KPN en Rijksmuseum verlengen samenwerking tot in 2025

KPN en Rijksmuseum verlengen samenwerking tot in 2025

KPN en het Rijksmuseum verlengen hun samenwerking tot en met maart 2025. Joost Farwerck, CEO van KPN en hoofddirecteur Taco Dibbits van het Rijksmuseum, maakten dit bekend tijdens de start van de tentoonstelling Vermeer ten overstaan van één van de beroemdste werken van de kunstenaar, Het straatje. Hoofdsponsor KPN en het Rijksmuseum werken inmiddels 10 jaar samen.

Online experience Dichter bij Johannes Vermeer

In het Rijksmuseum is momenteel een tentoonstelling over de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer te zien. De belangstelling voor de tentoonstelling is groot. Ook de online experience Dichter bij Johannes Vermeer die tot stand gekomen is dankzij KPN heeft inmiddels meer dan 3 miljoen pageviews gehad.

Deze website biedt liefhebbers van Vermeer waar ook ter wereld de mogelijkheid zich te verdiepen in het leven en werk van de Delftse meester. De Britse acteur Stephen Fry geeft de tour in het Engels, de Nederlandse actrice Joy Delima leidt de Nederlandstalige bezoekers rond. Dankzij ultrahoge resolutie foto’s is het voor het eerst mogelijk tot op het kleinste detail in te zoomen op bijvoorbeeld Het melkmeisje uit het Rijksmuseum en De soldaat en het lachende meisje, uit The Frick Collection.

KPN en het Rijksmuseum

De komende maanden zal KPN ook klanten en medewerkers uitnodigen om de tentoonstelling Vermeer te komen bekijken in het Rijksmuseum. Daarnaast organiseert KPN elk jaar online live tours voor klanten en worden duizenden klanten uitgenodigd voor de exclusieve KPN Klantmaand.

Vaste klanten worden dan extra in de watten gelegd tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum. Via het KPN Mooiste Contact Fonds nodigt KPN kwetsbare groepen uit voor een bezoek aan het museum. De gasten worden hierbij begeleid door KPN-vrijwilligers.

Sinds de heropening van het Rijksmuseum in 2013 na een verbouwing van 10 jaar levert KPN als hoofdsponsor van het Rijksmuseum, naast een financiële bijdrage, alle diensten op het gebied van telefonie, dataverkeer en ICT. KPN is digitale partner van Operatie Nachtwacht en mede-ontwikkelaar van de Rijksmuseum App. Dankzij deze app, die letterlijk connected by KPN is, kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van de collectie van het museum.

www.overons.kpn

www.rijksmuseum.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.