JUKE stopt met podcasts en beperkt aantal audiostreams

JUKE stopt met podcasts en beperkt aantal audiostreams

JUKE stopt per 15 april 2024 met het aanbieden van podcast. Ook zal het aantal audiostreams fors worden ingeperkt en zal het audioplatform van Talpa Network allleen nog toegang bieden tot een beperkt aantal audiostreams van Talpa Network, Mediahuis Radio en enkele andere radiostations.  

Thans biedt JUKE volgens eigen zeggen toegang tot meer dan 1000 audiostreams en vele podcasts. Het audioplatform werd door Talpa Network gepositioneerd als het audioplatform dat  er voor iedereen is die graag radio luistert én het aanbod van streaming (non-stop) muziek en podcasting wil ontdekken, waarbij toegankelijkheid vergroot zou worden. JUKE is beschikbaar via een website, smartphone app, smart-tv's, Apple CarPlay, Android Auto, Chromecast, Airplay, SONOS en andere devices. JUKE was ook actief met eigen audiostreams; dit aanbod is al eerder afgebouwd.

De bedoeling met JUKE was middels reclame het platform winstgevend te maken. Daarnaast startte Talpa Network via JUKE in samenwerking met LINDA., AZ, Ajax, Roda JC, Music Care met radiostations. Onduidelijk is of die samenwerkingen blijven bestaan.

Reactie Talpa Network

Talpa Network zegt desgevraagd continu optimalisaties door te voeren op basis van de behoefte van zijn gebruikers. Tal;pa Network stelt dat JUKE vooral als radiosite werd gebruikt en dat dit de reden is de podcast niet meer aan te bieden. Verder benadrukt het bedrijf een open medianetwerk strategie te voeren en altijd open te staan voor samenwerkingen voor het distribueren van content. Door het drastisch terugbrengen van het aantal radiostations stelt Talpa Network beter te voldoen aan de wensen van de gebruikers.

JUKE was oorspronkelijk een betaalde dienst die in juli 2017 werd gelanceerd als betaalde audiodienst in een joint venture met Mediamarkt. In 2019 kocht Talpa Network Mediamarkt uit en hervormde JUKE tot gratis audiodienst. Mede vanwege de aanwezigheid van JUKE is een Nederlandse versie van de RadioPlayer app tot nu toe nooit van de grond gekomen. Talpa Network stelt zelf altijd open te hebben gestaan en open te staan voor een Nederlandse versie van de RadioPlayer app. Andere spelers zijn dat echter (tot nu toe) niet. Wel heeft de NPO in oktober 2020 het eigen audioplatform NPO Luister gelanceerd die overigens nog steeds niet via alle devices beschikbaar is.

Talpa Network lijkt zich digitaal met zijn audiomerken te concentreren op de drie radiomerken Radio 538, Radio 10 en Sky Radio.

Audify

Desgevraagd reageert Liedewij Hentenaar, directeur van brancheorganisatie Audify op de inperkingen bij JUKE. Liedewij Hentenaar: "Elk initiatief dat de audiomarkt nog makkelijker toegankelijker maakt, juich ik natuurlijk toe. Consumenten nemen nou eenmaal steeds meer via audio entertainment en informatie tot zich. JUKE was een prachtig initiatief, volgens mij ooit in staat om een soort NLhoort van audio te worden. Talpa Network innoveert aldoor, en ik denk dat ze ten aanzien van JUKE de business case al even hebben veranderd. Hun initiatief, hun call dus."

www.juke.nl

www.talpanetwork.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Radio 10: Gerard Ekdom stopt, Rob van Someren naar weekend en Gijs Staverman krijgt middagshow

17-05-2024 | 23:51:59
Er zijn veel wisselingen bij Radio 10. Gerard Ekdom stopt per 3 juni 2024 met zijn ochtendshow vanwege zijn overstap naar Mediahuis Radio (Radio Veronica). Het is onduidelijk wanneer hij daar zal kunnen starten, vanwege een concurrentiebeding die dj’s belemmert direct te kunnen overstappen naar concurrenten.

RTL Nederland en Talpa Network starten met adressable reclame op televisie

17-05-2024 | 10:30:00
Addressable reclame komt bij de zenders van RTL Nederland en Talpa Network (onder voorbehoud) rond 17 juni 2024 grootschalig beschikbaar. Dit blijkt uit navraag van Marketing Report bij de betrokken partijen

NLZiet komt ook met reclameversie: NLZiet Basis

13-05-2024 | 12:21:00
NLZiet heeft per direct een reclameversie geïntroduceerd onder de naam NLZiet Basis. Voor 7,95 euro per maand krijgen klanten dezelfde content te zien als het tot premium omgedoopte (standaard) abonnement dat voortaan 9,95 euro per maand kost

Campagne Primark met VROUW en LINDA.

25-04-2024 | 18:20:00
Ten behoeve van de viering van 15 jaar Primark in Nederland is in het kader van een campagne een samenwerking geraliseerd met LINDA. (Talpa Network) en VROUW (Mediahuis Nederland)

UM, Alfred, Talpa Network & Praxis ontwikkelen reality-klusprogramma Het Blok

22-04-2024 | 15:19:00
UM ontwikkelde de contentstrategie van het reality-klusprogramma Het Blok, waarin Praxis zich positioneert als partner voor het verduurzamen van je woning
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.