LVB produceert branded podcast voor Kamp Amersfoort

LVB produceert branded podcast voor Kamp Amersfoort

Contentmarketingbureau LVB (onderdeel van digital agency iO) heeft samen met Nationaal Monument Kamp Amersfoort een zesdelige audioreeks geproduceerd, waarin de zoektocht naar de verdwenen SS’er Walter Heinrich centraal staat.

Deze Heinrich was oorlogsmisdadiger, massamoordenaar en grondlegger van een van de gruwelijkste concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Begin 1945 verdwijnt hij spoorloos... Wat is er met hem gebeurd? In deze podcast gaan podcastmaker Jordy Hubers van iO/LVB en Floris van Dijk, Hoofd Onderzoek bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op zoek naar het antwoord. Is hij gevlucht? Krijgsgevangene gemaakt? Een nieuw leven gestart in Zuid-Amerika? Jordy en Floris onderzoeken zijn mogelijke voetsporen, komen tot bijzondere ontdekkingen en komen verrassend dicht bij het antwoord.

Verhaal voor een breed publiek

Micha Bruinvels, directeur Nationaal Monument Kamp Amersfoort: “Van Nationaal Monument Kamp Amersfoort hoop ik een combinatie van fysieke en digitale ervaringen maken, die elkaar versterken. En daarom zie ik deze podcast, samengesteld door specialisten en gemaakt door professionals, dan ook als een ideaal voorbeeld van die combinatie. Een inhoudelijk verhaal vertellen aan een breed publiek, en daarmee potentiële bezoekers te interesseren voor het museum.”

Jordy Hubers: “De productie van een branded podcast is voor een merk een perfecte en vernieuwende manier om de beleving rondom het merk een stevige impuls te geven. Zeker deze high end-productie nodigt uit om meer te weten te komen over Walter Heinrich en Kamp Amersfoort. De podcast is een kruising tussen educatie en entertainment, maar wel met één centraal doel: een nog beter beeld krijgen over het leven van Walter Heinrich en zijn mysterieuze verdwijning.”

De podcast is te beluisteren via alle bekende audioplatforms.

www.lvb.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.