Marketing Report
Joe van start als tweede landelijke radiozender van DPG Media nieuws

Joe van start als tweede landelijke radiozender van DPG Media

DPG Media start op 1 september 2023 om 00:00 uur met Joe, als tweede landelijke radiostation op FM en DAB+. De  uitzendingen zullen in de eerste periode van 07:00 tot 19:00 uur gepresenteerd zijn met dj’s van Qmusic als Kimberley Dekker, Lars Boele, Mattie Valk, Edwin Noorlander, Daniel Smulders en Domien Verschuuren. Kimberly Dekker zal het ochtendprogramma maken. De programmering is tijdelijk, met een focus op de muziek. Joe draait herkenbare muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De zender krijgt de slogan good times, great music.

Vlaanderen en Nederland

Joe bestaat in Vlaanderen sinds 2009 en wist daar met muziek van de jaren ’80 tot nu een succes te worden. In Nederland is de zender sinds april 2019 via internet actief, waarna het in april 2022 startte met DAB+-uitzendingen en sinds februari 2023 op FM in de Randstad te horen is. Sinds mei 2022 hanteert de zender een format met ‘70s en ‘80s-muziek waar met de landelijke uitzendingen de jaren ‘90 aan worden toegevoegd. Tot nu toe was de zender vooral non stop, al presenteerde Daniel Smulders een aantal uren op de zender sinds maart 2023.

Kavel

DPG Media betaalde 20 miljoen voor het recht om tot 1 september 2035 het zogeheten A7-kavel te mogen gebruiken, waar Joe op uitzendt. Het kavel biedt een dekking van 64 procent en werd sinds september 2013 gebruikt door Radio 10 (van Talpa Network) die naar andere frequenties verhuist.

Iwan Reuvekamp, zendermanager van Joe: “We zijn heel trots dat we in zo’n korte tijd een zender uit de grond hebben kunnen stampen. Het radiomerk Joe is er voor iedereen, met een lichte focus op de frisse veertiger, die alle hits die we draaien ongetwijfeld zal herkennen. We laten vanaf de start een volwassen en vertrouwd geluid horen, maar staan met beide benen in het hier en nu. Met een heldere focus in de muziekprogrammering en vormgeving hoor je altijd binnen een paar tellen dat je naar Joe luistert.

Zusterstation Qmusic

Met een groot en kwalitatief zusterstation als Qmusic, kunnen we putten uit veel getalenteerde dj’s die tijdens de opstartfase te horen zijn. Ik ben dankbaar voor hun enthousiasme om dit met z’n allen te doen. Intussen werken we aan een definitieve programmering, die menigeen zal verrassen. Ik ben ervan overtuigd dat Joe een mooie plek zal innemen in het Nederlandse radiolandschap.”

Drukkerij en Mediavaert

Joe zal gevestigd zijn in de gebouwen van de drukkerij van DPG Media in Duivendrecht waar onder meer Het Parool en het  AD worden gedrukt. Het gebouw kijkt uit op Mediavaert dat per 2024 het hoofdkantoor zal worden van DPG Media Nederland en waar zowel Joe als Qmusic per zomer 2024 gevestigd zullen worden. Vooralsnog is er geen videoversie van Joe beschikbaar en zal Joe geen themakanalen aanbieden. Zodra de eerste luistercijfers beschikbaar zijn, zal reclameruimte kunnen worden ingekocht.

www.dpgmedia.nl

www.joe.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] DPG Media zoekt een NL/BE - Conversie Specialist

12-04-2024 | 12:37:00
DPG Media is per direct op zoek naar een NL/BE - Conversie Specialist -Amsterdam/Antwerpen 

[Vacatures] DPG Media zoekt een SEO Copywriter

12-04-2024 | 11:55:00
DPG Media is per direct op zoek naar een SEO Copywriter -Amsterdam 

[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

12-04-2024 | 09:48:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Commercieel Projectredacteur Vrouwendomein

[Grow by DPG Media] Verbeterd merkimago voor Lenovo door branded content strategie onder drie doelgroepen

11-04-2024 | 09:18:19
In dit artikel, gepubliceerd op Grow van DPG Media, vertelt Johannes van Manen over de wisselwerking tussen data en inzichten die daarbij komen kijken

AD-serie Nooit Verteld brengt verborgen verhalen van topsportsters aan het licht

11-04-2024 | 07:00:00
Het AD heeft de documentaire videoserie Nooit Verteld gelanceerd. In deze videoserie zijn de persoonlijke verhalen van vijf topsportsters te zien die nooit eerder met de buitenwereld zijn gedeeld.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief