Marketing Report
Joris van Lierop directeur VINEX nieuws

Joris van Lierop directeur VINEX

Nooit eerder waren er bij VINEX zoveel wisselingen van de wacht. Carla der Kinderen (RTL Nederland/Ad Alliance) neemt de voorzittersrol over van Rien van Beemen (Mediahuis Nederland). Joris van Lierop wordt de directeur van VINEX. Hij neemt deze positie over van Karin Schut, een van de grondleggers van het nieuwe bereiksonderzoek. 

Nu de NMO-organisatie in 2024 een feit is en het NMO Online-onderzoek succesvol bij de markt is geïntroduceerd, is het een geschikt moment om met een vernieuwd team verder te bouwen aan de toekomst van VINEX en het door NMO uitgevoerde online bereiksonderzoek. Hieronder een overzicht van de grootste personele veranderingen.

Carla der Kinderen voorzitter VINEX

Carla der Kinderen (RTL Nederland/Ad Alliance) neemt de voorzittersrol over van Rien van Beemen (Mediahuis Nederland). Rien van Beemen heeft zich bestuurlijk hard gemaakt voor meer samenwerking tussen de partijen die bij het bereiksonderzoek zijn betrokken. Met de oprichting van NMO is deze klus geklaard en draagt hij de voorzittershamer over. Hij blijft betrokken als lid van het NMO-bestuur.

Carla der Kinderen is al geruime tijd bestuurslid bij VINEX en is nauw betrokken bij de lancering van het nieuwe onderzoek. Met haar ruime ervaring met bereiksmetingen, zowel op het gebied van digitaal als tv, is ze de perfecte kandidaat om namens de publishers en samen met bvA en PMA de crossmediale bruggen te slaan tussen de verschillende NMO-onderzoeken.

Joris van Lierop directeur VINEX

Joris van Lierop wordt directeur van VINEX. Hij neemt deze rol over van Karin Schut, een van de grondleggers van het nieuwe bereiksonderzoek. Karin heeft haar energie en expertise gewijd aan de vernieuwing van het online bereiksonderzoek dat nu onder de vlag van NMO doorloopt. VINEX gaat verder als belangenbehartiger van de online publishers in het onderzoek en draagt bij aan de financiering van NMO.

Joris heeft ruime ervaring in publishing. Hij werkte eerder als uitgever bij verschillende mediaconcerns en heeft met TCE een eigen mediabedrijf. Hij was eerder een aantal jaren voorzitter van VINEX en is goed bekend met de verschillende disciplines en krachtenvelden die een rol spelen binnen NMO.

Joris van Lierop: "In het medialandschap dat altijd in beweging is, is het belangrijk om met elkaar standaarden te delen om zo een gelijk speelveld te creëren. Betrouwbaar en onafhankelijk bereiksonderzoek is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde markt waar alle deelnemers, exploitanten, mediabureaus en adverteerders van profiteren. Karin heeft met het nieuwe onderzoek fantastisch werk afgeleverd, een stevig fundament waar de digitale gemeenschap nog jaren op kan bouwen."

Karin Schut: "Nu het nieuwe onderzoek staat, is de belangrijkste taak dit als marktstandaard voor digitaal bereik in de markt uit te rollen. VINEX behartigt hierbij de belangen van de publishers binnen het online domein en die zijn met Joris van Lierop als directeur zijn deze in goede handen. Mijn dank gaat uit naar alle experts bij publishers, mediabureaus en adverteerders waarmee ik de afgelopen jaren heb mogen samenwerken en natuurlijk naar de deelnemende publishers van het eerste uur die van het NOBO-onderzoek zijn meegegaan naar NMO Online."

Het VINEX bestuur bestaat per 1 februari uit de volgende leden:

  • Carla der Kinderen: Voorzitter (Ad Alliance/RTL Nederland)
  • Barbara Hazenberg: Penningmeester (DPG Media)
  • Anne Marije de Vries Lentsch (Hearst)
  • Charelle Akihary (NPO)
  • Erik Grimm, Secretaris

www.vinex.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

HR-scale-up Alleo haalt 5 miljoen aan investeringen binnen

22-04-2024 | 16:57:00
Alleo (voormalig YourCampus), een platform gericht op het optimaliseren van werknemer compensatie, heeft vijf miljoen euro opgehaald bij investeerders

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur Famme en J/M Ouders

16-04-2024 | 11:16:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Redacteur Famme en J/M Ouders

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior frontend developer

16-04-2024 | 10:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Senior frontend developer -Fulltime

[SHOWREEL!] MHX: de creatieve studio van Mediahuis

09-04-2024 | 12:16:00
Wij zijn MHX, de creatieve studio van Mediahuis. Aandacht voor je merk. Aandacht voor jouw verhaal

Mediahuis Groep: Stabiele omzet en resultaat in 2023

06-04-2024 | 19:44:00
Mediahuis Groep heeft in 2023 een omzetgroei gerapporteerd van 1,23 miljard euro (0,6 procent groei) met een operationeel resultaat van 153 miljoen euro (1,7 procent lager)

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief