JDE Peet's kiest WPP Amsterdam als wereldwijde creatief partner

JDE Peet's kiest WPP Amsterdam als wereldwijde creatief partner

JDE Peet's, 's werelds grootste koffie- en theebedrijf, met hoofdkantoor in Amsterdam en de thuisbasis van wereldwijde koffie- en theemerken, waaronder Jacobs, L'Or, Tassimo en Senseo, heeft WPP Amsterdam geselecteerd als strategische creatieve partner.

De benoeming volgt op een competitief proces dat gericht was op het consolideren van de creatieve accounts van JDE Peet in één operationeel model en het identificeren van een partner die een sterkere merkwaarde stimuleert, aangedreven door creatieve uitmuntendheid.

Opererend vanuit WPP's Amsterdam Campus, zal een nieuw op maat gemaakt team talent uit heel WPP samenbrengen, waaronder Design Bridge, dat al een langdurige samenwerking heeft met JDE Peet's, en Wunderman Thompson, om merkstrategie en design op één lijn te brengen met creatief in meer dan 40 markten.

De uitgebreide samenwerking zal het volledige potentieel van de merken van JDE Peet optimaliseren door middel van een versnelde, door creativiteit geleide wereldwijde strategie, waardoor de merken tot leven komen voor consumenten in zowel bestaande als opkomende markten. Het WPP-team zal nauw samenwerken met JDE Peet's om onderscheidende omni-channel merkverhalen op te bouwen die zijn geworteld zijn in het erfgoed van JDE Peet en in lijn zijn met het doel van het bedrijf als onderdeel van de geïntegreerde communicatiestrategie voor de lange termijn.

Strategische visie

Fiona Hughes, CMO van JDE Peet's: "WPP is een creatieve partner met een wereldwijd bereik, een strategische visie en de vereiste groeimindset om ons in staat te stellen onze consumenten op een meer holistische manier te bereiken. Hun overtuigende model om de beste creatieve expertise samen te brengen in een klantgericht team, stelt ons in staat toegang te krijgen tot het volledige scala van de capaciteiten en het talent van haar bureaus. De merken van JDE Peet zijn onze grootste troef. De consolidatie van onze creatieve accounts in combinatie met toegewijde investeringen, zal onze merken blijven versterken, waardoor we in contact kunnen komen met consumenten over de hele wereld.”

Eric Kramer, WPP Country Manager Netherlands: “De visie van JDE Peet om merkwaarde en groei te stimuleren door middel van creativiteit, is wat WPP het beste doet, en we zijn verheugd te zijn aangesteld als de exclusieve creatieve partner voor zijn wereldwijde merken. De uitbreiding van ons partnerschap is een verder bewijs van de kracht van onze WPP-campussen om onze mensen en middelen samen te brengen, en van ons vermogen om op maat gemaakte teams samen te stellen voor klanten vanuit de breedte en diepte van het talent van WPP. JDE was al een van onze grootste en belangrijkste klanten in Nederland, en we zijn verheugd over de mogelijkheid om ons partnerschap verder te laten groeien en het volledige potentieel van JDE Peet's iconische merkenportfolio te helpen ontketenen."

www.jdepeets.com
www.wpp.com
www.designbridge.com
www.wundermanthompson.com/netherlands

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.