Marketing Report
Kompas Publishing neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network nieuws

Kompas Publishing neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network

Met de overname van Gids.tv en Weer.nl heeft Kompas Publishing haar portfolio verder uitgebreid. Gids.tv is al jaren een grote speler als het gaat om het bieden van tv-gids informatie. Daarnaast worden op Gids.tv dagelijks tientallen nieuwtjes, video’s en updates geplaatst door het redactionele team. Op Weer.nl vind je het weer op zowel landelijk als lokaal niveau. De site heeft veel bekendheid en is jaren gebruikt als bron voor het weerbericht in onder andere Hart van Nederland en door verschillende radiostations.

Samenwerking

Dagelijks worden er op beide sites veel video’s geplaatst. Voor de invulling van de videoadvertenties zal Kompas blijven samenwerken met Talpa Network. Met de overname zet Kompas Publishing in op verdere uitbreiding van haar portfolio. Tv- en weer content wordt al veel geconsumeerd op bijvoorbeeld Startpagina.nl en ook met televisiezender ONS en Fietsnetwerk zijn er mogelijkheden voor verdere integraties. De werknemers van Gids.tv gaan over naar het kantoor van Kompas Publishing in Haarlem.

Portfoliobedrijf

Marc Veeningen, hoofdredacteur bij Talpa Network: "Voor Talpa Network is weersinformatie een belangrijk onderdeel van ons aanbod op radio en tv. Wij blijven dan ook gepresenteerde weer bulletins aanbieden met onze vertrouwde gezichten op de radio en SBS6. Een eigen merk en bijbehorende site zijn hiervoor echter niet noodzakelijk. Omdat wij op dit moment de focus leggen op het creëren van een open netwerk met een aantal hoofdmerken zijn we blij dat we voor zowel Weer.nl als Gids.tv een nieuwe eigenaar hebben gevonden die de merken verder kan laten groeien."

Aart Wallet, CEO van Kompas Publishing: "Wij zijn erg blij met het toevoegen van Gids.tv en Weer.nl aan ons portfolio. Wij zien veel kansen om onze verschillende merken met elkaar te verbinden. De overname zorgt voor een mooie toename van ons bereik en zorgt voor schaalvoordelen op advertentiegebied."

www.kompaspublishing.nl

www.talpanetwork.com

Lees ook:

Conversionista sluit zich aan bij Fabrique en Q42

22-11-2023 | 08:00:00
Het Scandinavische CRO-bureau Conversionista kondigt zijn uitbreiding naar Nederland aan

Marketing automations experts Ematters en RapidSugar gaan samen

21-11-2023 | 12:50:50
Per 1 november 2023 zijn marketing automation expert Ematters en RapidSugar samengegaan. Beide merken blijven onafhankelijk vanuit het eigen merk opereren, maar bundelen hun krachten.

Dawn gaat verder onder de naam Springbok, Jurian van der Hoeven en Marjolein Huisinga gaan bureau leiden, andere rol Inge Ligthart

29-09-2023 | 08:00:00
Met de rebranding zet het de volgende stap als onderdeel van de internationale digitale en creatieve agency voor positieve groei

Roularta Media Group neemt drie magazines van WPG Media over

26-09-2023 | 09:02:00
Met deze overname wordt Roularta Media Group eigenaar van drie magazinemerken in het mindfullness-segment in Nederland

NOISE sluit zich aan bij Only creative entrepreneurs

21-09-2023 | 09:55:00
De Only creative entrepreneurs community breidt met deze toevoeging uit op het gebied van conceptontwikkeling, campagnes en digital marketing

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.