Marjolein van der Linden COO van RTL Nederland

Marjolein van der Linden COO van RTL Nederland

Marjolein van der Linden is per 1 mei 2023 benoemd tot Chief Operations Officer (COO) bij RTL Nederland.

Marjolein van der Linden was oorspronkelijk tot 1998 8 jaar advocaat bij Nauta Dutilh. Sinds 2004 is zij werkzaam bij RTL Nederland. Eerst als general counsel. In 2018 werd zij aangesteld als Director Legal & Human Resources en breidde zij haar verantwoordelijkheden verder uit.

NDP Nieuwsmedia, VCO, NLZiet

Zij is sinds juni 2012 vicevoorzitter van NDP Nieuwsmedia, sinds september 2015 voorzitter van de Stichting Collectieve Gelden Omroepen, sinds januari 2022 bestuurslid van NLZiet en sinds 2003 commitee member van de Vereniging Commerciële Omroepen (VCO).

Als COO is Marjolein van der Linden verantwoordelijk voor Human Resources, Legal, Public Affairs, Distribution en Facility Management.

Directie

Onder leiding van CEO Sven Sauvé neemt Marjolein van der Linden als Chief Operations Officer plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Content Officer Peter van der Vorst, Chief Technology Officer Giovanni Piccirilli, Chief Commercial Officer Ton Rozestraten (CEO van Ad Alliance), Chief Financial Officer Olivier Zacharia en Chief Marketing Officer Ellen van den Berghe. De positie van COO werd tot eind 2021 ingevuld door Rik Welling die het bedrijf heeft verlaten.

Human resources op hoogste niveau

Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland: “Het verankeren van human resources op het hoogste niveau is een strategisch besluit om onze positie als employer of choice te versterken. Het beste talent binnenhalen en behouden is nu al een belangrijk onderdeel van de brede portefeuille van Marjolein van der Linden. Daarmee was het een logische keuze om haar toe te laten treden tot onze directie. Marjolein heeft binnen en buiten RTL Nederland een geweldige staat van dienst. Ze gaat altijd voor het hoogst haalbare en doet dat vanuit de inhoud, diepe kennis van het medialandschap en de gave om de status quo te challengen. Haar ervaring in combinatie met haar leiderschapskwaliteiten maakt haar tot een verrijking van het directieteam."

Marjolein van der Linden: “Ik ben vereerd met deze benoeming. Naast de belangrijke taak om RTL employer of choice te laten zijn en blijven, kijk ik ernaar uit om met al mijn collega’s van human resources, legal, distributie en facility management verder te werken aan een toonaangevend en krachtig RTL Nederland."

RTL Nederland is onderdeel van RTL Group.

www.rtlnederland.nl

www.rtl.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.