uitbreiding van ons team was een mooi moment om dit met een frisse kijk goed beet te pakken.

Jullie positioneren jezelf nu als Creatief bureau voor aanstekelijk werk. Daaruit spreekt een relatie met vuur. Kun je dit toelichten?

Het staat voor de energie die we met elkaar opwekken én delen. Goed input is de brandstof en creatief opportunisme is de lucifer. Daarmee zetten we opdrachtgevers en doelgroepen in vuur en vlam. Maar we houden ook de vonk erin en gaan graag voor een langdurige relatie.

Jullie zijn een onafhankelijk bureau. Gaat dit op termijn veranderen?

Achter onze successen staat een team dat bestaat uit multidisciplinaire denkers en makers. Omdat we een onafhankelijk bureau zijn krijgt iedereen de vrijheid om het werk te maken waar vooral onze klanten beter van worden. Talent krijgt de ruimte! Daarnaast maakt het ons bedrijf ook wendbaarder en zorgt ervoor dat we flexibel meebewegen op de golven van de maatschappij. Win-win, dus.

Wat kenmerkt jullie klantportfolio; wat is de rode draad?

We mogen werken voor ontzettend diverse organisaties. Van FMCG en retail tot semi-overheid en non-profit. Kenmerkend is dat ze over het algemeen erg ambitieus zijn. Ze voelen een noodzaak om te groeien, de wereld redelijkerwijs te verbeteren of zelf te veranderen. Omdat ze urgentie gedreven zijn, noemen we ze ook wel eens challengers.

Wat staat er voor dit jaar nog op jullie wensenlijst?

Hoewel een mooie tvc of een award heel leuk zouden zijn, jagen we vooral op nieuwe talenten. Dus mocht er nog een ondernemende Creative, een Art Director of een Creative Designer meelezen …

Finally an agency is een full-service creative agency aan de rand van Rotterdam. Sinds 2005 vlammen onze teams dagelijks op strategie, concept en productie voor merken als Coca-Cola, De Kuyper, Danone Nutricia, Foot Locker, Max Havelaar en Avojoy. Als creatief bureau voor aanstekelijk werk creëert finally ideeën van waarde waarover je blijft praten. Dat doen we voor bijzondere merken die iets te vertellen hebben. Challengers die willen, kunnen, durven én doen. Met onze wat-als filosofie zetten we doelgroepen en merken in vuur en vlam. Breng jij de brandstof? Fixen wij de lucifer.

www.finallyanagency.nl

Lees ook:

[Case] Finally ontwikkelt activatie voor Coca-Cola met Antoon

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.