Marketing Report
Lauren van der Heijden stopt bij DPG Media en wordt CEO van The Works nieuws

Lauren van der Heijden stopt bij DPG Media en wordt CEO van The Works

Lauren van der Heijden, Chief Commercial Officer bij DPG Media vertrekt daar en begint op 1 februari 2024 bij The Works als CEO. Dat maakt hij bekend via LinkedIn.

The Works is het moederbedrijf van onder meer de recruitmentbedrijven YoungCapital, YoungCapital Next en DASH. The Works noemt zich een human based tech bedrijf, is actief in 10 landen en telt 1300 medewerkers met een jaaromzet van 603 miljoen euro (2021). Het bedrijf is in 2000 opgericht door Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewessen.

Lauren van der Heijden was van januari 2016 tot december 2020 directeur Advertising bij DPG Media en sinds januari 2021 CCO voor zowel Nederland als België. Voor 2016 werkte hij bij onder meer RTL Nederland en het toenmalige Telegraaf Media Groep.

Groei stimuleren

Voor zijn rol bij DPG Media bekleedde Lauren verschillende leidinggevende functies bij mediabedrijven als RTL en Telegraaf Media Groep. Daarnaast was hij als bestuurder actief in verschillende brancheorganisaties zoals IAB Nederland en de Reclame Code Commissie. Van der Heijden volgt Ineke Kooistra op als voormalige CEO van The Works. In zijn rol als CEO zal hij zijn kennis inzetten om de groei en innovatie van het bedrijf verder te stimuleren. 

Lauren van der Heijden: "Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging maar zal ook nog vaak terugdenken aan de mooie tijd bij DPG Media. Hoogtepunten waren de integratie van de commerciële organisaties van Wegener, Sanoma en recent die van RTL Belgium, maar bovenal kijk ik met heel veel plezier terug op de samenwerking met zoveel leuke en slimme collega’s. Ik ga jullie missen! Tot 1 februari 2024 ben ik nog gewoon op post en dan start dit avontuur."

Hugo de Koning: "We zijn ontzettend blij met Lauren aan boord van The Works. Lauren heeft DPG Media commercieel getransformeerd van een offline printbedrijf naar een multimediale organisatie. Met zijn bevlogen instelling past Lauren goed binnen het DNA van The Works. Zijn expertise is van grote meerwaarde voor The Works, waar hij onder andere verantwoordelijk gaat zijn voor de digitale transformatie van onze dienstverlening."

www.the-works.com

www.dpgmedia.nl

Lees ook:

[Analyse] Wat betekent de overname RTL Nederland door DPG Media (zonder RTL Group)

26-02-2024 | 22:09:00
De voorgenomen verkoop van RTL Nederland door RTL Group aan DPG Media betekent in de Nederlandse mediawereld een verdere consolidatie die volgens sommigen onontkoombaar is en volgens anderen een verschraling kan betekenen

[Grow by DPG Media] Huishoudens zeer tevreden over hun boodschappenproces

20-02-2024 | 10:45:00
Onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht naar gezinspraak in fmcg-markt

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen

[Grow by DPG Media] Een blik op wat Nederlanders echt blij maakt

16-02-2024 | 09:35:42
De meeste Nederlanders worden gelukkig van zaken als eten, familie en vrienden, maar de meningen over het geluk dat social media hen brengen zijn verdeeld

[Onderzoek] DPG Media/Mindshare: optimale contactfrequentie voor radiocommercials 3 tot 6 keer

16-02-2024 | 00:40:00
Een contactfrequentie van 3 tot 6 keer is optimaal voor het realiseren van impact op herkenning. Dit blijkt uit een door Mindshare (GroupM/WPP) uitgevoerd onderzoek in opdracht van DPG Media Radio onder 2.2327 respondenten van 20 tot 54 jaar

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.