[Marketing Report Radio] Bert Hagendoorn over bedrijven helpen bij groei en positionering

[Marketing Report Radio] Bert Hagendoorn over bedrijven helpen bij groei en positionering

Bert Hagendoorn is specialist in Positioning and Growth Strategy voor creatieve bedrijven en voorzitter van de stichting Dutch Digital Design. Hij is nieuwkomer in DeMedia 100 en staat op nummer 5 in DeReclamebureau50. Bij Marketing Report Radio vertelt hij over zijn aanpak en wat zijn werk speciaal maakt

Bert Hagendoorn: “Mijn trajecten duren zo’n twee maanden, met elke week een sessie van drie uur. Dan lopen we een zesstappenplan door. Dat heb ik de afgelopen tien jaar voor zo’n honderd bureaus gedaan, met soms natuurlijk wat kortere trajecten.

De eerste stap is analyse, kijken naar de binnenkant en de buitenkant van een bureau. We kijken ook naar de markt, de concurrentie en partnerships en dergelijke. Daarna stellen we de doelstellingen scherp op vijf niveaus. Vervolgens ontwikkelen we er een strategie. Dan volgt de communicatiestrategie en tot slot de planning en monitoring waar een strategisch plan uit voortkomt.

Ik werk voornamelijk voor bureaus maar de laatste jaren ook daarbuiten, zoals voor een financiële dienstverlener of een start-up in recruiting. De principes waar ik mee werk, gelden in de basis voor elk bedrijf.”

Bert gaat ook in op consolidatie of specialisatie in de markt, de vacaturemarkt, de juiste vragen stellen en relaties opbouwen met bedrijven.

Luister het volledige interview hier:

www.berthagendoorn.nl

Luister hier de volledige radio-uitzending van 17 augustus 2021 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt gesponsord door Logitech for Business en Clarity.


www.logitech.com
www.clarity.pr  

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.