[Interview] Serge Steijn: Open Now maakt reclame slimmer op basis van gedragswetenschap

[Interview] Serge Steijn: Open Now maakt reclame slimmer op basis van gedragswetenschap

Serge Steijn is vanaf 1 mei partner bij Open Now, het reclamebureau op basis van gedragsstrategie. We spreken hem over zijn functie als partner en de plannen van Open Now. 

Kun je Open Now introduceren?

Open Now maakt reclame slimmer op basis van gedragswetenschap. Dat levert betere doordachte campagnes op die minstens zo creatief zijn. 

Wat doen jullie precies?

We maken samen met onze opdrachtgevers creatieve campagnes en bouwen aan betekenisvolle merken. En soms zijn we ook consultants, die dieper inzicht kunnen geven over de psychologie van een bepaald product, dienst of markt.      

Wat onderscheidt jullie van andere bureaus?

We onderscheiden ons doordat we gedragspsychologie en creativiteit op gelijkwaardige basis samenbrengen. Minder buikgevoel dus en meer inzicht. Al blijft creativiteit ook altijd een beetje magie. Hoe beter we begrijpen wat er echt gebeurt in het hoofd van mensen, hoe meer effect we voor onze opdrachtgevers kunnen bereiken.

Wat worden jouw taken als partner precies?

Goeie vraag! Ik ga me vooral bezighouden met de ontwikkeling van het bureau en van de mensen zelf. De kennis en creativiteit die we in huis hebben willen we nog beter laten aansluiten op wat opdrachtgevers nodig hebben. We zien dat er nog veel kansen liggen en staan pas aan het begin van deze ontwikkelingen. Ook kijk ik samen met de andere partners naar interessante partnerships. We willen graag met goede clubs samenwerken.      

Wat zijn de plannen van Open Now voor de komende tijd?

We willen de marktleider zijn op het gebied waar creativiteit, gedragsstrategie en communicatie samenkomen. Dat betekent op de eerste plaats, hele slimme campagnes voor onze opdrachtgevers blijven maken. Maar het betekent ook meer naar buiten treden en anderen ontmoeten om ons vak verder te brengen.

www.opennow.nl

Lees ook:

Open Now maakt campagne voor ARAG

10-04-2024 | 10:21:16
Een juridisch conflict leidt tot hoge mate van onzekerheid en stress. In psychologische termen: het verliezen van het gevoel van controle

Open Now maakt introductiecampagne Nutri-Score voor ministerie van Volksgezondheid

02-04-2024 | 10:23:00
De campagne stimuleert mensen om tijdens het boodschappen doen de Nutri-Score te gebruiken en zo te kiezen voor het product met een betere samenstelling.

[The List] Open Now

12-03-2024 | 11:53:00
Wij geloven dat je daar twee dingen voor nodig hebt: fundamenteel begrip van menselijk gedrag en de kracht van creativiteit

Wetenschapper Lotte Verstijnen maakt overstap naar Open Now

07-02-2024 | 09:22:55
Na ruim 4,5 jaar bij l’eau eindverantwoordelijk te zijn geweest voor gedragsstrategie, is Lotte Verstijnen recent overgestapt naar Open Now

Open Now is vanaf nu B Corp

30-01-2024 | 11:46:35
Open Now sluit zich aan bij bedrijven die het belangrijk vinden om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu na te streven

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.