Joe Public en ALDI ontwikkelen AI gestuurde stem voor radio en TV

Joe Public en ALDI ontwikkelen AI gestuurde stem voor radio en TV

ALDI heeft een andere stem voor zijn radio- en tv-reclames. Deze voice-over is gebaseerd op het stemgeluid van 10 medewerkers van de discounter. Met behulp van kunstmatige intelligentie is op basis van deze stemmen een unieke stem ontwikkeld die sinds deze week exclusief voor ALDI te horen is in de radio en tv-reclames. De radio- en tv-reclames waarin de stem te horen is, zijn het eerste resultaat van de samenwerking tussen ALDI en Joe Public Amsterdam. Die samenwerking komt voort uit de doelstelling zo efficiënt mogelijk te werken. Waar ALDI voorheen met drie verschillende bureaus werkte voor de marketingcommunicatie via verschillende kanalen, zijn al deze activiteiten nu ondergebracht bij één bureau.

Het idee voor dit creatieve proces komt voort uit het voortdurende streven van ALDI naar efficiëntie, en dus kostenbesparing.

Mariëlle Rooswinkel, Managing Director Marketing & Communications bij ALDI in Nederland: "Als discounter zijn we altijd op zoek naar manieren om de dagelijkse boodschappen voor onze klanten zo goedkoop mogelijk te maken. Daar is deze stem een mooi voorbeeld van. We besparen hiermee zowel tijd als kosten. Onze klant profiteert daarvan. En het leuke hieraan is ook nog dat de collega’s uit de winkels, distributiecentrum en van kantoor enorm trots zijn op het feit dat zij samen de nieuwe stem vormen. En onze nieuwe stem is nooit verkouden en altijd beschikbaar."

De stem wordt sinds afgelopen week ingezet in alle radio- en tv-commercials van ALDI en heeft direct een ronde blijvende prijsverlagingen aangekondigd op dagelijkse boodschappen en groenten en fruit. ALDI heeft de prijsverlagingen ook bekendgemaakt via andere kanalen, zoals dagbladadvertenties en de eigen folder.

Antoine Houtsma, Managing Director bij Joe Public Amsterdam: "ALDI is als uitvinder van discount altijd bezig met dingen slimmer, efficiënter en dus goedkoper op te lossen. Daar kwam kunstmatige intelligentie om de hoek kijken. Geluidsstudio Soundcircus pitchte ons een tijdje geleden hun zelf ontwikkelde AI-tool die door intensieve training de Nederlandse taal heeft geleerd. En waarmee je op basis van een aantal stemmen een nieuw, uniek stemgeluid kunt creëren. Het probleem was nog een beetje op basis van welke stemmen je dat doet, dit in verband met buy-out constructies. Toen kwamen we op het idee om als basis de stemmen van eigen medewerkers te gebruiken. Dat was eigenlijk de doorbraak waardoor ALDI dit nu als eerste Nederlandse adverteerder kon gaan doen. Met een stem die niet alleen bij ALDI past, maar ook daadwerkelijk ALDI ís."

www.joepublic.nl

www.aldi.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Springbok Belgium bundelt Belgische creativiteit via Joe Public Belgium

13-06-2024 | 22:09:00
De Springbok Groep bundelt het creatieve talent in België voortaan onder de koepel Joe Public Belgium. De digital & creative groep krijgt zo een creatief agentschap met dertig concept creatieven, strategen, designers en studio-specialisten, onder creatieve leiding van Pieter Staes en Manuel Ostyn

Joe Public en Grolsch lanceren campagne: Veelzeggend

06-06-2024 | 15:52:14
Grolsch en Joe Public Amsterdam komen met een biercampagne die draait om iets voor elkaar beteken en een bijzonder moment met een Grolsch-biertje.

Joe Public, TBWA, Fightclub, Alfred en DDB grote winnaars SAN Accenten 2023

31-05-2024 | 10:46:00
Je het prijzen en instituten. De SAN is een prijs en een instituut. Wat een kolossaal jaarboek, wat een kolossale jury, wat een kolossale geschiedenis

Joe Public Amsterdam SAN Bureau van het Jaar 2023

31-05-2024 | 09:19:00
Joe Public Amsterdam is SAN Bureau van het Jaar 2023. In een zinderende en ramvolle Studio 21 op Media Park Hilversum versloeg het bureau medegenomineerden Wefilm en Hotel L'Amour

DDB, Alfred, Wefilm en Joe Public grote winnaars Esprix 2024

24-05-2024 | 09:52:00
Gisteren werd er voor het eerst in de geschiedenis van de Esprix geen goud uitgereikt. Dat konden de genomineerden niet zo waarderen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.