Mark Woerde lanceert initiatief Creative Under Fire

Mark Woerde lanceert initiatief Creative Under Fire

Een wereldwijde studie onder 450.000 mensen, samen met een hersenscanstudie onder creatieven (Cannes Lions-winnaars), toont aan dat creatieven hun talent graag inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken, maar dat dit talent hen ook kan belemmeren. Creativiteit gaat vaak samen met een verhoogde gevoeligheid, wat het risico op overweldiging vergroot bij het aanpakken van moeilijke kwesties. Dit kan leiden tot mentale en fysieke problemen, meer dan bij andere groepen.

Eén op de vijf creatieven verwacht dat hun gezondheid in de nabije toekomst zal verslechteren. Om creatieven die met deze uitdagingen worden geconfronteerd te ondersteunen, wordt het initiatief "Creative Under Fire" gelanceerd. Naast de onderzoeksresultaten worden tools gedeeld met de creatieve.

Christiana Figueres, voormalig klimaatchef van de VN: "Vergroot je talent en zet het in voor het goede. Als miljoenen creatieven wereldwijd zich inzetten, kunnen we een enorme positieve kracht genereren, wat bijdraagt aan het welzijn van de mensheid."

De emotionele kenmerken van creatieven

Het wereldwijde onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Glocalities, toont aan dat de top drie zorgen van creatieven zijn: klimaatverandering (54 procent), schendingen van mensenrechten (48 procent), en kindermishandeling en verwaarlozing (45 procent). Uit de studie blijkt ook dat 22 procent van de wereldbevolking behoort tot de groep van creatieven. Miljoenen van hen zijn werkzaam in de creatieve industrie of volgen een creatieve studie. Creatieve mensen zijn oververtegenwoordigd onder sociaal ondernemers en activisten.

De verbeeldingskracht van de creatieven is essentieel voor het aanpakken van urgente mondiale kwesties. Toch wordt hun potentiële positieve impact bedreigd door de emotionele kenmerken van de creatieve geest.

Dr. Dan Siegel: "Het creatieve brein is uniek en vatbaar voor overweldiging in stressvolle situaties."

Het onderzoek toont ook aan dat tot 80 procent van de creatieven, in verschillende mate, moeite heeft om verbinding te maken met mensen die verschillende waarden en denkwijzen hebben, wat leidt tot stress en frustratie. Samenwerking met diverse individuen is echter essentieel om impact te hebben.

Martijn Lampert, onderzoeksdirecteur van Glocalities: "Creatieven die gemakkelijker uit hun bubbel breken, hebben niet alleen een positieve mindset, maar zien ook hun eigen toekomstige geestelijke gezondheid optimistisch in."

Deskundigen ondersteunen creatieve geesten

Tal van experts met diverse achtergronden, waaronder psychiaters, ervaren creatieven, soldaten, artsen, maar ook studenten en activisten, zijn nauw bij het project betrokken. Zo gaf ook de

Dalai Lama: "Je kunt jezelf trainen om verschrikkingen te absorberen en los te laten. Door dit te doen, ontwikkel je een cruciale schakelaar - degene die ervoor zorgt dat je de controle behoudt en minder snel overweldigd raakt. De sleutel ligt in het oprecht omarmen van de verschrikking, maar alleen voor een bepaalde periode voordat je deze loslaat. En als je dit iedere dag doet, dan zal je zien dat de schakelaar gaat werken."

De initiator is Mark Woerde, een voormalig reclameman en de oprichter van de Nederlandse NGO LetsHeal. Hij was onder andere de initiator achter één van 's werelds grootste anti-kinderporno-operaties en heeft zelf ervaring met de uitdagingen waar creatieven mee geconfronteerd worden. Kees Klomp, Professor: “Dit belangrijke thema vraagt om aandacht voor creatieve studenten en professionals die onder mentale druk staan terwijl ze een belangrijke rol spelen in maatschappelijke veranderingen.”

Creative Under Fire: Gratis tools voor creatieven

Het initiatief is gestart. De eerste creatieven van de grootste creatieve community (Cannes Lions) ontvangen vandaag de tools, net als de studenten van de Hogeschool van Amsterdam en hun 36 internationale partnerscholen. Alle bronnen, inclusief het gratis e-book Creative Under Fire, zijn vanaf nu gratis beschikbaar voor iedereen.

www.CreativeUnderFire.org

www.glocalities.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[The List] Whello

12-06-2024 | 13:14:00

[The List] Fast Media

11-06-2024 | 11:56:42
Fast Media licenseert nieuws, sport, entertainment en creatieve content aan reclamebureaus en uitgeverijen.

[The List] Twenty Two

31-05-2024 | 13:01:54
Twenty Two is een full-service marketingbureau voor werkgevers

[The List] DCVF

23-05-2024 | 09:32:00
DCVF staat voor De Combinatie van Factoren. Het activatiebureau dat merken laat groeien

[The List] Media Activation

23-05-2024 | 09:32:00
Media Activation is het enige special advertising bureau van Nederland dat op eigen wijze creativiteit met mediakennis verbindt
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.