Marketing Report
[Marketing Report Radio] Christiaan van Dijk (ZIGT) over de overname van RTL Nederland door DPG Media podcast

[Marketing Report Radio] Christiaan van Dijk (ZIGT) over de overname van RTL Nederland door DPG Media

Christiaan van Dijk is Business Development Director bij mediabureau ZIGT. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we hem over de overname van RTL Nederland door DPG Media.

Christiaan van Dijk: "RTL en DPG gaan samen. Het moet nog worden goedgekeurd door de ACM. Voorheen werd de tv-markt als een geheel gezien, maar dat is nu niet meer het geval. Zouden ze nu misschien te machtig worden als algemene mediamacht in Nederland? Dit brengt nieuwe vragen met zich mee over het mediavraagstuk van dit moment. Zal de ACM nu het totale mediastuk bekijken? Zullen ze reageren op de grotere partijen, of zeggen ze nu dat de omvang in Nederland te groot wordt? Ook als nieuwszender kan dit grote impact hebben. Is er een risico dat de belangrijke onafhankelijkheid in het nieuws verloren gaat? Dat kan nog weleens een punt zijn dat moet worden onderzocht. Daar ben ik erg benieuwd naar!"

Luister dit interessante interview hier:

Luister hier de volledige radio-uitzending van 19 december 2023 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcast. Marketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

Gedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.