Marketing Report
[Interview] Veelvuldig Effie-winnaar Tomas Sweertvaegher tekent bij Springbok interview

[Interview] Veelvuldig Effie-winnaar Tomas Sweertvaegher tekent bij Springbok

Springbok breidt uit met Tomas Sweertvaegher, die is aangesteld als strategisch directeur. Met zijn brede ervaring bij LDV United en Ogilvy Brussels gaat deze zwaargewicht werken aan grote projecten. We stellen hem een paar vragen.

Dag Tomas, proficiat met deze nieuwe stap. Hoe ben je ertoe gekomen voor Springbok aan de slag te gaan?

Ik heb ondertussen 15 jaar ervaring binnen agency’s, en de laatste jaren zie ik de markt heel snel evolueren. De meeste aandacht ging terecht naar de digitale veranderingen en innovaties. Maar die slinger dreigde door te slaan, waarbij de mens uit het oog werd verloren door een te enge focus op technologie. 

De toekomst van marketing is geen OF-verhaal, maar een EN-verhaal. En die laatste verhalen zijn vaak de moeilijkste, maar ook de meest impactvolle. De interactie tussen tech en merk is bovendien ook het boeiendst. En dat is waar Springbok in wil excelleren. Een logische stap dus voor mij.

Hoe ga je de rol van strategisch directeur invullen?

Springbok is de afgelopen jaren en maanden enorm gegroeid in grootte, maar vooral in expertises. Allemaal heel belangrijke puzzelstukken om een complete marketing-oplossing te bieden. Die puzzelstukken wil ik graag met elkaar verbinden rondom mensennoden. Want merken staan tenslotte ten dienste van de mens en de consument.

Wat wordt je eerste uitdaging/project?

Springbok won enkele maanden geleden een heel belangrijke pitch voor Ethias, één van de belangrijkste verzekeraars in België. Ethias zag het potentieel van Springbok waarbij hun merk creatief nieuwe zuurstof krijgt én waar de kracht van digital en data volop wordt benut. Daar werk ik alvast heel graag aan mee. En de eerste weken waren alvast veelbelovend.

Wat zijn je doelen voor dit eerste jaar?

Ik wil de kracht van die puzzelstukken van de hele Springbok groep omzetten in straf strategisch en creatief werk voor mooie merken. In Nederland en België, maar ook verder internationaal.

Springbok gelooft dat merken de kracht hebben om hun bedrijf en de samenleving positief vorm te geven. Op welke manier dragen jullie daaraan bij?

In mijn jongere jaren ben ik nog kabinetswoordvoerder rond duurzaamheid geweest in de Belgisch regering en heb ik ook voor de Europese Commissie voor Milieuzaken gewerkt. Duurzaamheid loopt als een rode draad doorheen mijn loopbaan. Die waarden en ambitie vind ik ook terug binnen heel Springbok, dat merken wil helpen bij de transformatie naar een duurzame toekomst.

Je bent een Effie-winnaar. Je behaalde al maar liefst 14 Effies en je zetelde ook in international Effie-jury's. Wat is het geheime recept?

Dat is er niet.

Maar als je het probleem van een consument écht goed begrijpt, dan komt de juiste oplossing vaak vanzelf. Maar daarvoor moet je met de klanten praten, de producten zelf testen, met de experts van de klantendienst spreken, winkels bezoeken ....

Hoe kijk je naar de verschillen tussen Belgische en Nederlandse agency’s en wat kunnen die van elkaar leren/overnemen wat jou betreft?

De helderheid en directheid van zowel de medewerkers als het creatieve werk van Nederlandse agency’s is verfrissend. In het algemeen staan Nederlandse agency’s ook al verder in het implementeren van digitale marketing. Belgische agency’s zijn het dan weer gewoon om met iets kleinere budgetten te werken. Dat stimuleert om creatief innovatief te zijn. De sterktes van beide landen combineren kan voor magie zorgen. Een fijn snijvlak dus om op te werken.

www.springbokagency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief