Marketing Report
Kink per 23 januari 2024 op FM in de Randstad; Radio Decibel gaat online verder nieuws

Kink per 23 januari 2024 op FM in de Randstad; Radio Decibel gaat online verder

Kink zal per dinsdag 23 januari 2024 via FM uitzenden via frequenties in Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Rotterdam, Den Haag waar thans Radio Decibel op te horen is. Daarmee komt een einde aan de FM- en DAB+-uitzendingen van Radio Decibel. Kink heeft met de eigenaar van de frequenties een overeenkomst gesloten om de frequenties te huren. In oktober 2023 berichtte Marketing Report over de onderhandelingen van Kink met Radio Decibel om op FM te komen in de Randstad.

Met een korte onderbreking zendt Radio Decibel sinds november 2007 uit via FM in Eindhoven en per 2009 ook in de Randstad. Op de Eindhovense frequentie van Radio Decibel is per 1 januari 2024 JND Classics te horen.

Jan Hoogesteijn, algemeen directeur van Kink: “Voor het grootste deel van de radioluisteraars is FM de belangrijkste manier om naar de radio te luisteren. Naast onze landelijke dekking op DAB+ en onze online-uitzendingen kunnen we nu eindelijk de vele luisteraars in de Randstad en in de auto nog makkelijker laten genieten van de beste alternatieve rock. We zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking met Decibel".

De programmering van Kink zal met de komst van FM-frequenties in de Randstad niet wijzigen, wel zal de zender zich houden aan de programmatische voorwaarden van de regionale FM-kavels.

ePower Audiosales verkoopt de reclame voor Kink; One Media Sales (OMS) verzorgde de reclameverkoop voor Radio Decibel.

Kink zal tot de afloop van de huidige vergunningsperiode (1 september 2025) in de Randstad via FM te horen zijn. De komende periode zal de regering de frequenties van de niet-landelijke radiofrequenties waaronder deze frequenties herverdelen, naar alle waarschijnlijkheid via een veiling.

Het frequentienetwerk is teruggebracht naar iets minder dan 30 procent om te voldoen aan de regelgeving; volgens Perry Oerlemans is dat gedaan omdat door de demografische groei het boven de 30 procent uit was gekomen.

Perry Oerlemans, eigenaar van Radio Decibel zegt desgevraagd dat zijn beslissing mede is ingegeven om zich volledig te focussen zijn andere bedrijf (SkyView Attractions). Perry Oerlemans: "Het was geen makkelijk besluit. Ik ben 23 jaar met radio bezig geweest, maar het vereist 24 uur per dag, 7 dagen per week betrokkenheid. Met SkyView Attractions ben ik bovendien veel weg. Op zich gaat het goed met Radio Decibel en dan is het een mooi moment om zo een beslissing te nemen. Radio Decibel gaat online non-stop verder als platform voor liefhebbers van muziek uit de '90s."

De gepresenteerde uitzendingen van Radio Decibel stoppen 14 januari 2024. Met een veranderende markt en sterker wordende concurrentie vraagt Perry Oerlemans zich wel hardop af of hij nog zal meedoen met de aankomende veiling van frequenties. Kink geeft aan dat het zou kunnen dat het deelneemt aan de frequentieverdeling van niet-landelijke radiofrequenties, maar het hangt af van de voorwaarden die nog niet bekend zijn. Volgens Jan Hoogesteijn is landelijk op FM nog steeds het streven.

Kink starte als alternatief radiostation op 1 febuari 2019 en zendt landelijk uit via DAB+ (via eigen frequenties). Met de start van de FM-uitzendingen in de Randstad zal de hoofdzender Kink op DAB+ dubbel uitzenden, aangezien er een verplichting is heet FM-signaal ook via DAB+ uit te zenden.

Kink haakte bij de veiling van landelijke FM-frequenties voortijdig af, maar voert wel rechterlijke procedures tegen de minister over een aantal verleende vergunningen aan onder meer Talpa Network, Mediahuis Radio en Radio4all. Kink heeft naar eigen zeggen een aantal opties overwogen, maar zegt het niet kies te vinden om die openbaar te maken.

www.kink.nl

www.decibel.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Kink spande kort geding aan tegen NMO Luisteronderzoek

10-03-2024 | 15:50:00
Radiozender Kink heeft een kort geding aangespannen tegen het Nationaal Mediaonderzoek (stichting NMO) omdat het via de rechter wilde afdwingen dat bepaalde informatie over de totstandkoming en besluiten van het NMO Luisteronderzoek wordt verstrekt aan Kink

Kink bezat twee geheime uitzendlicenties van het Commissariaat voor de Media

23-01-2024 | 10:11:13
Een uitzendlicentie van het Commissariaat voor de Media was een voorwaarde om mee te mogen doen aan de FM/DAB+-frequentieveiling

[DutchMedia Podcast]: Kink op FM, Paramount, staatssecretaris, Talpa Network, Ad Alliance en meer

16-01-2024 | 18:49:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom

Radiozender Kink procedeert tegen minister over Talpa Network, Mediahuis Radio en Radio4All

11-12-2023 | 08:37:00
Radiozender Kink is juridische procedures gestart tegen de demissionair minister Micky Adriaansens van EZK gestart over de veiling van radiofrequenties en de vergunningverlening aan de radiostations van Talpa Network, Mediahuis Radio en Radio4All

Radionieuws: Sublime wijzigt, Kink 90s vervangt K-Rock en meer wijzigingen bij Mediahuis Radio

01-12-2023 | 12:26:00
Het alternatieve radiostation Kink is gestart met het themastation Kink 90s waar alternatieve muziek uit de jaren ’90 te horen is via DAB+ en internet. De radiozender vervangt de radiozender K-Rock die met non-stop classic rockmuziek op 29 maart 2022 van start ging op DAB+ en internet
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief