Marketing Report
[Interview] Wilfred den Hertog over Key Agency interview

[Interview] Wilfred den Hertog over Key Agency

Wilfred den Hertog is Partner en Strategy Director bij Key Agency.Het creatief bureau richt zich op de digitale wereld en komt voort uit een samenvoeging van diverse specialistische bureaus, zoals Greymen&Co, DLVR en Socialfabriek.

Kun je Key Agency introduceren?

Wij zijn een bureau dat ambitieuze merken helpt om succesvol te zijn in de digitale wereld. Waar dat succes voor het ene merk begint met het versterken van hun online aanwezigheid (zoals een onderscheidende merkidentiteit en een gebruiksvriendelijke website), is het voor het andere merk zaak om groei te realiseren met die online aanwezigheid (zoals het werven van een marketingdatabase of meer online sales genereren). Wij hebben ervoor gezorgd dat we alle benodigde expertise en vaardigheden in huis hebben, zodat we onze opdrachtgevers in elke fase kunnen helpen om steeds weer een stap voorwaarts te zetten.

Inmiddels zijn jullie circa 8 maanden actief onder de naam Key Agency. Hoe ervaren jullie het werken als geïntegreerd bedrijf?

We zijn al geruime tijd gewend om geïntegreerd te werken, maar het blijft altijd uitdagend. De dynamiek van het ontwerpen en bouwen van een website is bijvoorbeeld compleet anders dan die van het bedenken en maken van een inhaker op social. Toch vindt het hier allemaal onder hetzelfde dak plaats. We hebben dat voor elkaar gekregen door drie teams te bouwen met elk hun eigen skill set en processen: Digital, Marketing en Media. Onze accountmanagers en strategen zorgen ervoor dat de samenwerking tussen deze teams vlekkeloos verloopt, waardoor we onze opdrachtgevers veel gemak, snelheid en efficiëntie bieden.

Wat is de meerwaarde voor merken om met jullie in zee te gaan vergeleken met andere bureaus?

Doordat we alles in huis hebben, kunnen we merken onafhankelijk adviseren én alles uitvoeren wat nodig is om succesvol te zijn en te blijven. Van search tot social en van design tot development. Resultaatgericht én creatief. Ons team is niet alleen heel gevarieerd als je kijkt naar de verschillende expertises, maar beschikt ook over relatief veel seniors die een enorme bak ervaring met zich meebrengen en die in begrijpelijke taal kunnen uitleggen welke keuzes waarom gemaakt moeten worden. Daarmee leveren we maatwerk aan onze opdrachtgevers en zijn we heel effectief én efficiënt.

Hoe kijken jullie aan tegen AI?

Nieuwe ontwikkelingen zijn een zegen voor bureaus, en dat geldt zeker voor AI. Het is ons bestaansrecht om altijd bovenop de laatste ontwikkelingen zitten, om vervolgens onze opdrachtgevers waar relevant te kunnen adviseren en begeleiden. Wat betreft AI helpen we enerzijds onze opdrachtgevers op weg om de mogelijkheden te benutten, bijvoorbeeld door opleiding en inspiratie aan te bieden. Anderzijds zorgen we er natuurlijk ook voor dat we met AI onze eigen processen steeds efficiënter maken. Denk aan het gebruik van AI-tools voor design, copy en development, maar ook voor advertising.

Welke ontwikkelingen en trends valt jullie op in de markt?

De grenzen tussen de fysieke wereld en de digitale wereld vervagen steeds meer. Hoewel we in de kern een digital agency zijn, moeten we onze opdrachtgevers steeds vaker breder bedienen. Denk aan het neerzetten van een merkidentiteit, het ontwikkelen van een marketingstrategie en het creëren van marketingmiddelen. Uiteindelijk zal de markt geen onderscheid meer maken tussen de digitale en fysieke wereld. Het is daarom aan ons als bureau om steeds weer te vernieuwen en een antwoord te bieden op die continu veranderende vraag.

Op wat voor merken richten jullie je?

Ambitieuze, ondernemende merken. Merken waar we waarde kunnen toevoegen. En die vind je vaak in het mkb. We hebben daarom ons business model, ons team en onze processen zo ingericht dat we topkwaliteit kunnen bieden, maar wel betaalbaar zijn voor middelgrote ondernemingen (van 10 tot 100 medewerkers). Bijvoorbeeld door alle facetten van digitale marketing aan te bieden voor een vast bedrag per maand. Het leuke is dat die pragmatische insteek niet allen in het mkb, maar ook bij grotere merken zoals RTL (Nederland), Porsche Nederrland (PON) en Gardena aanslaat.

Wat is jullie laatste nieuws?

Zoals al eerder benoemd, zitten we als bureau bovenop de mogelijkheden die AI ons en onze opdrachtgevers kan bieden. We hebben onlangs een nieuwe dienst gelanceerd: de AI-beeldbank. Unieker dan stockfoto’s, kwalitatieve beelden die passen bij je merk. En dat voor een heel aantrekkelijke prijs. Wie interesse heeft, mag zeker contact met mij opnemen!

www.keyagency.nl

 

Lees ook:

Key ontwikkelt launch van Weerproof : eigenwijs met een rauw randje

21-02-2024 | 10:50:00
Key Agency was verantwoordelijk voor het opzetten van het message house, het bouwen van de website en het creëren van de campagne

[Vacatures] Key Agency zoekt een UX/UI Designer

16-01-2024 | 07:51:00
Key Agency is per direct op zoekt naar een UX/UI Designer 32-40 uur per week Amsterdam

[Vacatures] Key Agency zoekt een Project/Traffic Manager

29-11-2023 | 09:27:00
Key Agency is per direct op zoek naar een Project/Traffic Manager

[Column] Wilfred den Hertog (Key Agency): Kan jouw marketing de verleiding van een onenightstand weerstaan?

17-10-2023 | 13:55:00
In de wereld van marketing draait alles om het bouwen van langdurige relaties met klanten om zo blijvend succes op de lange termijn te behalen. Toch vallen veel bedrijven nog steeds voor de verleiding van snelle resultaten en kortstondige flings, vergelijkbaar met een onenightstand

[Vacatures] Key Agency zoekt een Webcare Agent/Community Manager

05-07-2023 | 09:39:00
Key Agency is per direct op zoek naar een Webcare Agent/Community Manager 5-15 uur per week - Amsterdam
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.