Marketing Report
Joost Zuurbier niet met Financial News Radio maar met Radio4all vanaf januari 2024

Joost Zuurbier niet met Financial News Radio maar met Radio4all vanaf januari 2024

Joost Zuurbier start niet met een radiozender die gericht is op een jong publiek met financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen, maar komt met een radiolaboratorium onder de werknaam Radio4all. Joost Zuurbier – bekend van een financieel georiënteerd bedrijf als Yoursafe alsmede internetdomeinbedrijven Freenorm en Dot TK – won met een bod van 6,1 miljoen euro het zogeheten A8-kavel waar Sublime (van Mediahuis) tot 31 augustus 2023 op uitzendt. 

Giel Beelen

Giel Beelen is aangesteld als creatief directeur. Radio4all zal per 1 januari 2024 onder waarschijnlijk een andere naam volledig worden gelanceerd. Juridisch gezien moet de zender op 1 december 2023 uitzenden. Tegenover het ANP, AD en NOS is verklaard dat de verwachting is dat proefuitzendingen in november zullen starten.

Als radiolaboratorium is het de bedoeling dat er steeds andere programma's te horen zijn, met allerlei soorten makers, muziek en onderwerpen waarbij niet op één doelgroep wordt gericht. Het gaat dan om podcastmakers en andere radiomakers. De zender zal vanuit Amsterdam-Oost uitzenden, waar een studio zal worden gebouwd. Het advertentiemodel zou er zo uit komen te zien dat makers zouden meedelen in de advertentie-inkomsten.

Joost Zuurbier weigerde langere uitzending Sublime/Slam!

Giel Beelen meldt aan Marketing Report dat Mediahuis in eerste instantie gevraagd heeft om nog enige tijd Slam! uit te te mogen zenden op het kavel; en ook de vraag voor Sublime is daarbij gesteld die tot en met 31 augustus 2023 uitzendt. Door de eigen plannen van Radio4all wil deze het kavel niet zomaar verpachten volgens eigen zeggen.

Sublime zal per 1 september 2023 alleen via DAB+ te horen blijven. Omdat Joost Zuurbier en Giel Beelen niet klaar zijn met hun plannen, zal het vermoedelijk circa 2 maanden stil worden op de verworven FM-frequenties.

Jeremie Godreche, een Fransman die eerder in de fintech-industrie werkzaam was, was eerder aangesteld als station Manager van Financial News Radio.Hij is niet meer betrokken bij de radio-activiteiten van Joost Zuurbier.

www.radio4all.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

DPG Media Radio: Hoger aandeel radio in mediamix leidt tot betere scores op merk KPI's

25-04-2024 | 09:56:34
In 2022 en 2023 ging zo’n 9 procent van alle bruto mediabestedingen naar radio volgens onderzoeksbureau Nielsen

TBWA en NS inspireren mensen met merkcampagne om de trein te nemen

23-04-2024 | 14:04:00
De NS lanceert in samenwerking met TBWA\NEBOKO een campagne die het merk een richting geeft. Het doel is om meer Nederlanders te inspireren

Lucien Brouwer neemt rol en positie Paul Doop over in Raad van Bestuur NPO

19-04-2024 | 21:44:18
Lucien Brouwer is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de NPO. Hij neemt per 1 juli 2024 de rol en taken over van Paul Doop die sinds augustus 2019 lid was van de Raad van Bestuur van de NPO en met pensioen gaat.

Lemon Scented Tea ontwikkelt campagne met pratende spiegelhangers voor Sunny Cars

19-04-2024 | 11:22:00
Met de introductie van deze merkassets maakt Sunny Cars de eerste stap van een functioneel, naar een emotioneel merk

Dave van Leeuwen (ZIGT): Radioreclame in je mediamix: werkt het nog wel?

19-04-2024 | 11:00:30
We leven in een wereld waarin visuele stimuli hoogtij vieren. Dan stel je jezelf als marketeer vast wel eens de vraag of auditieve media nog wel een effectief middel zijn om je doelgroep te bereiken
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.