Marketing Report
[Interview] Roel van der Heijden (Zilveren Kruis) over de door Natwerk gewonnen pitch interview

[Interview] Roel van der Heijden (Zilveren Kruis) over de door Natwerk gewonnen pitch

Onlangs werd bekend dat Natwerk de uitgezette pitch van Zilveren Kruis heeft gewonnen voor het creatieve account. We spreken Roel van der Heijden, Senior Manager Merk & Marketing bij Zilveren Kruis over de pitch, het afscheid van Dawn (Springbok) en de keuze voor Natwerk. Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea.

Hoe kijkt Zilveren Kruis terug op de resultaten van de campagnes die Dawn (Springbok) heeft gemaakt?

We kijken met een positief gevoel terug op de campagnes die we met Dawn hebben gemaakt. Mooi was natuurlijk de kwartaalnominatie voor de Gouden Loeki en de DOOH inzet in januari 2023 over onze Gouden Voornemens.

Waarom heeft Zilveren Kruis besloten tot een pitch?

Dawn (Springbok) heeft ons goed geholpen bij het zetten van de stap om vanuit onze rol als zorgverzekeraar het belang van de preventie (het voorkomen van zorg) als onderdeel van gezondheid te belichten. Voor de verdiepende stap die we hierop willen maken, hebben we ervoor gekozen om dit met een nieuw bureau, in een nieuwe energie te doen.

Wanneer is de pitch uitgezet?

Begin dit jaar hebben we een Request for Proposal (RFP) uitgezet (uiteraard hebben we Dawn (Springbok) vooraf persoonlijk geïnformeerd over deze stap).

Los van het gegeven dat Natwerk het beste kan helpen om jullie verhaal in de volle breedte duidelijk te maken, wat was voor jullie tov andere deelnemers inhoudelijk de reden voor Natwerk te kiezen?

Het was oprecht een heel moeilijke keuze! De deelnemende bureaus hebben echt allemaal met veel enthousiasme en energie een mooie deepdive op ons merk en onze markt gegeven. We hebben uiteindelijk op basis van een vooraf opgestelde weging onze scores gegeven. Die weging is op onder andere het concept, klik/chemie, media, executie (met daaronder verdiepende vragen).

Vervolgens hebben we hier met ons team en procurement een mooi gesprek over gehad, twijfels op tafel gelegd, motivaties voor bureaus gedeeld. Alles afgewogen kwam Natwerk uiteindelijk als de winnaar uit naar voren.

In de campagnes van Zilveren kruis is de afgelopen jaren onder meer campagne gevoerd rondom thema's die niet direct het afnemen van een polis bij zilveren kruis centraal staat, maar bijvoorbeeld mensen motiveren te bewegen, meer gezond te zijn enzoverder.(red.)

Welke lijn wil Zilveren Kruis opgaan als het gaat om de merkbeleving en campagnes de komende jaren en waarom?

Onze rol als zorgverzekeraar is het toegankelijk, kwalitatief op peil en betaalbaar houden van de zorg. Onder andere het voorkomen van zorg is daarin essentieel. Daar hebben we afgelopen jaren al op ingezet, door bijvoorbeeld onze verzekerden te motiveren te bewegen, gezond te eten en aandacht te geven aan hun mentale gezondheid. En dat zullen we ook de komende jaren blijven doen.

Voor hoelang is de samenwerking met Natwerk aangegaan?

We gaan in principe een samenwerking aan met Natwerk voor een lange(re) termijn. Ook Dawn (Springbok) heeft ons gedurende meerdere jaren (voorjaar 2019 t/m zomer 2023) ondersteunt.

www.zilverenkruis.nl

www.natwerk.nl

 
Lees ook:

[Interview] Robbin de Waij (Natwerk): Reclame maken is teamwork

20-11-2023 | 08:00:00
In de aanloop naar de publicatie van de Media100 2024 op het M100 Event publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event

[Interview] Jens Bezemer (Natwerk): Het beste idee zit precies tussen wat de klant herkent en wat nieuw is

16-11-2023 | 10:20:00
In de aanloop naar de publicatie van de Media100 2024 op het M100 Event publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event

BNR Nieuwsradio en Natwerk bundelen krachten

17-10-2023 | 09:07:00
BNR Nieuwsradio en Natwerk kondigen hun samenwerking aan om het BNR-merk naar nieuwe hoogten te brengen

Natwerk en Lebara haken in op iPhone 15: die heb je helemaal niet nodig

20-09-2023 | 15:35:22
Lebara en Natwerk grijpen de lancering van Apple's nieuwste iPhone 15 aan om de consument bewust te maken van de meest logische keuze

Natwerk in actie voor Crocs-collab met Jacob Collier

15-08-2023 | 13:28:00
Jacob Collier ontwierp samen met Natwerk een spraakmakend paar Crocs
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.