KesselsKramer maakt campagne voor aspirant omroep Omroep Groen; Aarde zoekt leden

KesselsKramer maakt campagne voor aspirant omroep Omroep Groen; Aarde zoekt leden

Wie het klimaatprobleem wil oplossen, moet vooral ook een communicatieprobleem oplossen. Want de verandering die nodig is om de uitputting van de aarde te stoppen, vraagt inzet van iedereen, dus óók van de mensen, overheden en bedrijven voor wie het tot nu toe nog erg makkelijk is om weg te kijken. Massamediale aandacht moet hierbij helpen maar er wordt nog veel te weinig uitgezonden over het klimaat op de Nederlandse televisie, vinden Omroep Groen oprichters Taco Zimmerman en Carolijn Borgdorff.

Omroep Groen vindt dat de aarde meer aandacht verdient en zet daarom vanaf september vol in op een ledenwervingscampagne voor het halen van de benodigde vijftigduizend leden voor 31 december om het omroepbestel te mogen betreden. Want wie lid wordt van Omroep Groen wordt eigenlijk lid van de aarde, en die arme aarde kan wel wat liefde gebruiken want hij is er slecht aan toe. De campagne werd ontwikkeld in samenwerking met KesselsKramer.

Een ledenwervingscampagne dus, om met zowel online als offline middelen en met de inzet van een groot aantal ambassadeurs de aarde een steuntje in de rug te geven. Denk daarbij aan onder andere Jan Terlouw, Ayuk Bakia (Falafval) en Thekla Reuten die zich hebben aangesloten. Door lid te worden krijgt de planeet en daarmee al het kleine en ogenschijnlijk onbenullige dat de aarde zo mooi maakt, van vlieg tot meerkoet, eindelijk de aandacht die hij al zo lang verdiend.

Credits

Omroep Groen: Taco Zimmerman, Carolijn Borgdorff | Concept & design: KesselsKramer | Animatie: Bas Mooij | Sound: Sounds by Thomas

www.omroepgroen.nl
www.kesselskramer.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.