Jennifer Feaster (AGE Media) over Homegrown influencers

Jennifer Feaster (AGE Media) over Homegrown influencers

De meest waardevolle merkambassadeurs zijn je trouwe klanten, toegewijde medewerkers en nano/micro-influencers die oprecht geloven in de kwaliteit van jouw product en daar lovend over zijn, zelfs als ze daar niet voor worden betaald. Omarm deze groep potentiële co-creators en begeleid hen om authentieke homegrown influencers te worden voor jouw merk.

Homegrown influencers

homegrown influencers zijn individuen die, dankzij hun oprechte passie, unieke stijl en liefde voor jouw merk, perfecte merkambassadeurs kunnen worden, omdat zij in staat zijn om een specifieke subgroep binnen een bredere doelgroep aan te spreken. Als merk kun je hen aan je binden voor een langdurige samenwerking door een pakket aan te bieden dat bestaat uit promotiemateriaal, financiële vergoedingen, educatieve programma's en producten. Laten we dieper in de wereld van homegrown influencers duiken en ontdekken hoe zij de dynamiek van merkambassadeurschap ingrijpend veranderen.

Bron: Sephora

Een symfonie van diversiteit: De #SephoraSquad van Sephora

Een opmerkelijk en zeer bekend voorbeeld komt uit de beautywereld. Sephora, de Franse winkelketen gespecialiseerd in parfum en cosmetica, heeft de #SephoraSquad in gang gezet: een diverse groep inspirerende make-upartiesten, verhalenvertellers en beautyliefhebbers met uiteenlopende interesses, diverse achtergronden en hun eigen kijk op de wereld. De SephoraSquad weerspiegelt de samenleving en stelt Sephora in staat om effectief te communiceren met een breed publiek.

En dit werkt: met 1.5k YouTube-kanalen, 2.2k vermeldingen en 27.78 miljoen weergaven werd Sephora in 2020 uitgeroepen tot 'het op één na meest besproken merk' op YouTube. Dankzij micro-influencers, medewerkers en fans van het merk laat de #SephoraSquad zien dat authenticiteit en diversiteit de sleutel zijn tot succesvolle co-creatie en merkambassadeurschap. Met hun authentieke verhalen en gevarieerde perspectieven vergroten ze op ongekende wijze het bereik van Sephora.

Fitness verbindt: Les Mills Tribe

De Les Mills Tribe, binnen het fitnessmerk Les Mills, is een ander krachtig voorbeeld. Deze trainers zijn niet zomaar vertegenwoordigers; ze belichamen de missie van Les Mills. Van yoga tot gevechtstraining bestrijken ze het volledige spectrum van fitness, net zoals hun diverse publiek. De een is een thuisblijvende moeder met twee kinderen, de ander een communicatieadviseur in een strak pak. Allemaal drukken ze hun liefde voor Les Mills op hun eigen unieke manier uit, en dit enthousiasme straalt over naar hun volgers.

Hun oprechtheid straalt door naar hun volgers en verrijkt daarmee de merkervaring. Hun gezamenlijke sociale bereik overtreft zelfs dat van Les Mills zelf, wat aantoont dat het koesteren van oprechte relaties kan leiden tot een betrokken en loyale gemeenschap.

Verbindingen versterken en grenzen verleggen: Het Wings team van Red Bull

Red Bull hanteert een unieke benadering voor zijn influencerstrategie met het Wings Team. In plaats van traditionele beroemdheden identificeren ze zogenaamde opinieleiders binnen hun gemeenschap. Dit zijn de studenten die zich voorbereiden op examens, de atleten die een energieboost nodig hebben en de werknemers die vermoeidheid bestrijden. Door deze ambassadeurs te verbinden met belangrijke klant-archetypen, creëert Red Bull een band die niet alleen draait om een product, maar om een gedeelde levensstijl.

Essentie: Oprechtheid, afstemming en Star Quality

Wat maakt een homegrown influencer-programma zo effectief? Het is de combinatie van eerlijkheid, afstemming op merkwaarden en een vleugje star quality. Het draait niet alleen om kortstondige campagnes; het gaat om het koesteren van langdurige relaties. De synergie tussen de passies van influencers en de kernwaarden van het merk resulteert in content die resoneert met volgers. Deze oprechte verbinding straalt uit en laat het publiek zich deel voelen van een grotere gemeenschap, net zoals bij de Black & Unlimited samenwerking van Walmart. 

Bovendien draait de kracht van homegrown influencers niet alleen om cijfers. Het gaat om de combinatie van diversiteit, gedeelde waarden en die ongrijpbare X-factor – een charismatische aantrekkingskracht die harten betovert. De verschuiving van Sephora van typische beauty-influencers naar een team dat de samenleving vertegenwoordigt, toont aan dat authenticiteit en diversiteit leiden tot een sterke band met het merk. De Les Mills Tribe belichaamt de verschillende facetten van fitnessliefhebbers, zodat iedereen zich op een eigen manier aangesproken voelt. Het Wings Team van Red Bull overbrugt de kloof tussen energie en alledaagse situaties waar consumenten mee te maken hebben.

Een nieuw tijdperk van merkambassadeurschap

Het team van Age Media heeft een homegrown influencer-programma ontwikkeld dat merken in staat stelt om hun eigen groep authentieke merkambassadeurs te vormen. In een wereld waar authenticiteit de sleutel is tot verbinding, zijn homegrown influencers de pioniers. Ze fungeren niet slechts als doorgeefluiken voor producten; integendeel, ze belichamen gedeelde waarden en aspiraties. Merken die bedreven zijn in het smeden van oprechte, langdurige relaties met deze influencers, plukken niet alleen de vruchten van zichtbaarheid – ze bouwen een gemeenschap op die in hen gelooft.

www.agemedia.net

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] AGE Media zoekt een Senior YouTube creative

11-03-2024 | 09:10:00
AGE Media is per direct op zoek naar een Senior YouTube creative

Douwe Kolk Head of Projects & Operations Age Media

21-12-2023 | 09:25:00
In zijn rol is hij verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van creatieve en strategische projecten binnen het bureau

Jennifer Feaster (Age Media): YouTube is een digitale goudmijn aan data voor branded content

14-12-2023 | 12:03:00
In de wereld van online video is YouTube het meest competitieve platform

[Marketing Report TV] Jennifer Feaster over Age Media

13-11-2023 | 10:04:00
Jennifer Feaster, Managing Director bij Age Media, is te gast bij Marketing Report TV.

[Column] Henri Lessing: Waarom YouTube Shorts de TikTok-killer kan zijn

06-11-2023 | 10:59:00
TikTok, Instagram en YouTube dingen allemaal mee om de dominante speler te worden in de wereld van verticale video's. Vanaf 2023 hebben TikTok en Reels elk 1 miljard maandelijks actieve gebruikers, vergeleken met de 2 miljard maandelijks actieve gebruikers van YouTube Shorts

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.