Marketing Report
NPO 3FM KX gaat verder als NPO Campus Radio nieuws

NPO 3FM KX gaat verder als NPO Campus Radio

Het publieke opleidingsstation voor audiotalent heet vanaf voortaan NPO Campus Radio. De publieke omroep neemt daarmee afscheid van de merken NPO 3FM KX, NPO KX en KX Radio. De zender heeft verschillende formats gekend.

De zender startte in april 2005 als formatloze zender van Rob Stenders, Ties Roodhardt en Kees-Jan Schoots. Sinds begin 2012 maakt de zender deel uit van de NPO. In oktober 2017 werd het radiostation een plek voor topkomend talent. De internetzender KX Classics die nog steeds bestaat, is buiten de invloedsfeer van de NPO gebleven met classic-muziek. NPO Campus Radio zal zijn muziekformat aanpassen en zal daartoe minder alternatief zijn en meer op dat van NPO 3FM lijken. De slogan van de zender is tune in to tomorrow; er wordt nog een zendercoördinator gezocht.

NPO Campus Radio is te ontvangen via DAB+ en de NPO Luister-app. De radiozender is in tegenstelling tot NPO 3FM KX en de andere NPO-radiozenders vooralsnog niet via een website te beluisteren. Via NPO Campus Radio blijven programmamakers te horen die zich zo kunnen ontwikkelen tot professionele dj, presentator of producer. Deze talenten nemen deel aan het NPO Campus opleidingstraject. 

Jurre Bosman, directeur NPO Audio bij de NPO: “De publieke omroep investeert continu in de makers van morgen. Voor wat betreft audio doet NPO Campus dat voor en met alle omroepen en publieke zenders. Sinds 2001 worden bij de NPO talenten gescout en opgeleid en daarmee weten we de luisteraars steeds te verrassen met nieuwe stemmen en nieuwe verhalen. Op KX Radio mochten vele talenten de afgelopen jaren programma’s maken. Met de naam aanpassing naar NPO Campus Radio is het duidelijk wat het doel van de zender is: nieuw talent de kans geven om veel vlieguren te maken en een eigen vorm te ontwikkelen. Zo geven we de nieuwe generatie radiomakers de best mogelijke start van hun carrière.”

Experimenteren

Menno de Boer, zendermanager van NPO 3FM bij de NPO: “Op 3FM maken fantastische talenten programma’s in de nacht. Zij staan te trappelen om door te stromen richting de dag- of avondprogrammering. Deze talenten hebben heel veel vaardigheden en hun eigen stijl kunnen ontwikkelen op de opleidingszender. Met NPO Campus Radio is er volop ruimte voor experimenteren. Met deze nieuwe opzet kunnen we de opleiding nog meer diepte geven en makers kansen bieden.”

De verborgen live stream-URL van NPO Campus Radio is hier te vinden.

Foto: Michel Snater

www.npo.nl

www.npocampus.nl

Lees ook:

Candid (Positive) neemt short video agency DUNKD over

11-02-2024 | 21:44:00
Positive, het digitale en creatieve content bureau van het Candid Platform, neemt TikTok en videospecialist DUNKD over

Bright per direct verkocht aan PXR en opnieuw zelfstandige titel

08-02-2024 | 11:33:20
PXR heeft per direct Bright overgenomen. De overname betekent dat de op technologie gerichte internettitel Bright per direct weer een eigen domein en omgeving heeft. Bright brengt tech-nieuws, achtergronden en reviews

Fusie Ambassadors en Amp.Amsterdam

07-02-2024 | 23:07:00
Ambassadors en Amp.Amsterdam zijn gefuseerd. Beide bedrijven hadden sinds 2021 een strategische samenwerking

Pijper Media neemt Nouveau over van DPG Media

07-02-2024 | 12:09:00
De overname is voor Pijper Media een versterking van zijn glossy portfolio met onder andere Elegance en Grazia

Even bellen met… Jur Baart over de overname van Fitzroy door United Playgrounds

05-02-2024 | 14:47:01
United Playgrounds heeft het strategische creatieve bureau Fitzroy overgenomen. We bellen even met Jur Baart, (tot nu toe) eigenaar van Fitzroy

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.