Katja Schuurman op de cover 100e editie van JFK

Katja Schuurman op de cover 100e editie van JFK

De 100e editie van JFK ligt nu in de winkel. Met op de cover Katja Schuurman. Een subtiele knipoog naar de allereerste JFK uit 2006, waar Katja ook op de cover stond. 

Het nummer staat niet alleen vol met foto's van de brunette, ze heeft ook een interview gegeven waarin ze onder meer vertelt over thema's als vrouwelijkheid en feminisme.

Katja Schuurman: "Ik denk dat het juist nu belangrijk is om aandacht te geven aan wat het feminisme als historische beweging de afgelopen eeuw aan veranderingen in man-vrouwverhoudingen teweeg heeft gebracht. Ik ben heel lang go with the flow geweest. Mannen in mijn omgeving hebben me er nooit van weerhouden te doen wat ik wilde. Als ik gedrag van mannen ongepast vond, dan zei ik er wat van, daar ben ik assertief genoeg voor. Maar soms wuifde ik het weg onder het mom van zo zijn mannen nu eenmaal. En heb ik mannen zeker over mijn grenzen laten gaan. Veel vrouwen die ik ken hebben dezelfde ervaringen. Je zegt niet snel dat je iets niet oké vindt, omdat je niet wilt zeiken en ah ja, misschien heb ik zelf verkeerde signalen gezonden."

In het jubileumnummer is verder onder meer het volgende te vinden:

  • Succession-acteur Jeremy Strong: Soms voelde de rol alsof ik mezelf onder water hield
  • Interview met comedian Nabil Aoulad Ayad: In elke grap zit pijn
  • Modeserie en interview met acteur Martijn Lakemeier: Hollywood hoeft voor mij niet meteen
  • Trend: is monogamie nog van deze tijd?
  • Interview met rocksensatie Metallica
  • Uitgebreide terugblik op 100 JFK’s

www.jfk.men

www.vds-publishers.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.