Marketing Report
KesselsKramer ontwikkelt campagne voor Bibliotheek Utrecht nieuws

KesselsKramer ontwikkelt campagne voor Bibliotheek Utrecht

De campagne van Bibliotheek Utrecht is van start gegaan. Met de campagne Wie dit leest, bedacht en ontwikkeld door KesselsKramer, wil Bibliotheek Utrecht alle Utrechters tot en met 17 jaar inspireren om gratis lid te worden van de bieb.

Woorden zonder boeken

Op dit moment is 64 procent van de kinderen in Utrecht lid van de bibliotheek, en dreigt een kwart van alle kinderen in Nederland laaggeletterd van school te komen. Tegelijkertijd krijgen kinderen meer woorden dan ooit voorgeschoteld: van de ondertiteling van een favoriete serie en berichten op sociale media tot de achterkant van een pak hagelslag. Helaas betekent het lezen van korte berichten niet hetzelfde voor het brein als het lezen van een boek en neemt de taalvaardigheid jaarlijks af. Bibliotheek Utrecht ziet het liefst dat iedere jonge Utrechter lid wordt van de bibliotheek en ook veelvuldig van het lidmaatschap gebruik maakt: om dingen te leren, om anderen te ontmoeten, maar nog het meest natuurlijk om boeken te lezen.

Wie dit leest… moet naar de bieb

Om deze ambitie waar te maken heeft Bibliotheek Utrecht KesselsKramer gevraagd om een campagne te bedenken die het aantal jonge lidmaatschappen flink kan opkrikken. Dat is de campagne Wie dit leest geworden. Op straat (posters, muren, stoepen), online en in de krant (advertenties en free publicity) wordt benadrukt hoe klein de stap van het lezen van een korte tekst naar het lezen van een boek kan zijn. Zo motiveert de campagne jonge Utrechters (en hun ouders) om lid te worden van de bieb.

Maartje Slijpen, associate creative director bij KesselsKramer: “Met de slogan Wie dit leest maken we lezen toegankelijk door te spelen met een zin die iedereen herkent: Wie dit leest… is gek. En door Bibliotheek Utrecht gewoon de bieb te noemen, maken we de drempel naar een lidmaatschap nog lager; de bieb is minder ingewikkeld en daarmee meer uitnodigend dan de bibliotheek. Zo maken we het een plek van en voor écht iedereen.” 

Deirdre Carasso, directeur van Bibliotheek Utrecht: “Dat is nu éxtra belangrijk. Zeker omdat 1 op de 6 Nederlanders laaggeletterd is en in Utrecht een kwart van de kinderen laaggeletterd van school dreigt te komen; dat zijn uiterst alarmerende berichten. We wilden ook een vrolijke campagne waar het plezier van het lezen afspat. En een campagne waarbij iedere Utrechter mee kan doen. Met dit mooie eindresultaat van KesselsKramer is dit ons gelukt en gaan we vol vertrouwen aan de slag om alle kinderen in Utrecht gratis lid te maken.” 

Credits 

Bureau: KesselsKramer | Opdrachtgever: Bibliotheek Utrecht | Fotografie: Sabine Rovers

www.kesselskramer.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief