Marketing Report
[Interview] Sander Tacx (Wayne Parker Kent): We helpen klanten met het ambacht van strategie en conceptontwikkeling

[Interview] Sander Tacx (Wayne Parker Kent): We helpen klanten met het ambacht van strategie en conceptontwikkeling

Sander Tacx is Managing Director van Wayne Parker Kent. Hij is ook een van de juryleden van de Awards bij de Content Marketing | The Awards. We spreken hem over contentmarketing en de rol daarvan bij zijn bedrijf. 

Kun je vertellen waar jij je binnen Wayne Parker Kent mee bezighoudt?

Als Managing Director binnen Wayne Parker Kent houd ik mij bezig met het optimaliseren van de interne organisatie, zodat de juiste mensen met de juiste zaken bezig zijn en we daarmee onze opdrachtgevers op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen om hun doelstellingen te bereiken. Daarnaast mag ik met onze partners sparren hoe onze gezamenlijke inspanningen op het vlak van content, bijdragen aan de merk- en businessdoelstellingen.

Wat zijn volgens jou de trends anno 2023 binnen contentmarketing en hoe ga jij daarmee om?

AI is natuurlijk de trend waar iedereen op springt en die zeker toegevoegde waarde heeft in het diverse onderdelen van het proces; van ideation tot executie. Maar zoals de magnetron de kok niet heeft vervangen (echt, daar waren mensen bang voor), blijft er een schone taak voor (content)marketeers en bureaus om vanuit de juiste insights, een slimme strategie en een gedegen redactionele aanpak, de juiste content te ontwikkelen die echt waarde toevoegt voor de doelgroep. Dus ja, wij maken zeker gebruik van AI op veel vlakken, maar helpen onze klanten ook nog met het ambacht van strategie en conceptontwikkeling en het tot leven brengen van de concepten.

Wat moeten opdrachtgevers naar jouw idee juist wel en wat juist niet doen?

Het allerbelangrijkste is dat er vanuit een holistische visie naar content wordt gekeken en er een lange termijnvisie wordt ontwikkeld. Content, en zeker SEO-content, is geen tactische korte termijn tool, maar voegt op de langere termijn superveel waarde toe voor consument en merk. Daarnaast wordt er nog te veel vanuit silo’s gekeken naar content voor social, activaties, ‘ATL’ en de eigen platformen. Dit moet echt worden doorbroken.

Wat is een project waar je bij betrokken bent geweest waar je trots op bent en waarom?

Hoewel er altijd nog zaken te verbeteren blijven, ben ik trots op de samenwerking die wij met ALDI hebben voor Altijd ALDI. Hier laten we op een relevante manier zien dat ALDI echt je ‘positieve bondgenoot’ is in het dagelijks leven. Hier wordt ook de bewijsvoering geleverd voor de claims die in de campagnes worden gedaan. Content die wij ontwikkelen wordt ook door het social bureau gebruikt en er is regelmatige afstemming met het mediabureau en themabureau om alles te laten optellen.

Wat is voor jou een mooie case bij de CMTA?

Een mooie case is een effectieve case. Hoe draagt de case bij aan de doelstellingen van de organisatie? Op welke insights is de case gebaseerd? Als dergelijke vragen goed worden beantwoord, dan ben ik al een eind op weg om gelukkig te zijn. Dan mag het ook ‘lelijke’ content zijn, als dit passend is voor merk en doelgroep.

Wat verwacht je van de CMTA dit jaar?

Mijn verwachting is dat de lat weer een stukje hoger is gelegd en dat er nog meer bedrijven tonen dat zij de waarde van content onderschrijven.

Wat is wat jou betreft het laatste vermeldenswaardige nieuws?

Dat we vanuit Wayne Parker Kent weer starten met onze workshop Social/TikTok. Dus mocht je als marketeer hier meer van willen weten en onze visie willen horen, aarzel dan niet om even contact op te nemen.

www.wayneparkerkent.com

Inzenden voor Content Marketing | The Awards

Lees hier alles over hoe in te zenden voor Content Marketing | The Awards 2023

www.cmta.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.