KNMI en iO introduceren dataportaal met klimaatscenario's

KNMI en iO introduceren dataportaal met klimaatscenario's

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) breidt zijn partnership met digitale partner iO in 2024 uit. De blended agency optimaliseert de website en de klantportalen van het KNMI — die zijn essentieel voor havenbedrijven, waterschappen, veiligheidsregio's, en organisaties in de luchtvaart. 

KNMI en iO brengen samen actuele weersinformatie tot bij de burger 

In 2022 sloegen het KNMI en iO voor het eerst de handen ineen. Sindsdien bouwen ze samen aan verschillende toekomstbestendige klantenportalen waarin gebruikers toegang krijgen tot actuele, nauwkeurige weersinformatie en andere data. Daarnaast werkt iO mee aan de doorontwikkeling van de website van de organisatie. 

Jan Dekker: "Sinds de start van onze samenwerking leveren de teams van iO enorm veel meerwaarde. Dat doen ze niet alleen op technisch vlak, maar ze denken ook proactief mee over mogelijke antwoorden voor onze vraagstukken. We kijken uit naar wat de toekomst brengt"

Steeds meer digitale touchpoints en uitdagingen 

Die samenwerking wordt nu uitgebreid. Het KNMI rekent niet meer alleen op iO voor de website en de KNMI-extranetten, maar ook voor de digitale beschikbaarheid van de klimaatscenario's. Daarmee kunnen beleidsmakers de gevolgen van klimaatverandering en extreem weer in kaart brengen — en zo beslissingen nemen om Nederland ook in de toekomst veilig, duurzaam, en bewoonbaar te houden. 

Jaap Willem Hoogenhout: "Voor de klimaatscenario's bouwden onze experts een dataplatform, dat we dit jaar verder gaan uitbreiden met datavisualisaties. Het is een project met enorm maatschappelijk belang en we zijn ontzettend trots dat we daar als iO ons steentje aan mogen bijdragen."

www.iodigital.com

www.knmi.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Whitepaper] In 3 stappen een B2B inbound-marketingstrategie

21-05-2024 | 06:00:00
Hoort de klant niet altijd centraal te staan in een marketingcampagne? Nergens is dit meer het geval dan bij goede inbound marketing, ook in een B2B-context.

[Vacatures] iO zoekt een Performance Marketeer

16-05-2024 | 12:03:00
iO is per direct op zoek naar Performance Marketeer - Noord-Holland, Amsterdam

[Vacatures] iO zoekt een (Senior) Projectmanager Digital Marketing

16-05-2024 | 11:46:00
iO is per direct op zoek naar (Senior) Projectmanager Digital Marketing - Noord-Brabant, Eindhoven

[Vacatures] iO zoekt een Marketing Strateeg

16-05-2024 | 11:30:00
iO is per direct op zoek naar Marketing Strateeg - Noord-Brabant, Den Bosch

[Whitepaper] Sales, leads, goals: je gids voor performance marketing

13-05-2024 | 08:49:00
iO ontwikkelde een whitepaper waarin de focus ligt op hoe performance marketing elke organisatie kan helpen om leads te verzamelen en zo sales te genereren.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.