London Marathon Events vernieuwt merk en herlanceert website met Dept

London Marathon Events vernieuwt merk en herlanceert website met Dept

De London Marathon Events heeft haar merk vernieuwd en haar website opnieuw vormgegeven. London Marathon Events is niet alleen actief met hardloopwedstrijden maar ook met wielren- en zwemevenementen. Dept is door LME gevraagd om het merk te vernieuwen en een gecentraliseerde oplossing voor het beheer van het portfolio aan websites te ontwikkelen. De eerste fase van het project betrof het flagship evenement: de London Marathon. 

De Londen Marathon trekt een breed scala aan mensen over de hele wereld. Geïnspireerd door de prestaties van zowel topsporters als algemene deelnemers, ontwierp Dept een brand refresh. Hierin was het belangrijk dat zowel de emotie als prestatie werden gevierd; van het beginnen aan hun eerste training tot de intensiteit van het passeren van de finishlijn.

Dept ontwierp verschillende patronen geïnspireerd op de marathon; een set van geometrische designs die de grond waar atleten op rennen vertegenwoordigt, evenals de oriëntatiepunten die ze onderweg zien en de duizenden stappen die ze zetten naar de finishlijn. De lijnen zijn geplaatst in een precieze hoek van 26,2 graden, wat precies overeenkomt met het aantal mijlen van de marathon. De patronen, levendige kleuren, duidelijke fonts en een herkenbare fotografiestijl hebben de identiteit van de London Marathon nieuw leven ingeblazen en creëerden samenhang over het gehele merk.

Dept vernieuwt in totaal acht websites voor London Marathon Events op Sitecore Experience Platform. Er is gekozen voor een headless contentmanagementsysteem voor geavanceerde personalisatie, een optimale gebruikerservaring en betere schaalbaarheid. Bovendien biedt het meer flexibiliteit om de website weergave op verschillende apparaten aan te passen en content te verplaatsen zonder dat hulp vanuit development ingeschakeld hoeft te worden. 

Jason Ochoa, Head of Digital bij LME: “We hebben Dept aangesteld vanwege hun vermogen om creativiteit en technologie te combineren. Ze begrijpen onze organisatie volledig en dat heeft geholpen om ons merk te vernieuwen op een manier die onze waarden weerspiegelt en die representatief is voor de duizenden mensen die we elk jaar inspireren. We zijn heel blij met de samenwerking met Dept op zowel creatief als technisch gebied en kijken ernaar uit om samen verder te werken."

Brian Robinson, Managing Director bij Dept: “Dept wilde een oplossing leveren die niet alleen voldoet aan de huidige behoeften van LME, maar die ook met nieuwe technologieën en mogelijke opschalingen integreert. De toekomstbestendige oplossing levert een feilloze digitale ervaring en biedt tegelijkertijd de schaalbaarheid die LME nodig heeft."

www.virginmoneylondonmarathon.com
www.deptagency.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.