Luca Izarin (stagiair Fitzroy): Tijdens mijn stage maakte ik een televisiecommercial

Luca Izarin (stagiair Fitzroy): Tijdens mijn stage maakte ik een televisiecommercial

Iedere student moet stagelopen. Vlieguren maken. Dat geldt voor de strategen, designers en natuurlijk de creatieven. Maar niet iedere stage is hetzelfde. Soms loopt een stage geruisloos af, zonder dat de student het gevoel heeft ook maar van enige betekenis te zijn geweest. Maar soms zijn ze gewoon volledige medewerkers die worden uitgedaagd om tot het uiterste te gaan om hun ideeën tot uitvoer te brengen.

Vlieguren maken

Luca Izarin, stagiair bij Fitzroy: "Het mooie van stagelopen bij Fitzroy is dat je op echte briefings kan werken. Niet de kleine social posts projecten, maar allerlei soorten briefings: van activatie tot zelfs televisiecommercials. Voor een mini-pitch voor Poppodium 013 mocht ik ook mijn gedachtes neerleggen. 013 bestaat binnenkort 25 jaar en dat moest publiekelijk gevierd worden met een televisiecommercial. Een commercial waar we niet veel budget hadden, maar waarvan we wel bij Fitzroy de noodzaak voelde om mee te doen."

Jur Baart, oprichter van Fitzroy: "Poppodium 013 was een plek waar ik regelmatig kwam. Mijn broertje studeerde in Tilburg en houdt ongelooflijk van muziek. Dus ik heb wel menig bandje meegemaakt. Toen 013 ons belde, wisten we direct dat het een lastige opdracht zou worden; met name door het kleine budget. Maar de liefde voor 013 was toch belangrijker dan geld. Dus hebben we de briefing strategisch vertaald en bij een aantal creatieven neergelegd. Ook bij Luca, die met een aantal interessante ideeën kwam. Ik heb toen voorgesteld dat hij zelf alle ideeën mocht presteren samen met mij. Dat deed hij maar al te graag. En zijn idee werd uitgekozen. Hoe cool is dat."

Fitzroy won pitch met idee van Luca

Fitzroy won de pitch met het idee van Luca. Maar Luca moest ieder idee van tevoren zelf in kaart brengen qua productie. Met de hulp van een bevriende productiemaatschappij heeft hij zelf de regie mogen doen. Natuurlijk onder begeleiding van een Senior Art Director en producer. Zodat de kwaliteit gewaarborgd werd.

Jur Baart: "Natuurlijk kon hij niet alleen op de set staan. We willen als Fitzroy de kwaliteit hoog houden, dus werd Luca begeleid door één van onze producers en een senior creatief. Maar het resultaat mag er zeker wezen. We hebben denk ik als bureau-eigenaren allemaal wel eens twijfels over de nieuwe generatie. En of ze wel in ons vak willen gaan werken. Luca bewijst het tegendeel. Ieder bureau heeft stagiairs nodig zoals hem. Ieder bureau heeft straks juniors nodig zoals hem. Dan gaan we goede, mooie communicatie krijgen die ons vak verder gaat helpen. Wij zijn als Fitzroy trots dat hij bij ons stage heeft gelopen."

De commercial van Poppodium 013 was de hele maand augustus te zien op Nederland 1, 2 en 3. 

www.fitzroy.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Column] Jur Baart (Fitzroy): Dit is een oproep aan alle grote marketeers

26-06-2024 | 09:53:51
Een week nadat de campagne Stukje van mij van KPN werd gelanceerd, liet ik de video zien aan mijn elfjarige dochter

[Interview] Steven Kesler en Pieter Paul Groot over de groei en transitie van Vicky naar My Way

13-06-2024 | 18:05:00
De parkeer- en reis-app Vicky heeft in december 2023 samen met Fitzroy en BAAS een rebranding ondergaan en heet sindsdien My Way

VGZ kiest voor Abovo Maxlead als full-service mediabureau

06-06-2024 | 10:49:00
In de gevraagde dienstverlening zal het bureau werken voor de diverse merken van Coöperatie VGZ en helpen met media, content en performance marketing

DDB, Alfred, Wefilm en Joe Public grote winnaars Esprix 2024

24-05-2024 | 09:52:00
Gisteren werd er voor het eerst in de geschiedenis van de Esprix geen goud uitgereikt. Dat konden de genomineerden niet zo waarderen

Fitzroy ontwikkelt gamingcampagne voor ANWB Private Lease

17-05-2024 | 09:30:00
ANWB Private Lease is de digitale wereld van Gran Turismo 7 ingedoken met hun Private Lease-modellen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.