Jacqueline Smit interim-hoofd NOS Sport

Jacqueline Smit interim-hoofd NOS Sport

De NOS-directie heeft Jacqueline Smit benoemd tot interim-hoofd Sport. Ze start per direct; vanwege lopende verplichtingen eerst in deeltijd en per medio april voltijds. De aanstelling geldt in beginsel voor een half jaar. Tegelijkertijd start de NOS-directie de procedure voor een nieuwe hoofdredacteur voor de sportafdeling.

Jacqueline Smit (58) wordt operationeel eindverantwoordelijk voor NOS Sport en focust zich daarbij op de mensen, de cultuur en de organisatie.

Smit is als senior consultant en interim-manager verbonden aan 3Rivers, een bureau dat mediabedrijven adviseert op het gebied van strategie en organisatie. Zij is tevens oprichtster van het adviesbureau Rockport Ink, dat gespecialiseerd is in verandertrajecten, persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Ruime media-ervaring heeft ze ook: na een lange carrière bij Microsoft Nederland was ze Chief Executive Officer bij de 538 Groep en Chief Commercial Officer bij TMG. Momenteel is ze onder andere commissaris bij de regionale omroep L1. Jacqueline Smit was de eerst die de titel Cross Media Persoon van het Jaar won.

Gerard Timmer, algemeen directeur NOS: “De redactie heeft in deze ingewikkelde en moeilijke tijd niet alleen veel saamhorigheid getoond, maar ook de kracht en kwaliteit laten zien die zo eigen is aan NOS Sport. Ik ben blij dat we zo snel iemand van het kaliber van Smit hebben kunnen vinden. Ze heeft de kennis en de ervaring om de gewenste veranderingen bij NOS Sport in gang te zetten.”

www.nos.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.