[Interview] Monique Bergers (N=5): We versterken het bereik en de impact van advertising

[Interview] Monique Bergers (N=5): We versterken het bereik en de impact van advertising

Monique Bergers is Managing Director bij N=5. We spreken haar over de nieuwe richting van N=5 en de samenwerking met partner Anne Stokvis

Kun jij N=5 introduceren?

N=5 is het grootste onafhankelijke bureau van Nederland. Wij bouwen merken met impactvolle creativiteit. We werken voor onder andere ABN AMRO, de Consumentenbond, KvK, Holland & Barrett, Melkunie, NPO, Slachtofferhulp Nederland en Stedin.

Jij maakte in 2019 de overstap van Albert Heijn naar N=5. Wat waren toen jouw overwegingen?

De aantrekkingskracht zat in de energie en creativiteit die er binnen een bureau van nature aanwezig is. Daar wilde ik veel dichter op zitten. Daarnaast zag ik een grote kans om brand publishing te verankeren binnen een groot bureau, omdat ik ervan overtuigd ben dat content vanuit je overkoepelende merkstrategie moet vertrekken en zo je advertising kan versterken.

Deze ontwikkeling was in Amerika al volop gaande, maar in Nederland kwam dit maar langzaam op gang. Met die visie ging ik in gesprek met diverse bureaus, samen met Anne Stokvis – die een achtergrond had in de journalistiek. Onze keuze viel op N=5, omdat zij eerder hebben laten zien een dergelijke vernieuwing door te kunnen voeren. En door de grote strategische denkkracht binnen het bureau konden we publishing ook echt op het juiste niveau verankeren.

Na een roerige periode is het bureau snoeihard terug aan de top. What happened?

In een tijd waarin consolidaties aan de orde van de dag zijn in de bureauwereld, kozen wij ervoor om N=5 onafhankelijk te houden. Omdat we geloven dat juist die onafhankelijkheid de vrijheid geeft om anders te denken en doen. Zodat creativiteit de ruimte krijgt.

Afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt aan het nieuwe N=5. Met een nieuwe directie, een nieuwe visie en een getalenteerd team van mensen. We zijn in staat geweest om het onafhankelijk DNA en de strategische en creatieve denkkracht te behouden, maar hebben wel de vernieuwing aangebracht die nodig is om relevant te blijven in de tijd van vandaag, waarbij we het bereik en de emotionele impact van advertising versterken met de geloofwaardigheid, snelheid en engagement van content. De succesformule voor de Powerbrands van vandaag. Dit denken hebben we inmiddels verankerd in onze methode, werkwijze en organisatie, en passen we succesvol toe op alle merken waar we voor werken.

Waarom is diversiteit ook in management belangrijk voor reclamebureaus en de klanten?

Diversiteit is belangrijk in elke branche, en dus ook in onze branche. Je hebt die verschillende perspectieven nodig. Zo vul je elkaar aan en creëer je een werkvloer waarin iedereen zich veilig voelt om zijn ideeën te vertellen, maar ook anderen op hun vooroordelen durft te wijzen. Wat ook het werk ten goede komt. Helaas is de pijnlijke realiteit dat de bureauwereld nog steeds gedomineerd wordt door witte mannen. Zonde, omdat juist rolmodellen zo belangrijk zijn om verandering te realiseren.

Begin dit jaar werd Anne Stokvis partner. Wat is haar kracht?

Anne en Thijs (Bontje) vormen samen de creatieve directie van N=5. Hiermee zijn we het eerste bureau dat niet heeft gekozen voor de combinatie van copy en art, maar voor een combinatie van Advertising en Publishing om zo onze visie ook op directieniveau te verankeren. Annes achtergrond in de journalistiek zorgt ervoor dat ze kijkt met een redactionele blik. Haar redactionele kracht in combinatie met sterke creativiteit is de sleutel tot eigentijds, frisse en relevante ideeën die naadloos aansluiten op de belevingswereld van mensen. Daarnaast heeft Anne een enorme drive voor kansen en vernieuwing en brengt ze veel positieve energie in het bureau en bij klanten. Kortom, een enorme aanwinst voor het team.

Waarin investeert N=5 om de komende jaren competitief te blijven?

Wij zullen volop blijven investeren in goede mensen die met ons mee willen bouwen aan het bureau. Die net als wij continu kansen zien en meebewegen met de wereld om ons heen.

www.nis5.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.