[Interview] Mathieu Hermans, Sander Buijs en Jeroen Meulman over lancering Biarritz PR & Brand Communication

[Interview] Mathieu Hermans, Sander Buijs en Jeroen Meulman over lancering Biarritz PR & Brand Communication

Met pr-bureau Biarritz voegt ZUID Agency Group een label toe aan haar bestaande merken. We spreken founders Mathieu Hermans (CEO van ZUID Agency Group), Sander Buijs (Managing Partner van ZUID Agency Group) en Jeroen Meulman (mede-oprichter en Managing Partner van Biarritz PR & Brand Communication) over deze stap.

De meest voor de hand liggende vraag is natuurlijk: waarom?

Sander Buijs: "Omdat het duidelijkheid schept voor onze klanten. Pr was altijd al onderdeel van onze diensten, maar we hebben het tot dusver nooit als product gepositioneerd. De laatste tijd merken we echter een toenemende behoefte aan verhalen die producten en diensten overstijgen en duidelijk maken waar je als merk voor staat en voor gaat. Met Biarritz laten we niet alleen zien dat we de service bieden, maar ook dat we daar, in lijn met onze andere labels, een dedicated team van professionals op hebben zitten."

Mathieu Hermans: "Daarnaast benaderen ook nieuwe klanten ons in toenemende mate met pr-vraagstukken. Ook voor hen willen we duidelijkheid scheppen dat we als ZUID Agency Group je volledige merkcommunicatie en marketingmix onder controle houden. Voor hen is Biarritz een nieuwe voordeur om binnen te komen en kennis te maken met alle inhoudelijke specialisten die we in huis hebben. Met Jeroen als managing partner schuift er voor al onze klanten een bekend creatief gezicht aan tafel met 20 jaar internationale ervaring bij flinke namen van Brabant tot Lissabon."

Wat voegt pr concreet toe aan de bestaande diensten van ZUID Agency Group?

Jeroen Meulman: "Onze bestaande labels bieden essentiële bouwstenen om merken van de grond op te bouwen de grond of nieuw elan te geven met behulp van owned, shared en paid media. Kanalen die organisaties grotendeels zelf onder controle hebben en waarop ze zelf kunnen communiceren waar ze voor staan en hoe onderscheidend ze zijn.

Wat we zien is dat de nieuwe generatie consumenten, medewerkers en besluitmakers meer nodig hebben om zich aan je merk te verbinden. Voor hen ben je zo goed als anderen zeggen dat je bent, en ze doen graag zaken met merken die door waarden worden gedreven en aantoonbaar waarmaken wat ze roepen. Put your money where your mouth is. Met Biarritz veroveren we voor onze klanten terrein binnen het domein van earned media, dé plek waar dergelijke stevige merkreputaties worden gebouwd en onderhouden.

Dat doen we onder meer door op een creatieve, onderscheidende manier positieve, nieuwswaardige verhalen te delen met onafhankelijke media outlets. Van grote mediahuizen en radio- en tv-zenders die we allemaal kennen, tot mediabedrijven die zich richten op nichemarkten en een goede reputatie en groot bereik hebben binnen specifieke doelgroepen.”

Een goede reputatie is belangrijker dan diepe zakken?

Jeroen Meulman: “Het feit dat mensen je merk kennen, wil niet zeggen dat ze weten wat je doet. En waarom. Met name de nieuwe doelgroepen willen pas langdurige verbindingen aangaan als ze snappen waarom je doet wat je doet. Een goede reputatie als authentiek, menselijk en social responsible merk is datgene dat geliefde, succesvolle en toekomstbestendige organisaties gemeenschappelijk hebben. Juist omdat je het niet kunt kopen, is het waardevol.”

Waar past pr binnen de marketingmix van merken?

Jeroen Meulman: “Het opbouwen van een reputatie begint zodra je merkidentiteit, je merkwaarden en je merkstrategie staan. Als Biarritz zijn we de rots ná je branding en aanjagers voor je marketingcampagnes."

"Op plekken waar je doelgroepen al zijn gaan we verhalen vertellen waarmee merken zelf het bewijs leveren voor alle stoere praat. Waarom zijn ze opgericht? Waar staan ze voor en hoe ziet dat eruit in de praktijk? Wat doen ze om zaken als duurzaamheid en social responsibility te integreren in hun dagelijkse bedrijfsvoering? Gooi je ramen en deuren maar open en laat het zien. Door het hele verhaal te vertellen met free publicity, helpen we mooie merken het optimale uit hun marketingbudgetten te halen."

Welke merken kunnen bij Biarritz terecht?

Mathieu Hermans: "We richten ons met name op Europese merken die door waarden worden gedreven. Die ergens voor staan en dat hardop durven te roepen. Merken voor wie winst en groei geen vieze woorden zijn, maar ooit zijn opgericht omdat er iemand 's nachts onrustig in een mandje lag te woelen met een goed idee dat de status quo binnen markten eens flink opschudt. Dat zijn bij uitstek merken met goede verhalen die het verdienen om gehoord te worden."

Hoe ziet pr bij Biarritz eruit?

Jeroen Meulman: "Pr is een containerbegrip waar veel diensten onder te hangen zijn, van een eenvoudig persbericht tot grootschalige klantevenementen. Wij roepen tegen onze klanten dat ze niet alles kunnen zijn voor iedereen, en dat geldt net zo goed voor ons. Gecontroleerd groeien betekent keuzes maken. Daarom kiezen we er bewust voor om ons hier en nu te richten op drie specialismen waar onze doelgroepen morgen mee aan de slag kunnen.

Met brand storytelling delen we vooral merkverhalen die je producten en diensten overschrijden. In basis is alles wat zich afspeelt tussen je vier muren een verhaal. Door nieuwswaardige verhalen binnen je organisatie te herkennen en op de juiste plekken in woord, beeld en geluid te vertellen, bouwen we aan brand reputation en brand awareness bij gerichte doelgroepen.

Met brand conversations laten we vakinhoudelijke specialisten van je organisatie kennis delen en vragen beantwoorden op de plekken waar je publiek al is. Zo creëren we thought leadership en geven we je merk een menselijk gezicht. Dit vergroot het vertrouwen en de klanttevredenheid.

Met executive profiling maken we brand ambassadors van je CEO, COO, CFO en andere C-level executives. Zij hebben vaak een wijd verspreid zakelijk netwerk dat kansen biedt, maar aandacht en onderhoud vraagt. Tegelijkertijd mist deze groep professionals vaak de tijd en de skills om hun relevante kennis en verhalen te delen, en met hun merk en persoonlijke kwaliteiten op een aantrekkelijke manier in beeld te komen en te blijven. We helpen ze hun invloed en bereik te vergroten met bijvoorbeeld artikelen, interviews en columns op LinkedIn en relevante media outlets.

Deze overzichtelijke mix van diensten maakt Biarritz tot een plek waar goede dingen gebeuren voor mooie mensen bij mooie merken. Nu heb je over ons gehoord.”

www.wearebiarritz.com

www.zuidagency.group

Lees ook:

HERA United kiest voor HAGENS

16-07-2024 | 16:17:00
HERA United, de professionele vrouwenvoetbalclub van Nederland, kiest zonder pitchtraject HAGENS als bureau.

Today’s Specials aan de slag voor Fletcher Hotels

16-07-2024 | 12:31:00
Fletcher Hotels heeft creatief pr-bureau Today’s Specials gekozen als partner voor haar communicatie & pr activiteiten.

[The List] Tyto Public Relations Netherlands

10-07-2024 | 12:13:52
PR en communicatie op het snijvlak van tech, wetenschap en innovatie

Stijn Zwinkels Managing Partner Glasnost

10-07-2024 | 09:55:00
Stijn Zwinkels heeft het stokje overgenomen van Henk Boersen, die zich richt op de ontwikkeling van geïntegreerde marketingcommunicatie proposities

PR-bureau HIBOU breidt uit

04-07-2024 | 11:35:00
Milan de Wijs treedt toe als senior pr-consultant. Lisa van Huijkelom is reeds gestart na dienstverbanden bij Op1 en Hart van Nederland.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.