JIC BRO lanceert buitenreclame bereiksonderzoek BRO Next

JIC BRO lanceert buitenreclame bereiksonderzoek BRO Next

Het joint industry committee BRO heeft onder de naam BRO Next een vernieuwd buitenreclame bereiksonderzoek gelanceerd onder de naam BRO Next.

Met het vernieuwde onderzoek krijgen Out of Home (OOH) exploitanten, adverteerders en mediabureaus op veel gedetailleerder niveau inzicht in het bereik van ruim 57.500 reclameobjecten van de tien deelnemende exploitanten. Ook digitale objecten zijn voortaan op uurniveau opgenomen in het bereiksonderzoek. Vanaf 2 april heeft de markt toegang tot de data.

BRO Next kent volgens de initiatiefnemers een groot aantal verbeteringen ten opzichte van het vorige buitenreclame-onderzoek. Het meest in het oog springt de veel hogere granulariteit in data: veel meer en beter gemeten volumes en verplaatsingen van personen. Ook het detailniveau waarop objecten en de kenmerken van passages rondom de objecten wordt vastgelegd, kent een zeer hoge fijnmazigheid.

Daarnaast komen er vaker updates beschikbaar. Dat geldt niet alleen voor de verkeersvolumes, maar ook voor de data uit het Nederlands Verplaatsingspanel (een initiatief van Dat.mobility en Mobidot), aangezien er continu wordt gemeten. Voor digital OOH betekent dit dat per scherm op uurniveau bereik en contacten kunnen worden vastgesteld.

De grotere datastroom zorgt voor een betere planningsoutput voor OOH. Adverteerders en bureaus worden in staat gesteld om op een zeer gedetailleerd niveau hun campagnes in te plannen op allerlei doelgroepen. Daarbij komt dat er meer exploitanten participeren in het nieuwe BRO.

De data van BRO Next wordt net als de data van lezen, luisteren, kijken en online gebruikt als bouwsteen voor de crossmedia-datasets van het Nationaal Media Onderzoek (NMO).

Het bereiksonderzoek wordt uitgevoerd door een drietal partijen met verschillende expertises: Dat.mobility, Ipsos OOH en ISBA. Dat.mobility levert de verkeersvolumes voor auto, fiets, openbaar vervoer en voetgangers.. Het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP) levert van 20.000 respondenten de profielgegevens en hun verplaatsingsgedrag. Door de verkeersvolumes en de paneldata te combineren ontstaat een volledig beeld van de dagelijkse mobiliteit van de Nederlandse bevolking.

In de classificatietool van Ipsos OOH liggen alle noodzakelijke gegevens vast van de 57.500 objecten, denk hierbij aan locatie, formaat, hoek en afstand ten opzichte van de weg, eventuele obstakels, verlichting en de snelheid waarmee het object gepasseerd wordt. Met behulp van eye-tracking-onderzoek wordt bepaald hoe groot de daadwerkelijke kans is dat een passant naar het buitenreclame-object kijkt. Het eindresultaat is een nauwkeurige bepaling van contacten waarmee de bereiksopbouw van campagnes door ISBA wordt gemodelleerd.

Het JIC BRO bestaat uit Outreach (OOH-exploitanten), bvA (adverteerders) en PMA (mediabureaus). Outreach bestaat uit deelnemers als Centercom, Clear Channel Nederland, CS Digital Media, Global, Hillenaar Outdoor, JCDecaux Nederland, Ocean Outdoor en Schiphol.

Hannelore Majoor, Managing Director van JCDecaux Nederland namens Outreach: “Met de lancering van dit kwalitatief hoogwaardige onderzoek en de voorgenomen toetreding tot NMO breekt een nieuw tijdperk voor OOH aan. Wij zijn blij dat met de toetreding van nieuwe leden, het overgrote deel van de buitenreclameobjecten in Nederland in dit onderzoek zit. Door alle exploitanten, bvA en PMA is een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het onderzoek en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe standaard van grote waarde zal zijn voor ons mediumtype.”

Henriette van Swinderen, directeur van bvA: “Het nieuwe onderzoek naar buitenreclame is een enorm waardevolle toevoeging aan de bestaande bereiksonderzoeken. We streven er allemaal naar om doelgroepen effectief te bereiken, op schaal en in de juiste context, maar door de sterke mediafragmentatie wordt dat steeds lastiger. Dankzij de verfijnde gegevens en het grotere aantal doelgroepen en deelnemende exploitanten van het nieuwe BRO zijn we in staat om sterk verbeterde OOH-plannen te creëren.”

Johan Smit, directeur van PMA: “BRO Next is een meer dan welkome aanvulling op de bestaande bereiksonderzoeken. En goed om te zien dat dit ook aan de kant van de exploitanten heeft geleid tot meer deelnemers aan Outreach. De (D)OOH-markt, aanbod- en vraagzijde, toont verantwoordelijkheid en neemt hiermee een grote stap in termen van transparantie en inzichtelijkheid.”

www.buitenreclame-onderzoek.nl

www.outreach.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Ogilvy Amsterdam ontwikkelt campagne Ziggo Zakelijk: Dat werkt lekker door

21-05-2024 | 11:25:47
De campagne laat zien dat ondernemers zich met Zakelijk Internet Xtra van Ziggo geen zorgen hoeven te maken over hun internetverbinding

Cogonez ontwikkelt arbeidsmarktcampagne voor Port of Amsterdam

02-05-2024 | 12:01:00
Maar liefst 16 medewerkers van de Port of Amsterdam spelen een ambassadeursrol in deze multimediale campagne.

Dit zijn de winnaars van de Your Craft DOOH-design challenge 2024

02-05-2024 | 11:29:00
Deze samenwerking bood jong talent de kans om een innovatieve Digital Out-of-Home campagne te ontwikkelen voor op het netwerk van Global

Hillenaar Outdoor plaatst digitale reclamemast langs de A9 Beverwijk

30-04-2024 | 10:36:20
De positionering van de digitale reclamemast tussen Haarlem en Alkmaar genereert een impact bij ruim 330.000 wekelijkse passanten

EssenceMediacom en Vredestein lanceren zomerband in pan-EU campagne

26-04-2024 | 10:14:13
Vredestein introduceert de Ultrac Pro zomerband, gedreven door de slogan "The New Ultrac Pro: The face of beauty, the heart of a beast".
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.