[Marketing Report Cannes 2024] Vivian Kowalski en Marieke Kraanen (Somention): We pleiten voor jong talent in Cannes

[Marketing Report Cannes 2024] Vivian Kowalski en Marieke Kraanen (Somention): We pleiten voor jong talent in Cannes

New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report.

We spreken Vivian Kowalski, Executive Creative Director, en Marieke Kraanen, Art Director van Somention, over de evolutie van marketing bij Cannes, de invloed van social media, en het belang van jonge talenten in de reclamewereld.

Marieke Kraanen: "Cannes is oorspronkelijk ontstaan vanuit de traditionele reclame, maar eigenlijk zie je hier op de boulevard alleen maar Meta, TikTok, Pinterest en andere social kanalen. Wij zijn natuurlijk een social bureau, dus ik vind dat heel tof. Ik vraag me soms af of de mensen die hier rondlopen überhaupt weten wat bepaalde TikTok-termen inhouden. Ik zag allemaal goodybags met teksten in Gen-Z taal. Op een tasje stond bijvoorbeeld: 'It's giving Cannes', wat betekent dat het een goede vibe brengt, een toffe ervaring is. Ik vind het heel grappig dat dat op die tasjes staat, want waarschijnlijk weet de helft niet eens wat het betekent."

Vivian Kowalski: "Ik vind het eigenlijk zonde dat hier nog zo weinig jonge mensen rondlopen. Jonge Honden en RA*W zijn topinitiatieven, maar ik zie hier vooral C-level en bureaudirecteuren rondlopen. Zij begrijpen soms niet wat er in de wereld van social gebeurt, terwijl dat wel de toekomst is waar we naartoe gaan op het gebied van marketing. Dus daar wil ik voor pleiten, dat we niet alleen maar op C-level hier met elkaar aan het kletsen zijn, maar juist jonge mensen in de spotlight zetten."

Luister het interview hier: 

www.somention.com

OranjeBitterBallenBorrel – meld je gratis aan!

De OranjeBitterBallenBorrel is onze geweldige afsluiting van Cannes 2024. Op donderdag 20 juni in en bij het café van de Embassy of Dutch Creativity. De OranjeBitterBallenBorrel begint om 18:00 uur en valt daarmee samen met het laatste uur uitzending van Marketing Report Radio vanuit Cannes. Meld je hier GRATIS aan.

www.canneslions.com

www.newbusinessradio.nl

Lees ook:

Pitch in Sneltreinvaart 2024: RAW en bol blikken terug

09-07-2024 | 10:39:00
RAW en bol hebben het succes van de Treinpitch 2024 gevierd. Als onderdeel van het 'Stay Grounded' initiatief, reisde RAW per trein naar Cannes

Merken100 2024: IKEA meest invloedrijke merk in Nederland

26-06-2024 | 20:30:00
Marketing Report lanceert na lange en intensieve voorbereiding de Merken100, een nieuwe Currency for Brands. De Merken100 meet de invloed die merken hebben

Serviceplan Group wint 14 awards tijdens Cannes Lions 2024

26-06-2024 | 12:38:00
De internationale Serviceplan Group nam tijdens het 71ste Cannes Lions Festival 3 Gouden, 3 Zilveren en 8 Bronzen Lions mee naar huis

Victoria Warmerdam (OAK Motion Pictures) wint 5 prijzen bij Young Director Awards

24-06-2024 | 00:33:00
Victoria Warmerdam heeft Bij de Cannes Lions vijf Young Director Awards gewonnen voor de korte film Ik ben geen Robot. Daarbij heeft ze de Special Jury Award gewonnen alsmede Gold Screen-awards in de categorie├źn Comedy, Short Film, Creative Use of Sound en Passion Project

AKQA Amsterdam wint twee extra Gouden Lions

21-06-2024 | 21:00:00
De campagne Pink Chip van DeGiro en UN Women die door AKQA Amsterdam ontwikkeld is, won twee extra Gouden Lions in de categorie Sustainable Development Goals (subcategorie Reduced inequalities) en Lion for Change (Glass)

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.