[Interview] Martijn Ederveen (Herbalife): Hoe je als bedrijf innovatief wordt en blijft

[Interview] Martijn Ederveen (Herbalife): Hoe je als bedrijf innovatief wordt en blijft

Martijn Ederveen, Senior Country Manager Netherlands bij Herbalife, legt uit hoe organisaties kunnen groeien door zich te richten op samenwerking en innovatie.  

Sommige bedrijven innoveren vanuit hun hart; denk aan Netflix, dat een revolutie teweegbracht in de manier waarop we content consumeren, of de design first-filosofie van Apple. Maar voor bedrijven die al tientallen jaren bestaan, zoals Herbalife, moet innovatie in het DNA zitten. Of het nu LEGO is, dat partnerschappen met cultureel relevante merken gebruikt om de voorkeur van consumenten voor hun producten nieuw leven in te blazen, of Disney, die telkens een nieuwe draai geeft aan personages door in te spelen op de tijdgeest. Eén ding hebben deze bedrijven gemeen: de ambitie om te innoveren is altijd aanwezig. 

Feedback  

Herbalife ontwikkelt en verkoopt voedingsproducten en voedingssupplementen via een netwerk van onafhankelijke distributeurs die profiteren van uitgebreide training en opleiding over kwalitatief hoogwaardige voeding. Door onze distributeurs hebben we directe toegang tot de markt en luisteren we voortdurend naar en leren van onze distributeurs en hun klanten. Zoals de recente videoserie Inside Herbalife laat zien, is de feedback van onze distributeurs een belangrijke grondslag voor innovatie. We kijken natuurlijk naar waardevolle marketinggegevens en inzichten, maar onze planning is vooral gebaseerd op de distributeurs en focusgroepen van klanten. Zij zijn degene die kunnen vertellen waar de kansen in de markt liggen en, nog belangrijker, hoe we hen kunnen helpen om klanten beter van dienst te zijn.  

Vooroplopen  

Om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van het bedrijf innoveert, verleggen we daarnaast grenzen en omarmen we opkomende trends en technologieën. Of het nu gaat om het creëren van producten met behulp van innovatieve nieuwe eiwitbronnen en ingrediënten of het ontwikkelen van een nieuw end-to-end digitaal platform voor onze distributeurs, met de nieuwste ideeën proberen we altijd voorop te lopen.  

The Greenhouse 

En om te kunnen blijven innoveren is het wereldwijde innovatieprogramma, The Greenhouse, gestart. Dit is een online forum waar medewerkers nieuwe ideeën kunnen voorstellen en feedback van anderen kunnen krijgen om deze ideeën te helpen ontwikkelen en testen. Met het gevolg ideeën waarde kunnen creëren voor de organisatie. Zo wordt in ons distributiecentrum in Venray al het personeel aangemoedigd om minstens 20 procent van hun tijd buiten de gebaande paden te denken tijdens de innovatiebootcamps. Hier kunnen zij creatieve ideeën bedenken die kunnen bijdragen aan de verbetering van het bedrijf.  

Innovatie gaat niet alleen over het maken van nieuwe producten. We zetten innovatie ook in om processen en diensten te ontwikkelen en te verduurzamen. Zo kwam het team uit Venray met een goed idee om de samenwerking aan te gaan met een diervoederfabrikant die onverkochte Formula 1 Meal Replacement Shakes, die anders weggegooid zouden worden, gebruikt in hun producten.  

Word innovatief! Maar hoe?  

Wanneer een organisatie is uitgegroeid van een startup tot een volwaardig bedrijf, kan het verleidelijk zijn om je medewerkers in hokjes te stoppen met een structuur van afdelingen, zoals marketing, verkoop en financiën. Als je op zoek bent naar een technische oplossing, ga je waarschijnlijk naar de IT-afdeling; als je een betere manier nodig hebt om een product te verpakken, vraag je het waarschijnlijk aan je ontwerpers. Kies in plaats daarvan voor een nieuwe aanpak door alle afdelingen aan te moedigen om samen te werken – je zult versteld staan van wat mensen kunnen bedenken en welke totaal nieuwe perspectieven er zo ontstaan. Ik geloof sterk dat organisaties samenwerking en innovatie moeten aanmoedigen om voor meer groei te zorgen. Ze moeten investeren in systemen die de bedrijfsvoering gemakkelijker maken en waardering tonen voor kleine en grote successen als gevolg van innovatie. Door een cultuur van innovatie te creëren, lopen bedrijven voor op de rest en zal het succes boeken op de lange termijn.   

www.serviceplan.nl

www.herbalife.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] Serviceplan zoekt een Strategy Director

14-05-2024 | 09:12:00
Serviceplan Group Netherlands is voor onze medialabel Mediaplus op zoek naar een Strategy Director

[Project] De evolutie van Lumion: een duik in de vernieuwde wereld van 3D-rendering

30-04-2024 | 08:56:00
Aleca Balasiu is Head of Marketing bij Lumion. Zij zet uiteen welke veranderingen deze software de afgelopen tijd heeft ondergaan.

Serviceplan Make en Kérastase lanceren campagne met actrice Sydney Sweeney 

16-04-2024 | 10:03:00
Serviceplan Make Benelux heeft de krachten gebundeld met Kérastase voor de lancering van de productlijn van het haarverzorgingsmerk

[Vacancies] Serviceplan has a position for a Customer Journey Director

28-03-2024 | 07:16:00
Serviceplan Group Netherlands on behalf of The Marcom Engine is looking for a Customer Journey Director -Fulltime

Herbalife gaat partnership aan met shorttrackster Xandra Velzeboer

26-03-2024 | 09:57:00
Het partnership markeert een samenwerking tussen een bedrijf dat zich inzet voor de bevordering van een gezonde en actieve levensstijl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.