Marketing Report
[Interview] Mart Vonk over het nieuwe geluid van Vandebron

[Interview] Mart Vonk over het nieuwe geluid van Vandebron

Mart Vonk is hoofd marketing bij Vandebron. Amp.Amsterdam ontwikkelde het merkgeluid waarmee de energieaanbieder zich in de markt zet als Green Tech-pionier. We spreken hem over deze stap.

Hallo Mart, mag ik je feliciteren met jullie nieuwe geluid. Kun je uitleggen wat er allemaal veranderd is?

Yes, dank je wel! Wij hebben de afgelopen maanden samengewerkt met Amp. Amsterdam // The Sonic Branding Company om een nieuw geluid voor Vandebron te creëren.

Vandebron staat aan de start van hoofdstuk 2 van de energietransitie om 100 procent groene energie, 100 procent van de tijd beschikbaar te maken. Technologie en slimme innovaties zijn de key om dat voor elkaar te krijgen. Hier werken we hard aan en dit is hét moment om dat aan Nederland te laten zien. Daar hoort een innovatief, future-forward, hoopvol geluid bij en dat hebben we samen gemaakt.

Op welke manier draagt dit geluid uit waar Vandebron voor staat?

Enkele belangrijke merkwaarden van Vandebron zijn positief, eerlijk en slim. Voor ons was het dus belangrijk om deze merkwaarden terug te laten komen in het geluid. De muziek heeft een optimistisch, vooruitstrevend karakter. Het moet hedendaags en future-forward klinken. En het moet voor de luisteraar interessant blijven. Amp.Amsterdam heeft met hun componist uiteindelijk iets ontwikkeld wat aan al deze eisen voldoet.

Hoe zijn jullie gekomen tot een samenwerking met Amp.Amsterdam?

In een eerdere campagne hebben we nauw samengewerkt met Amp.Amsterdam. Toen zij ons benaderde voor een eventuele vervolgsamenwerking zijn we mogelijkheden gaan onderzoeken. We realiseerden ons dat bij de nieuwe positionering als Green Tech-pionier een nieuw geluid hoort. Typisch geval van: op het juiste moment elkaar vinden.

Hoe gaat zoiets in zijn werk als er de wens is voor een nieuw geluid, moet ik dan denken aan uitgebreide briefings, storyboards en luistersessies?

Nou dat valt eigenlijk wel mee. Het proces is heel soepel verlopen. Wij hebben Amp. gebriefd en onze guidelines gedeeld. Vanuit daar hebben we een aantal demosessies gehad om te bepalen wat wel en niet bij Vandebron past. Op basis daarvan heeft Amp. een geluid ontwikkeld. Natuurlijk komen er nog wel wat discussies op gang, we zijn nogal een kritische klant haha, maar dat maakt het geluid alleen maar beter. Tegelijkertijd waren we ook bezig met de ontwikkeling van onze nieuwe campagne, waar het nieuwe geluid een belangrijke rol in speelt. Dus uiteindelijk moest het een mooie symfonie worden waarin beeld en geluid naadloos op elkaar aansluiten. Dat is wat ons betreft goed gelukt!

Wat zijn jullie doelen met deze stap?

Ons nieuwe geluid is echt een weerspiegeling van waar Vandebron voor staat: een innovatieve voorloper in de energiemarkt. Hierdoor ondersteunt het ook onze uitingen. We willen een gevoel van herkenbaarheid creëren. Dat mensen het geluid horen en zonder beeld ook aan Vandebron denken. Dat zou een mooie bijkomstigheid zijn natuurlijk!

Kunnen we nog meer verwachten vanuit jullie marketingactiviteiten?

De komende tijd zijn we met onze campagne op tv, radio en via online kanalen zichtbaar. We willen heel Nederland laten kennismaken met Vandebron als Green Tech-pionier in de energiemarkt. Dit gaan we volgend jaar verder uitrollen.

www.vandebron.nl

Lees ook:

[Interview] Diederik van Middelkoop: Vandebron heeft het geluid van een toekomstgerichte, ambitieuze innovator

Amp.Amsterdam ontwikkelt merkgeluid voor Vandebron

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief