Kompas Publishing neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network

Kompas Publishing neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network

Met de overname van Gids.tv en Weer.nl heeft Kompas Publishing haar portfolio verder uitgebreid. Gids.tv is al jaren een grote speler als het gaat om het bieden van tv-gids informatie. Daarnaast worden op Gids.tv dagelijks tientallen nieuwtjes, video’s en updates geplaatst door het redactionele team. Op Weer.nl vind je het weer op zowel landelijk als lokaal niveau. De site heeft veel bekendheid en is jaren gebruikt als bron voor het weerbericht in onder andere Hart van Nederland en door verschillende radiostations.

Samenwerking

Dagelijks worden er op beide sites veel video’s geplaatst. Voor de invulling van de videoadvertenties zal Kompas blijven samenwerken met Talpa Network. Met de overname zet Kompas Publishing in op verdere uitbreiding van haar portfolio. Tv- en weer content wordt al veel geconsumeerd op bijvoorbeeld Startpagina.nl en ook met televisiezender ONS en Fietsnetwerk zijn er mogelijkheden voor verdere integraties. De werknemers van Gids.tv gaan over naar het kantoor van Kompas Publishing in Haarlem.

Portfoliobedrijf

Marc Veeningen, hoofdredacteur bij Talpa Network: "Voor Talpa Network is weersinformatie een belangrijk onderdeel van ons aanbod op radio en tv. Wij blijven dan ook gepresenteerde weer bulletins aanbieden met onze vertrouwde gezichten op de radio en SBS6. Een eigen merk en bijbehorende site zijn hiervoor echter niet noodzakelijk. Omdat wij op dit moment de focus leggen op het creëren van een open netwerk met een aantal hoofdmerken zijn we blij dat we voor zowel Weer.nl als Gids.tv een nieuwe eigenaar hebben gevonden die de merken verder kan laten groeien."

Aart Wallet, CEO van Kompas Publishing: "Wij zijn erg blij met het toevoegen van Gids.tv en Weer.nl aan ons portfolio. Wij zien veel kansen om onze verschillende merken met elkaar te verbinden. De overname zorgt voor een mooie toename van ons bereik en zorgt voor schaalvoordelen op advertentiegebied."

www.kompaspublishing.nl

www.talpanetwork.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

STROOM en M2|OC gaan samen verder onder de naam STROOM

03-07-2024 | 10:39:46
Het bureau wordt geleid door Samantha Catsburg (CEO), voorheen Managing Director van STROOM

Only creative entrepreneurs neemt Belgisch marketingbureau Happiness over

27-06-2024 | 09:57:00
Dit is het eerste bureau buiten Nederland dat zich aansluit bij Only en zal de basis vormen voor de community in België

Kompas Publishing neemt meerderheidsbelang in Hi Label

21-06-2024 | 12:52:53
Met de integratie van Hi Label bundelt Kompas de kennis en krachten om de platformen nog verder te laten groeien

ACM publiceert openbare versie afwijzing overname RTL Nederland door DPG Media

14-06-2024 | 13:24:00
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de openbare versie gepubliceerd van de beslissing tot afwijzing van de meldingsaanvraag van DPG Media voor het mogen overnemen van RTL Nederland

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.