Marketing Report
Jorieke de Vries-Goosen verlaat Lidl, bureaupitch on hold nieuws

Jorieke de Vries-Goosen verlaat Lidl, bureaupitch on hold

Jorieke de Vries-Goosen verlaat per medio september 2023 Lidl Nederland. Dit heeft de supermarktketen bekendgemaakt. Lidl geeft in een persverklaring aan haar keuze te respecteren en tegelijkertijd te betreuren. Ook bedankt de keten haar voor alle toewijding en de vele succesvolle campagnes die zij met haar team heeft neergezet

Bureaupitch on hold

Lidl heeft de eerdere uitgezette bureaupitch voorlopig on hold gezet. Deze zal naar verwachting hervat worden zodra er een opvolger voor de functie Director Marketing, Branding & Packaging is gevonden. Joe Public, dat aangaf niet mee te doen aan de pitch, is nu het reclamebureau van Lidl.

Sinds 2009

Jorieke de Vries-Goosen werkt sinds september 2009 bij Lidl. Eerst als marketingmanager en sinds november 2016 als Marketing Director, waarna ze in april 2023 de titel Director Marketing, Branding & Packaging kreeg.

Jorieke de Vries-Goosen: ”Ik heb een prachttijd bij Lidl gehad. Vanaf het begin heb ik carte blanche gekregen om Lidl op de kaart te zetten. Toen ik er kwam, was er slechts een Reclameafdeling met een paar fte. We maakten reclame voor hetgeen we inkochten."

Volwaardige marketingafdeling

"Toen we beseften dat Lidl enorm groeide, hebben we de transitie naar een volwaardige marketingafdeling (nu 60 fte) gemaakt, inclusief de introductie van een complete, gelaagde marketingkalender en 360-campagnes. In de jaren die volgden, heb ik samen met mijn team echt aan het merk gebouwd. Van Duitse discounter naar een supermarkt die niet meer weg te denken is uit Nederland. Met bekroonde versafdelingen, producten die niet onder doen voor A-merken en iedere week verrassende thema’s. Maar altijd voor de laagste prijs. We hebben er echt een lovebrand van gemaakt. Voorheen gingen mensen naar Lidl omdat ze móésten, vanwege een kleine portemonnee."

Bewust

"Nu kunnen we met trots zeggen dat mensen naar Lidl gaan omdat ze het wíllen, ongeacht hun portemonnee. Ze kiezen nu bewust voor Lidl en ik ben dankbaar daaraan bijgedragen te hebben. De laatste 2,5 jaar, toen het merk Lidl inmiddels stevig in de markt stond, hebben we meer consistentie in de campagnes gebracht, onder meer door de Lidl-Flat te introduceren. Met dit vaste grid hebben we de merkwaarden van Lidl nog beter op de kaart kunnen zetten."

Centralisatie

"Er was echt wel wat moed voor nodig om de knoop door te hakken, ook omdat ik nog geen andere aanstelling heb. De reden van mijn vertrek is vooral omdat ik het na 14 jaar een mooi moment vind om verder te kijken. Er zijn nog zoveel andere merken en organisaties waaraan ik zou kunnen bouwen. Daarnaast speelt de centralisatie vanuit het moederkantoor in Duitsland een rol."

"Een vooruitstrevende keuze, zeker voor een supermarkt. Maar daarom wel weer echt passend bij Lidl. Het is ook een logische keuze, want door te centraliseren kunnen we efficiënter werken en in heel Europa een consistenter beeld neerzetten. De komende tijd ga ik me beraden op mijn volgende stap in mijn carrière. Ik ben een merkenbouwer pur sang, dus ik sta te popelen om een ander merk net zo succesvol op de kaart te zetten.”

Lidl telt 442 winkels in Nederland met in totaal 21.000 medewerkers en 6 distributiecentra. Volgens Nielsen is Lidl met 152 miljoen aan bruto adverteerdersbudget in 2022 de op één na grootste adverteerder van Nederland.

ZIGT is het mediabureau van Lidl Nederland.

www.lid.nl

Lees ook:

Alfred ontwikkelt campagne huismerk Lidl: Ik ga naar Lidl voor...

03-04-2024 | 15:59:00
Alfred heeft een campagne ontwikkeld om het huismerk van Lidl extra onder de aandacht te brengen onder de noemer Ik ga naar Lidl voor….

Lidl Belux kiest iO als digitale partner

18-03-2024 | 16:36:00
Lidl Belux (België en Luxemburg) heeft na een korte en intensieve pitch iO verkozen als partner voor de digitale marketing en campaigning

Reclamebestedingen top-50 retail daalden 5,6 procent in 2023; grote supermarkten -13,7 procent

22-02-2024 | 08:19:00
Marketing Report gaat de komende maanden in samenwerking met Nielsen diep de cijfers in om in kaart te brengen wat er in 2023 in diverse branches is gebeurd op gebied van mediabestedingen

Lidl kiest Alfred na verlengde pitch

29-11-2023 | 07:46:00
Lidl heeft Alfred verkozen na een pitch die in april 2023 was uitgezet. De pitch werd stilgelegd nadat eind juni bekend werd dat Jorieke de Vries-Goosen Lidl Nederland zou verlaten

Jorieke de Vries-Goosen per januari 2024 CMO bij Jumbo

27-10-2023 | 08:33:00
Jorieke de Vries-Goosen is per 1 januari 2024 benoemd tot Chief Marketing Officer (CMO) bij Jumbo. Dit bevestigt Jorieke de Vries-Goosen desgevraagd aan Marketing Report
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief