Marketing Report
KPN en Team5pm lanceren KPN Island in nieuw seizoen Legends of Gaming

KPN en Team5pm lanceren KPN Island in nieuw seizoen Legends of Gaming

KPN verbindt zich ook de komende drie jaar hoofdsponsor van de populaire YouTube-serie Legends of Gaming (LOG) in samenwerking met data-driven video agency Team5pm, tevens producent van het online gaming toernooi. Het nieuwe seizoen loopt van november tot en met februari 2024 waarbij bekende gamers, waaronder Enzo Knol, Acid, Russo en Milo, het in duo’s tegen elkaar gaan opnemen. Hiernaast lanceert KPN dit seizoen een eigen “KPN Island” in de game Fortnite. Met deze KPN-branded virtuele wereld, die toegang geeft tot zes custom made Fortnite maps, verbindt KPN gamers met elkaar.

KPN Island in Fortnite

De 24 miljoen uur aan kijktijd, 540.000 abonnees en 180 miljoen views, bewijzen de aanhoudende groeipotentie van het videoplatform onder de online gaming-community. Naast YouTube ligt de focus komend seizoen ook op specifieke content gericht op de platformen TikTok en Instagram. Aan de hand van real-time data over onder andere de gemiddelde kijkersduur, retentiecijfers en klikgedrag is het format voor dit 8e seizoen aangepast. Het doel is zo meer views en abonnees te realiseren.

Frank de Wit, Managing Director Team5pm: “Als bureau zijn wij gedreven om met complexe data het beste resultaat te kunnen bereiken. Zo hebben we nu bewust gekozen voor drie sub-toernooien waarbij elke keer nieuwe bekende gamers worden toegevoegd. Zo houden we de spanningsboog zo hoog mogelijk.” In het 8e seizoen zullen verschillende formats toegevoegd worden. “Ook hiermee willen we de interactie en engagement vergroten voor nog meer kijk- en speelplezier. Voor het aanjagen hiervan zetten we in op diverse platformen. Na dit seizoen gaan we analyseren welke gamer op welk platform het meest gewaardeerd wordt, voor de ene zal dit YouTube zijn, terwijl een ander op TikTok een trouwe community heeft opgebouwd.”, aldus de Wit.

KPN Island

Mark Versteegen, Directeur KPN sponsoring kijkt uit naar de komende seizoenen: “Het verbinden van mensen is waar KPN al decennialang voor staat, en ook dit initiatief verbindt onze jongere doelgroep op een manier die past bij deze tijd. Fortnite is niet alleen een plek waar gamers samen komen om te gamen, maar ook om ervaringen te delen, zoals het bezoeken van een concert. "Met de lancering van KPN Island hebben we nu een logische plek in deze wereld om met onze doelgroep in contact te blijven.”

KPN en Team5pm startten de samenwerking in 2019. Het doel van het sponsorship voor KPN is om een zo breed mogelijke jonge doelgroep, GenZ en Millennials, te verbinden met KPN als hét netwerk voor gamers. Team5pm is als producent verantwoordelijk voor het succes van het platform, van concept tot distributie. Maar ook het influencer management van grote namen in de gamewereld ligt bij het bureau.

KPN Island wordt onthuld tijdens de derde aflevering in het 8e seizoen en is voor gamers gratis te bezoeken. Via deze video wordt uitgelegd hoe de gamers naar het KPN Island kunnen gaan.

www.team5pm.com
www.kpn.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Crocodile Agency ontwikkelt campagne voor Bar-le-Duc

22-04-2024 | 12:50:00
Met onder andere een merkvideo, die de positioneringsstrategie Dorstig naar Meer zichtbaar maakt, inclusief een retail winactie

team5pm produceert Prime Video-serie B&B Bankzitters

18-04-2024 | 11:46:00
In de show runnen YouTube-sterren Raoul, Koen, Matthy, Robbie en Milo elke week op hun beurt een B&B

Team5pm neemt Lijm Amsterdam over

03-04-2024 | 00:00:00
Data-driven video agency Team5pm neemt Lijm Amsterdam over. Lijm Amsterdam is gespecialiseerd in de productie van creatieve social content voor platforms zoals TikTok, Instagram en SnapChat

[The List] team5pm

01-04-2024 | 15:55:57
Wij zijn een data-gedreven content groep, gespecialiseerd in online commercials, YouTube en social.

Even bellen met... Antoine Houtsma (Joe Public) over Grolsch

06-11-2023 | 14:39:00
Joe Public wint het Grolsch account. Bellen we meteen Antoine Houtsma, Creative Director van Joe Public Benelux

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.