Marketing Report
Joe Public Amsterdam meest bekroonde reclamebureau van 2023; TBWA, Dentsu Creative, N=5, Publicis en The Valley runners-up nieuws

Joe Public Amsterdam meest bekroonde reclamebureau van 2023; TBWA, Dentsu Creative, N=5, Publicis en The Valley runners-up

Ook in 2023 regende het weer awards in de reclamebureauwereld. Maar welke reclamebureau werd het meest onderscheiden?

Marketing Report zet de dingen op een rijtje. Dat is nog een heel gereken maar wij denken dat we tot een zinvolle optelsom zijn gekomen.

We hebben de zeven belangrijkste vakprijzen voor reclamebureaus genomen. Bij elk van de prijzen laten we alle winnaars samen 100 punten verdelen.

En goud telt dan weer zwaarder dan zilver en brons.

Joe Public Amsterdam meest bekroonde bureau van 2023

Joe Public voert de lijst met de bureaus met de meeste bekroningen aan. Joe Public sloeg vooral toe tijdens de Effies. Met 2 keer zilver en 1 keer brons was Joe Public een van de grote winnaars van de avond. Joe Public won dit jaar ook 2 Esprix, 2 SAN Accenten en een zilveren Cross Media Award.

Antoine Houtsma, Founder en Managing Director van Joe Public Amsterdam: "Als je kijkt naar het formaat van ons bureau en naar het aantal prijzen dat we telkens winnen, dan boksen we elk jaar weer ver boven ons gewicht. Dit bewogen jaar is het voor ons helemaal een topprestatie geweest en ik wil deze nr. 1 positie dan ook opdragen aan alle Joe’s en in het bijzonder aan onze Sanne Nobel die wij dit jaar verloren."

TBWA wint twee Leeuwen in Cannes

TBWA\NEBOKO haalde de meeste punten met een zilveren en bronzen Leeuw in Cannes. Ook werd er gewonnen bij de Dutch Creativity Awards, Esprix en San.

Dentsu Creative had een geweldig jaar. Dentsu Creative werd SAN Bureau van het Jaar, was de grote winnaar bij de Esprix met 5 awards en won een bronzen Effie.

N=5 voor tweede jaar op rij de grote winnaar bij de Content Marketing Awards

N=5 dankt de hoge positie aan de Content Marketing Awards. Het bureau uit de Amsterdamse Houthavens was met 2 keer goud, 1 keer brons en 4 medals voor het tweede jaar op rij de grote winnaar bij de Content Marketing Awards. Ook won N=5 bij de SAN en een zilveren Lamp.

Publicis pakte de Grand Prix bij de Dutch Creativity Awards en haalde in Cannes een bronzen Leeuw op.

The Valley won alleen bij de Effies maar dan wel als enige inzender goud.

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Itai Verhoeckx start productiemaatschappij Challenger Avril 14th

15-04-2024 | 12:31:00
Challenger Avril 14th – vernoemd naar een nummer van Aphex Twin – biedt bureaus, merken en productiemaatschappijen vers bloed en een flexibelere aanpak

Maxime Helle-de Groot en Bryan Verhage naar Cognito Amsterdam

15-04-2024 | 10:37:27
Maxime Helle-de Groot gaat aan de slag als Project Manager Events. Bryan Verhage neemt de rol van Content Manager op zich

[Vacancy] ACE has a position for a Strategy Director

15-04-2024 | 08:12:00
ACE is is directly looking for a Strategy Director -Full-time · Amsterdam

[Column] Anneke Bos: Heb je klanten? Mail minder, bel meer

15-04-2024 | 08:00:00
In deze column beschrijft Anneke Bos herkenbare situaties die tijdens de samenwerking met klanten en bureaus kunnen ontstaan. Vandaag: pak de telefoon.

[Interview] Willem Schouten (Schouten & Nelissen), Bram Holzapfel en Cees-Jan de Melker (VENGEAN) over de branding van Schouten & Nelissen

12-04-2024 | 14:05:00
Schouten & Nelissen heeft een nieuwe visuele identiteit en corporate legacy campagne & Sterker gelanceerd. We spreken hierover met Willem Schouten, Brand Manager bij Schouten & Nelissen en Bram Holzapfel en Cees Jan de Melker, Executive Creative Directors van VENGEAN.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief