[Interview] Rogier Bruggeman (ZIGT): Sales overnight, brand over time

[Interview] Rogier Bruggeman (ZIGT): Sales overnight, brand over time

Rogier Bruggeman is CEO van ZIGT. Wij spreken hem.

Kun jij ZIGT introduceren?

ZIGT is het onafhankelijke media- en marketingbureau voor de Benelux. Met data, media, creatie en tech bouwen we merken, informeren we mensen en zorgen we voor groei en omzet. We gaan op zoek naar het onbenut potentieel in merken én mensen. Dat doen we al meer dan 20 jaar succesvol en dat noemen we Freedom to grow, want vrijheid en groei staan bij ons centraal.

ZIGT heeft in Nederland een aantal bureaus overgenomen en heeft een operatie in België. Hoe ziet de synergie eruit?

Klopt, ZIGT heeft de afgelopen jaren een aantal gespecialiseerde bureaus overgenomen in zowel digital marketing als development en is al meer dan een decennium ook actief en fysiek aanwezig in België. Sinds 1 januari dit jaar opereren alle vestigingen uniform onder de naam ZIGT. Waar je ook klant bent geworden, je hebt toegang tot ons totale dienstenportfolio, maar altijd on demand. Dat betekent dat we in locatie-overstijgende klantenteams werken, waarbij we altijd de behoefte van de klant centraal zetten. Soms betekent dat bijvoorbeeld een volledig geïntegreerde samenwerking tussen Nederland en België, maar soms is er ook een scheiding aan klantzijde en vinden ze het prettig om aan onze kant ook een gescheiden aansturing te zien tussen de landen, zeker omdat er wel de nodige verschillen zijn.

In Nederland ondervinden we op de arbeidsmarkt een belangrijke synergie nu we zowel vanuit Hoofddorp als Arnhem, Utrecht en Tilburg werken. We merken dat we een grotere geografische aantrekkingskracht hebben op de arbeidsmarkt. We kunnen nu bijna vanuit heel Nederland mensen aan ZIGT binden.

ZIGT zegt: Media alleen is niet de oplossing tot groei. Vertel!

Daarom zijn we ook een media- én marketing agency. We geloven in ‘sales overnight, brand over time’ en helpen merken de ideale balans daarin vinden. Het zou dom zijn om alleen naar media te kijken, want er zijn veel andere factoren die meespelen bij zowel omzetgroei als merkgroei. We werken intensief met onze klanten en eventuele andere partners samen. Over en weer delen we idealiter daarbij zoveel mogelijk data, ontwikkelingen en besluitprocessen om zo met elkaar tot een veel rijker marketingadvies te komen, waarbij we niet noodzakelijk ook op alle marketingpijlers zelf de uitvoering hoeven te doen. Op media- en digital marketingvlak doen we dat overigens in de meeste gevallen wel.

Vinden jullie mediaplanners televisie ondertussen ook duur worden?

De prijsverhogingen zijn afgelopen én dit jaar inderdaad fors. Anderzijds is het medium nog steeds bewezen effectief en blijven de kosten per 1000 of per % bereik op veel doelgroepen nog steeds relatief laag. Wel is het zo dat een stand-alone tv-campagne afgenomen is in effect door zowel gestegen kosten als verminderd bereik in een aantal doelgroepen, dus een crossmediale aanpak is bijna altijd zinvoller, zowel vanuit bereiksoogpunt als, belangrijker nog, vanuit effectoogpunt. 

Waarin investeert ZIGT om optimaal competitief te blijven?

Zonder twijfel onze mensen. Zij zijn het immers die het verschil maken voor onze klanten. Freedom to grow, is ook hier sterk van toepassing. We kijken hoe we mensen kunnen laten groeien in kennis, skills en in de organisatie en daarin is volledige vrijheid om met elkaar ook soms te kijken waar iemand het beste past. De afgelopen jaren is regelmatig iemand van discipline veranderd omdat iemand daar beter past, gelukkiger wordt en een betere toegevoegde waarde kan leveren. Sinds dit jaar hebben we Freedom to grow ook verder in onze arbeidsvoorwaarden doorgevoerd, met keuzemogelijkheden, extra vrije dagen, een persoonlijk groeibudget en de mogelijkheid om tijdelijk vanuit het buitenland te werken.

Waarom willen de beste mensen in het vak voor ZIGT werken?

De cultuur van ZIGT heeft een uniek karakter. Dat kan ik natuurlijk makkelijk zeggen, maar het wordt in de praktijk zo beschreven door zowel collega’s die van andere bureaus afkomen, als collega’s die terug zijn gekomen naar ZIGT omdat ze elders toch op dat vlak iets misten wat ze bij ZIGT wel vinden. We hebben in de afgelopen paar jaar zes collega’s gehad die na een uitstapje elders weer bij ZIGT zijn teruggekeerd en dat beschouw ik als een enorm compliment. Onze kernwaarden zijn Samen Succesvol Aanpakken en als je een mentaliteit hebt die op alle drie deze onderdelen aansluit, dan is er altijd plek voor je bij ZIGT. En extra voordeel is dat we kantoren hebben in Utrecht, Arnhem, Tilburg, Hoofddorp én Zaventem. Had ik al gezegd dat we nog nieuwe collega’s zoeken?

www.zigt.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.