Marketing Report
Luca Izarin (stagiair Fitzroy): Tijdens mijn stage maakte ik een televisiecommercial nieuws

Luca Izarin (stagiair Fitzroy): Tijdens mijn stage maakte ik een televisiecommercial

Iedere student moet stagelopen. Vlieguren maken. Dat geldt voor de strategen, designers en natuurlijk de creatieven. Maar niet iedere stage is hetzelfde. Soms loopt een stage geruisloos af, zonder dat de student het gevoel heeft ook maar van enige betekenis te zijn geweest. Maar soms zijn ze gewoon volledige medewerkers die worden uitgedaagd om tot het uiterste te gaan om hun ideeën tot uitvoer te brengen.

Vlieguren maken

Luca Izarin, stagiair bij Fitzroy: "Het mooie van stagelopen bij Fitzroy is dat je op echte briefings kan werken. Niet de kleine social posts projecten, maar allerlei soorten briefings: van activatie tot zelfs televisiecommercials. Voor een mini-pitch voor Poppodium 013 mocht ik ook mijn gedachtes neerleggen. 013 bestaat binnenkort 25 jaar en dat moest publiekelijk gevierd worden met een televisiecommercial. Een commercial waar we niet veel budget hadden, maar waarvan we wel bij Fitzroy de noodzaak voelde om mee te doen."

Jur Baart, oprichter van Fitzroy: "Poppodium 013 was een plek waar ik regelmatig kwam. Mijn broertje studeerde in Tilburg en houdt ongelooflijk van muziek. Dus ik heb wel menig bandje meegemaakt. Toen 013 ons belde, wisten we direct dat het een lastige opdracht zou worden; met name door het kleine budget. Maar de liefde voor 013 was toch belangrijker dan geld. Dus hebben we de briefing strategisch vertaald en bij een aantal creatieven neergelegd. Ook bij Luca, die met een aantal interessante ideeën kwam. Ik heb toen voorgesteld dat hij zelf alle ideeën mocht presteren samen met mij. Dat deed hij maar al te graag. En zijn idee werd uitgekozen. Hoe cool is dat."

Fitzroy won pitch met idee van Luca

Fitzroy won de pitch met het idee van Luca. Maar Luca moest ieder idee van tevoren zelf in kaart brengen qua productie. Met de hulp van een bevriende productiemaatschappij heeft hij zelf de regie mogen doen. Natuurlijk onder begeleiding van een Senior Art Director en producer. Zodat de kwaliteit gewaarborgd werd.

Jur Baart: "Natuurlijk kon hij niet alleen op de set staan. We willen als Fitzroy de kwaliteit hoog houden, dus werd Luca begeleid door één van onze producers en een senior creatief. Maar het resultaat mag er zeker wezen. We hebben denk ik als bureau-eigenaren allemaal wel eens twijfels over de nieuwe generatie. En of ze wel in ons vak willen gaan werken. Luca bewijst het tegendeel. Ieder bureau heeft stagiairs nodig zoals hem. Ieder bureau heeft straks juniors nodig zoals hem. Dan gaan we goede, mooie communicatie krijgen die ons vak verder gaat helpen. Wij zijn als Fitzroy trots dat hij bij ons stage heeft gelopen."

De commercial van Poppodium 013 was de hele maand augustus te zien op Nederland 1, 2 en 3. 

www.fitzroy.nl

Lees ook:

Fitzroy ontwikkelt campagne slimme kraan Unito

21-09-2023 | 11:15:34
Het merk vroeg bureau Fitzroy om na te denken over de positionering, big idea en doorvertalingen naar verschillende media

Fitzroy ontwikkelt identiteit en merkcampagne Elevation Group

18-09-2023 | 11:01:00
Elevation Group is een full service partner op het gebied van IT Staffing met de labels Elevation Partners, The.NextGen en Elevation Workforce Solutions

Eerste inhaker rondom verkiezingen van SportCity

05-09-2023 | 11:21:50
Creatief bureau Fitzroy ontwikkelde een campagne waarbij gespeeld werd met de verschillende afkortingen van de politieke partijen. 

Edith Janson Strategy Director Fitzroy

03-08-2023 | 11:07:00
Edith Janson werkte de afgelopen acht jaar freelance voor onder andere KesselsKramer, Dept, Anomaly en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

[De Belofte 2023] Jur Baart over Lili Karakas

29-07-2023 | 09:32:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem wordt bekendgemaakt wie De Belofte 2023 is. Wij vragen mensen die staan genoteerd in de M100 lijsten 2023 om één persoon voor te dragen. De Jury van de Cross Media Awards kiest eerst de genomineerden en daarna de winnaar. De voordracht van Jur Baart is Lili Karakas, designer bij Fitzroy

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.