Le Pub Amsterdam (Philips), Dentsu Creative (KPN) en AKQA Amsterdam (DeGiro/UN Women) winnen Gouden Lion

Le Pub Amsterdam (Philips), Dentsu Creative (KPN) en AKQA Amsterdam (DeGiro/UN Women) winnen Gouden Lion

Nederland valt op de vierde Cannes Lions-dag flink in de prijzen. De KPN-campagne Stukje van Mij van Dentsu Creative met zangeres Meau wint een Grand Prix Lion in de subcategorie Corporate Purpose & Social Responsibility in de hoofdcategorie Creative Strategy Winners. Stukje van Mij won donderdag ook in de subcategorie Audience Insight een Zilveren Lion.

De mede door Ambassadors (AMP.Amsterdam), WeFilm en Crabsalad geproduceerde campagne won eerder een Zilveren Lion voor de Use of Original Composition (van de categorie Lions for Music). Ook in de subcategorie Brand Led Education & Awareness in de categorie Health & Wellness. 

Bartho Boer, directeur Merk, Communicatie en CSR: “Het is ongekend wat deze campagne met Meau heeft losgemaakt, van de keukentafel tot de schoolklas. Dat is belangrijk, want aandacht voor dit gevoelige onderwerp is de eerste stap op weg naar een oplossing. We laten als bedrijf zien dat we ons nek uit durven te steken om het internet voor iedereen een beetje beter te maken. Het team achter deze campagne heeft hier de afgelopen jaren met grote toewijding en zorgvuldigheid aan gewerkt. Zij verdienen alle credits.”

Boris Nihom, CEO van Dentsu Creative Amsterdam: “Wow! Dit was voor ons de koningscategorie. En niet alleen omdat de concurrentie moordend is. In ‘creative strategy’ komt voor ons alles samen: het inzicht, het idee en de aanpak achter deze campagne. Het is een enorme eer dat we met het #beterinternet platform niet alleen KPN en de maatschappij hebben kunnen inspireren, maar nu ook de wereldwijde industrie.”De campagne Pink Chip van DeGiro en UN Women die door AKQA Amsterdam ontwikkeld is, won een Gouden Lion in de categorie Creative Strategy in de subcategorie Data & Analytics.

Grace O'Brien, Creative Director van AKQA Amsterdam: "Wij zijn oprecht blij met de erkenning die Pink Chip deze week heeft  gekregen. Het bevestigt dat het niet alleen een fantastisch idee is, maar een idee is dat echte impact heeft. Voor de eerste keer in de geschiedenis, is er een prijs gegeven omtrent het thema vooroordelen tegen vrouwen. Dit is niet zomaar een campagne; het is een product en ervaring die in de markten voor echte verandering zorgt en de power van vrouwelijke leiders bewijst." De Philips-campagne Refurb van Le Pub Amsterdam won een Grand Prix in de categorie Creative business Transformation Winners, subcategorie Consumer Goods. Deze campagne is mede geproduceerd door Ambassadors Amsterdam en Shotz Berlin.

www.canneslions.com

www.newbusinessradio.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Pitch in Sneltreinvaart 2024: RAW en bol blikken terug

09-07-2024 | 10:39:00
RAW en bol hebben het succes van de Treinpitch 2024 gevierd. Als onderdeel van het 'Stay Grounded' initiatief, reisde RAW per trein naar Cannes

Merken100 2024: IKEA meest invloedrijke merk in Nederland

26-06-2024 | 20:30:00
Marketing Report lanceert na lange en intensieve voorbereiding de Merken100, een nieuwe Currency for Brands. De Merken100 meet de invloed die merken hebben

Serviceplan Group wint 14 awards tijdens Cannes Lions 2024

26-06-2024 | 12:38:00
De internationale Serviceplan Group nam tijdens het 71ste Cannes Lions Festival 3 Gouden, 3 Zilveren en 8 Bronzen Lions mee naar huis

Victoria Warmerdam (OAK Motion Pictures) wint 5 prijzen bij Young Director Awards

24-06-2024 | 00:33:00
Victoria Warmerdam heeft Bij de Cannes Lions vijf Young Director Awards gewonnen voor de korte film Ik ben geen Robot. Daarbij heeft ze de Special Jury Award gewonnen alsmede Gold Screen-awards in de categorie├źn Comedy, Short Film, Creative Use of Sound en Passion Project

AKQA Amsterdam wint twee extra Gouden Lions

21-06-2024 | 21:00:00
De campagne Pink Chip van DeGiro en UN Women die door AKQA Amsterdam ontwikkeld is, won twee extra Gouden Lions in de categorie Sustainable Development Goals (subcategorie Reduced inequalities) en Lion for Change (Glass)
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.