Marketing Report
[Interview] Pieter Smeets over de Gouden Effie, groene marketing bij ASN Bank en meer

[Interview] Pieter Smeets over de Gouden Effie, groene marketing bij ASN Bank en meer

Pieter Smeets is hoofd marketing en communicatie bij ASN Bank. De campagne Goed doen met geld, gemaakt met Selmore, werd beloond met een Gouden Effie. Pieter Smeets was te gast bij Marketing Report op New Business Radio.

Het gebeurt wel vaken dat we Gouden Effie winnaars in de studio hebben maar dat ze de prijs ter plekke winnen, is toch wel meer dan bijzonder.

Pieter Smeets: “Ik werk op het snijvlak van marketing, innovatie en IT, ben altijd bezig met verandering en vernieuwing. ASN is een mooi merk dat al 60 jaar bezig is met duurzaamheid. Er zit complexiteit in. Aan de ene kant wil je een aanjager zijn in duurzaamheid, aan de andere kant wil je stappen zetten met het merk maar spelen er ook zaken rond klantbeleving. Bij ons gaat het ook over de duurzame keuzes die wij als banken maken, waarbij social media heel belangrijk zijn. Daarnaast informeren we ook over welke keuzes onze klanten kunnen maken.”

Over de Korte Termijn Tonijn: "Dat is onze laatste campagne, ontwikkeld in coronatijd. Als ASN Bank vinden we dat waar we voor staan, nu actueler is dan ooit. We hebben de campagne die we hadden lopen, gestopt, en zijn opnieuw gaan creeeren. Samen met de economie willen we ook de natuur herstellen. De boodschap slaat zeker aan, we verwelkomen elke weer heel veel nieuwe klanten. We werken daarvoor al jaar en dag samen met Selmore." 

Luister het volledige interview hier:

www.asnbank.nl
www.selmore.nl

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt gesponsord door Logitech for Business


www.logitech.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief