Marketing Report
[Interview] Michael van Essen en Andy Mosmans over ONA interview

[Interview] Michael van Essen en Andy Mosmans over ONA

Dutch7, The Suppliers en NoName Group gaan voortaan door het leven als ONA Group, waarbij het hele proces van rebranding tot stand is gekomen dankzij een samenwerking met creative branding agency VENGEAN.

We spreken Michael van Essen, Managing Director van ONA Group en Andy Mosmans, CEO en co-founder van VENGEAN.

Voor wie jullie niet kent, wat is ONA?

Michael: ONA Group bestaat uit 5 bedrijven: ONA Productions, een full-service productiebureau gespecialiseerd in technische en on-site eventproductie, event management en vergunningstrajecten voor zowel zakelijke als publieksevenementen.

ONA Supplies, dat toegang geeft tot een groot netwerk van toeleveranciers voor facilitaire event voorzieningen; ONA Concepts, gespecialiseerd in het ontwerpen, creëren, produceren en organiseren van diverse evenementen concepten.

ONA Venues dat unieke evenementenlocaties exploiteert zoals een voormalige kerk in centraal Nederland voor feesten, vergaderingen en evenementen en ONA Art, het jongste bedrijfsonderdeel, waar voor getalenteerde kunstenaars het management gevoerd wordt.

Hoe is het idee tot stand gekomen om te komen tot een merk?

Michael: Toen ik hier startte (in oktober 2022) was er discussie over welke strategische positionering we als groep van bedrijven zouden kiezen naar de toekomst toe. We hebben toen de keuze gemaakt voor een merkgedachte die gaat voor brede en duurzame waardecreatie voor de organisatie én voor onze partners.

Dat we nu vanuit 1 paraplu merk, als branded house, zijn gaan opereren, maakt dit ook duidelijk voor alle stakeholders. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om vanuit ONA Concepts ook onze eigen evenementen zoals Winter Village duidelijker te profileren richting het publiek.

Waar staat ONA voor?

Michael: Allereerst is ONA gewoon een lekkere korte en krachtige naam, die gevoelsmatig ook wat mystieks heeft. Tevens zat ONA al verstopt in een van de organisaties waaruit ze is ontstaan: nONAme Group. Daarnaast staat het voor Only Now Alliance: life is live en eigenlijk is er alleen maar nu; wij willen mensen deze visie optimaal laten beleven.

To make now wow! Samen creëren we en bouwen we toe naar dat ene moment dat we vervolgens momentum geven. Dat doen we met ons specialistische team en gespecialiseerde labels.

Ons brand element/logo noemen we The Amplifier en is afgeleid van to amp up, oftewel making things stronger, more intense or more exciting. The Amplifier symboliseert ONA’s realisatiekracht op het gebied van creatie en productie.

Wat is de rol en invulling geweest van VENGEAN bij de rebranding? Kan je daar iets meer over vertellen hoe dat gegaan is?

Andy: Al eerder hebben we met Michael samengewerkt op het vlak van de (re)branding van een aantal ondernemingen, waaronder Recharge, Fittergy Group en Young Perfect & Eatertainment.

In het geval van ONA hebben we samen met Michael en de founders/owners Rutger van Uden en Iko Claassens, intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe merkstrategie (positionering en portfoliobeleid) en de creatie van de nieuwe naam, visuele identiteit en het communicatieconcept voor de onderneming(en). Een perfect voorbeeld van wat we bedoelen met onze missie ‘to ignite impact by energising enterprise’.

Nu het merk staat, wat zal de komende periode de rol van VENGEAN zijn bij ONA Group?

Michael: Naast wat we zelf oppakken, zal VENGEAN ONA verder blijven ondersteunen bij branding-, marketing-, creatie- en of communicatievraagstukken om de organisatie verder op de kaart te zetten.

Hoe is de introductie van ONA ontvangen bij alle bedrijfsonderdelen?

Michael: Waarde creëren doe je niet alleen in omzet, margeverbetering of schalen, maar juist ook door het neerzetten van een sterk merk dat de vertaalslag maakt van je strategische positionering en hoe je deze uitdraagt. Deze paraplu helpt met het verduidelijken van onze strategie en visie naar buiten, maar ook naar binnen, naar onze medewerkers. Ons team is ontzettend enthousiast over wat er is neergezet en kijkt uit naar de volgende fase van de organisatie.

www.vengean.com

www.ona.nl

Lees ook:

[CMTA] VENGEAN + Fresh Bridge: Flavourful Fenna

02-11-2023 | 11:17:24
Startup en biologische ijssensatie in eco-verpakking Little Cow & Cookies, daagde reuzen als Ben & Jerry's uit.

[Interview] Bram Holzapfel over VENGEAN's unieke branding-aanpak

31-10-2023 | 09:58:00
Bram Holzapfel is Co-founder & Executive Creative Director bij VENGEAN. We spreken hem in het kader van zijn nominatie in de Reclamebureau100

VENGEAN ontwikkelt najaarscampagne foodmerk La Vie

25-10-2023 | 09:19:00
De campagne sluit aan bij La Vie’s doel om de transitie van dierlijk naar plantaardig vlees te versnellen

VENGEAN positioneert Gradyent's Industry Division

16-10-2023 | 16:27:20
Vorig jaar verzorgde VENGEAN voor het softwarebedrijf Gradyent de brand strategy, -story, -theme, visual ID en het communicatieconcept

VENGEAN opent deuren in verzamelkantoor Titaan

19-09-2023 | 12:34:00
De housewarming was een mooie gelegenheid om VENGEAN’s klanten te bedanken voor het gezamenlijke succes en ze ook letterlijk in het zonnetje te zetten
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.