[Interview] Stacey Rookhuizen over de VVD-campagne

[Interview] Stacey Rookhuizen over de VVD-campagne

Stacey Rookhuizen is oprichter/eigenaar van Bombilate. We spreken haar over de verkiezingscampagne voor de VVD die ze voor de derde keer mocht maken in samenwerking met B.R.A.I.N. Creatives. De campagne is van 1 tot en met 22 november zowel te horen als te zien op radio, televisie, OOH en DOOH, alsook online.

Waarom heeft de VVD jou opnieuw gekozen als campagnemaker?

Omdat de eerdere samenwerkingen bevallen zijn, denk ik! Maar je kunt het beter aan de campagnemanager vragen. Daar komt-ie:

Benjamin van Es, campagnemanager bij VVD: "Als VVD zijn we altijd op zoek naar waar de normale, vaak hardwerkende Nederlander zich zorgen over maakt. Dat achterhaal je met echte gesprekken. Met Stacey Rookhuizen kwamen we in 2021 op het idee van een VoxPop met de kartonnen Mark Rutte. Nu we met Dilan Yesilgöz deze campagne ingaan, willen we iets anders doen maar het toch authentiek houden. Niet een gelikt filmpje met een voice-over waar je hoort wat de politicus anders wil, maar echte kiezers aan het woord over hun zorgen. Dat echte tv maken, voor korte tv-, online- en radiospots, is vakwerk. En daarvoor kunnen we altijd bij Bombilate terecht."

De campagne laat twijfelende kiezers in gesprek met Dilan Yeşilgöz zien. Waarom deze campagnevorm?

In de aanloop naar de verkiezingen zien we weer veel politici die vooral met elkaar (en zichzelf) bezig zijn. Maar moet de focus niet op de kiezer liggen? Je kunt vertellen dat je gewone, hardwerkende Nederlanders ziet, hoort en aan hun kant staat. Maar nog beter is om het te laten zien. Show, don’t tell. Dus gaat Dilan Yeşilgöz in onze campagne in gesprek met de mensen waar het echt om draait: de kiezers. Zwevende kiezers zijn er natuurlijk altijd, maar volgens mij zijn er – na alle veranderingen in Den Haag – meer mensen dan ooit die nog niet weten wat te stemmen. Vandaar een campagne waarin de hoofdrol is weggelegd voor een aantal van deze zwevers.

Hoe komen jullie aan de mensen?

Die heb ik letterlijk van straat geplukt. Bombilate is inmiddels zeer ervaren in street casting. Ik ben er dol op. Het ene moment rekenen ze hun bananen af bij de supermarkt en het volgende moment staan ze in de schijnwerpers, oog in oog met een premierskandidaat. Wie tegen iedereen praat, praat tegen niemand. Dus zijn de gesprekken 1-op-1. Die ene persoon staat natuurlijk voor miljoenen Nederlanders met dezelfde zorgen en vragen.

De slogan is Aan jouw kant. Sommigen vinden dat de VVD helemaal niet aan de kant van sommige burgers staat. Waarom deze slogan?

Haha, geen VVD'er begrijp ik? De slogan heeft de VVD bedacht.

Wat is er anders aan het werken met Dilan Yeşilgöz dan met Mark Rutte?

Welnu, Mark Rutte was voornamelijk erg stil. Hij had zelf weinig in te brengen, maar dat komt vooral omdat hij van karton was. De samenwerking met Dilan Yeşilgöz is dus zeker persoonlijker te noemen, directer. Beide zijn heel tof, maar een campagne ontwikkelen en produceren rondom misschien wel de eerste vrouwelijke premier van Nederland? Dat vind ík dus heel cool.

Ben je zelf een echte VVD’er?

Ik ben voor Dilan Yeşilgöz. Ik sta aan haar kant. Ik zou niet voor elke politieke partij een campagne produceren, zeker niet.

Als jij de campagne voor de SP zou maken, wat zou je dan maken?  

Ik ben een aantal jaren geleden gestopt met gratis ideeën strooien, dus dat ga ik hier ook niet doen. ;-)

www.bombilate.nl

www.vvd.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

72andSunny en Feeld ontwikkelen campagne F*ck Around and Find Out

24-07-2024 | 10:49:00
Ter gelegenheid van de campagne kleurde Feeld de Reguliersdwarsstraat groen van 16 tot 20 juli, om iedereen het groene licht te geven

[Case] DPG Media haar branded contentcampagne geeft bekendheid, imago en verkoop van WELEDA boost

24-07-2024 | 09:34:00
+46 procent omzetgroei sell-in +36 procent groei in afzet merkbekendheid WELEDA is met 10 procent gestegen bekendheid van WELEDA is met 22 procent gestegen

XYZ Creative Agency ontwikkelt campagne Maritiem Museum voor 150-jarig bestaan

23-07-2024 | 16:52:00
Het Maritiem Museum bestaat 150 jaar. Om dat te vieren en breed uit te dragen, ontwikkelde XYZ Creative Agency een vrolijke publiekscampagne.

All Response Media gaat aan de slag voor Oscar Autoverhuur

23-07-2024 | 11:04:00
Oscar Autoverhuur heeft voor zijn aanstaande TV campagne All Response Media geselecteerd als mediabureau voor planning, inkoop en optimalisatie

GVB en Natwerk roepen chauffeurs op om buschauffeur te worden

23-07-2024 | 10:51:00
Op tactisch gekozen plekken worden chauffeurs via out-of-home-uitingen hierop gewezen.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.