Marketing Report
[Interview] Michael van Essen en Andy Mosmans over ONA interview

[Interview] Michael van Essen en Andy Mosmans over ONA

Dutch7, The Suppliers en NoName Group gaan voortaan door het leven als ONA Group, waarbij het hele proces van rebranding tot stand is gekomen dankzij een samenwerking met creative branding agency VENGEAN.

We spreken Michael van Essen, Managing Director van ONA Group en Andy Mosmans, CEO en co-founder van VENGEAN.

Voor wie jullie niet kent, wat is ONA?

Michael: ONA Group bestaat uit 5 bedrijven: ONA Productions, een full-service productiebureau gespecialiseerd in technische en on-site eventproductie, event management en vergunningstrajecten voor zowel zakelijke als publieksevenementen.

ONA Supplies, dat toegang geeft tot een groot netwerk van toeleveranciers voor facilitaire event voorzieningen; ONA Concepts, gespecialiseerd in het ontwerpen, creëren, produceren en organiseren van diverse evenementen concepten.

ONA Venues dat unieke evenementenlocaties exploiteert zoals een voormalige kerk in centraal Nederland voor feesten, vergaderingen en evenementen en ONA Art, het jongste bedrijfsonderdeel, waar voor getalenteerde kunstenaars het management gevoerd wordt.

Hoe is het idee tot stand gekomen om te komen tot een merk?

Michael: Toen ik hier startte (in oktober 2022) was er discussie over welke strategische positionering we als groep van bedrijven zouden kiezen naar de toekomst toe. We hebben toen de keuze gemaakt voor een merkgedachte die gaat voor brede en duurzame waardecreatie voor de organisatie én voor onze partners.

Dat we nu vanuit 1 paraplu merk, als branded house, zijn gaan opereren, maakt dit ook duidelijk voor alle stakeholders. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om vanuit ONA Concepts ook onze eigen evenementen zoals Winter Village duidelijker te profileren richting het publiek.

Waar staat ONA voor?

Michael: Allereerst is ONA gewoon een lekkere korte en krachtige naam, die gevoelsmatig ook wat mystieks heeft. Tevens zat ONA al verstopt in een van de organisaties waaruit ze is ontstaan: nONAme Group. Daarnaast staat het voor Only Now Alliance: life is live en eigenlijk is er alleen maar nu; wij willen mensen deze visie optimaal laten beleven.

To make now wow! Samen creëren we en bouwen we toe naar dat ene moment dat we vervolgens momentum geven. Dat doen we met ons specialistische team en gespecialiseerde labels.

Ons brand element/logo noemen we The Amplifier en is afgeleid van to amp up, oftewel making things stronger, more intense or more exciting. The Amplifier symboliseert ONA’s realisatiekracht op het gebied van creatie en productie.

Wat is de rol en invulling geweest van VENGEAN bij de rebranding? Kan je daar iets meer over vertellen hoe dat gegaan is?

Andy: Al eerder hebben we met Michael samengewerkt op het vlak van de (re)branding van een aantal ondernemingen, waaronder Recharge, Fittergy Group en Young Perfect & Eatertainment.

In het geval van ONA hebben we samen met Michael en de founders/owners Rutger van Uden en Iko Claassens, intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe merkstrategie (positionering en portfoliobeleid) en de creatie van de nieuwe naam, visuele identiteit en het communicatieconcept voor de onderneming(en). Een perfect voorbeeld van wat we bedoelen met onze missie ‘to ignite impact by energising enterprise’.

Nu het merk staat, wat zal de komende periode de rol van VENGEAN zijn bij ONA Group?

Michael: Naast wat we zelf oppakken, zal VENGEAN ONA verder blijven ondersteunen bij branding-, marketing-, creatie- en of communicatievraagstukken om de organisatie verder op de kaart te zetten.

Hoe is de introductie van ONA ontvangen bij alle bedrijfsonderdelen?

Michael: Waarde creëren doe je niet alleen in omzet, margeverbetering of schalen, maar juist ook door het neerzetten van een sterk merk dat de vertaalslag maakt van je strategische positionering en hoe je deze uitdraagt. Deze paraplu helpt met het verduidelijken van onze strategie en visie naar buiten, maar ook naar binnen, naar onze medewerkers. Ons team is ontzettend enthousiast over wat er is neergezet en kijkt uit naar de volgende fase van de organisatie.

www.vengean.com

www.ona.nl

Lees ook:

[Interview] Willem Schouten (Schouten & Nelissen), Bram Holzapfel en Cees-Jan de Melker (VENGEAN) over de branding van Schouten & Nelissen

12-04-2024 | 14:05:00
Schouten & Nelissen heeft een nieuwe visuele identiteit en corporate legacy campagne & Sterker gelanceerd. We spreken hierover met Willem Schouten, Brand Manager bij Schouten & Nelissen en Bram Holzapfel en Cees Jan de Melker, Executive Creative Directors van VENGEAN.

VENGEAN ontwikkelt Legacy-campagne voor Schouten & Nelissen

10-04-2024 | 00:15:00
Met als kernwaarde moed wil Schouten & Nelissen mensen en daarmee de organisaties waarvoor ze werken, sterker maken in werk en leven

[Interview] Laurens Mauquoi (nexeye) en VENGEAN over communicatieconcept Hans Anders

26-03-2024 | 16:05:00
Hans Anders heeft de aloude slogan Alleen de prijs is anders in mei 2023 opnieuw geïntroduceerd en komt met een vervolgcampagne. We spreken nexeye CMO Laurens Mauquoi en Cees Jan de Melker en Bram Holzapfel van VENGEAN over het in 2023 ingezette communicatieconcept

VENGEAN: Global branding of Nippon Express' healthcare division

22-03-2024 | 10:15:18
VENGEAN was responsible for the global logistics provider’s pharmaceutical division’s rebranding and subsequent renaming to Nippon Express Healthcare

[The List] VENGEAN

20-03-2024 | 09:10:00
We are a creative branding engine on a mission to ignite impact by energising enterprise with a vengeance, people and the planet alike
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief