Marketing Report
IPG Mediabrands lanceert AI-chatassistent My Bot nieuws

IPG Mediabrands lanceert AI-chatassistent My Bot

IPG Mediabrands, de mediaholding binnen Interpublic Group, lanceerde een AI-chatassistent - My Bot - om de interne productiviteit op de werkplek te optimaliseren en de werkstijlen van zijn werknemers te verbeteren door middel van Gen AI-technologie die wordt aangestuurd door Google Cloud.

My Bot

My Bot, dat werd gebouwd door het productteam binnen KINESSO, de performance marketing unit binnen IPG Mediabrands, maakt gebruik van Google's PaLM 2-taalmodel. De gepatenteerde tool, met bedrijfsbeveiliging die intellectueel eigendom tijdens de hele workflow beschermt, is exclusief voor IPG Mediabrands en is wereldwijd uitgerold naar alle medewerkers.

De supercharged assistent is specifiek ontworpen om vaardigheden voor dagelijkse taken te vergroten, waardoor het voor IPG Mediabrands-medewerkers gemakkelijker wordt om meerdere projecten en workflows effectiever te beheren. De mogelijkheden omvatten intuïtieve ondersteuning voor taakbeheer, variërend van het uitvoeren van projectbrainstormsessies tot het maken van vergaderagenda's.

Sander Koning, Managing Director bGenius en SVP Global Data & Tech: "IPG Mediabrands zet Data & Tech wereldwijd in het hart van de organisatie. Ook met het KINESSO-team in Groningen leveren wij een grote bijdrage aan het ontwikkelen van eigen technologie waarmee we een hoge kwaliteit en snelle doorlooptijden kunnen garanderen voor onze klanten. Bij alle producten die we ontwikkelen, speelt AI een steeds grotere rol. En met My Bot hebben we nu zelfs onze eigen AI-chatassistent beschikbaar. Hoewel mensen nu al enorme voordelen ervaren van My Bot, is het avontuur nog maar net begonnen. My Bot zal zich de komende tijd blijven trainen via de kennis en input van alle experts wereldwijd en zal de samenwerking gaan opzoeken met onze andere technologie om het werk en leven van onze mensen nog efficiënter en ook leuker te maken."

AI Catchup events

IPG Mediabrands Nederland organiseerde reeds twee AI Catchup events. Voor collega’s en klanten duiden we de mogelijkheden van AI binnen onze branche en demonstreren we wat je ermee kan aan de hand van cases uit de praktijk. In 2024 gaan er meerdere sessies volgen om nog breder thema’s en ontwikkelingen binnen AI aan te snijden.

Jeroen Oosterbaan, Director Data, Tech & Insights bij KINESSO: "AI was er eigenlijk al, bijvoorbeeld in veel van onze datamodellen en in de analyses die we doen. Het grote verschil is dat het nu toegankelijk en bruikbaar is voor iedereen. Die bruikbaarheid hangt wel af van degene die aan de knoppen zit; garbage in = garbage out geldt nu meer dan ooit. Bij IPG Mediabrands lopen we voorop in het ontwikkelen en adopteren van nieuwe technologie. We experimenteren ermee, challengen, houden wat goed is en zetten dit in om onze klanten en onze eigen mensen verder te brengen. Dus op naar meer AI Catchup events, want wat we nu gebruiken is over al snel alweer verouderd!"

www.ipgmediabrands.com

Lees ook:

CEO Carolien van 't Hek en Managing Partner Yvonne Prins op non-actief gezet bij UM

15-02-2024 | 21:04:00
CEO Carolien van 't Hek en Managing Partner Yvonne Prins op zijn op non-actief gezet bij UM, een mediabureau van Mediabrands

Klaartje Kuypers Director Media Activation & People KINESSO

01-02-2024 | 10:36:00
Klaartje Kuypers was eerder werkzaam bij onder meer Havas en BrandDeli/Ad Alliance en begon haar carrière in de mediabranche bij IPG Mediabrands’ UM

Onno Seelen vertrekt als COO bij IPG Mediabrands

08-01-2024 | 16:28:00
Als reden voor zijn vertrek wordt aangegeven dat hij zijn horizon wil verbreden en hiervoor zijn carrière buiten Mediabrands wenst voor te zetten

[Vacatures] Kinesso (Part of Mediabrands) zoekt een Junior SEO Specialist

20-12-2023 | 08:34:00
Kinesso (Part of Mediabrands) is per direct op zoek naar een Junior SEO Specialist

[Vacancy] Kinesso (Part of Mediabrands) has a position for Associate Paid Social Nike

20-12-2023 | 08:14:00
Kinesso (Part of Mediabrands) is directly looking for an Associate Paid Social Nike

[Vacatures] Mediabrands zoekt een Online Proces medewerker - Kinesso

13-12-2023 | 14:12:46
Mediabrands is per direct op zoek naar een Online Proces medewerker - Kinesso

[Vacancy] Mediabrands has a position for Manager City Activations / OOH Nike - Initiative

13-12-2023 | 14:09:24
Mediabrands is directly looking for Manager City Activations / OOH Nike - Initiative

[Vacancy] Mediabrands has a position for Manager Paid Social at Kinesso

13-12-2023 | 13:55:50
Mediabrands is directly looking for a Manager Paid Social at Kinesso

[Vacancy] Mediabrands has a position for an Assosiate Director Audience & Data Strategy Nike at Initiative

13-12-2023 | 09:56:06
Mediabrands is directly looking for an Assosiate Director Audience & Data Strategy Nike at Initiative

[Vacancy] Mediabrands has a position for Associate Director Stores Nike at Kinesso

13-12-2023 | 09:34:29
Mediabrands is directly looking for an Associate Director Stores Nike at Kinesso

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.