[Marketing Report Radio] Christiaan van Dijk (ZIGT) over de transformatie van SBS9 naar Viaplay TV

[Marketing Report Radio] Christiaan van Dijk (ZIGT) over de transformatie van SBS9 naar Viaplay TV

Christiaan van Dijk is Business Development Manager bij ZIGT. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we hem over de recente veranderingen omtrent SBS9 en Viaplay TV, met de vraag wat de verwachtingen zijn voor het komende jaar.

Christiaan van Dijk: "Vanaf 5 april gaat SBS9 verder onder de naam Viaplay TV, waarbij het Viaplay-aanbod beschikbaar wordt gesteld op het voormalige SBS9-kanaal. Dit omvat onder andere darts, Engels en Duits voetbal, en natuurlijk Formule 1. Hoewel niet alle races worden uitgezonden, wordt er een selectie gemaakt, met kwalificaties die naar mijn weten echt live worden uitgezonden, zij het met af en toe een vertraging. Voor Talpa is dit natuurlijk een waardevolle toevoeging aan hun contentaanbod. En het interessante is dat de kijkcijfers door het dak gaan. Dus de vraag is, waarom trok SBS9 voorheen relatief weinig kijkers, maar zie je nu met de toevoeging van Viaplay-content dat ze binnen drie dagen het weekbereik van SBS9 behalen? Naast de nieuwigheid als mogelijke oorzaak van deze piek, zie je ook een verschuiving in de leeftijdscategorieën, waarbij nu ook een jonger publiek plotseling gaat kijken. Dat is zeker interessant om te zien!"

Luister het interview hier:

Luister hier de volledige radio-uitzending van 16 april 2024 terug:

www.zigt.nl

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcast. Marketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

Gedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Marketing Report Radio] Coen Zuijdervliet & Sanne Demir (DCVF) over het nieuwe normaal in de creatieve industrie

24-05-2024 | 13:12:00
We spreken Coen Zuijdervliet en Sanne Demir over het nieuwe normaal in de creatieve industrie.

[Marketing Report Radio] Marijnke van der Burgh (ZIGT) over de sportzomer, het nieuwe kabinet en de AMMA Awards

23-05-2024 | 11:00:00
We spreken Marijnke van der Burgh over de sportzomer, het nieuwe kabinet en de AMMA Awards

[Marketing Report Radio] Robert Heijmans (VDS Publishers) over de budgetverschuiving van tv naar print

22-04-2024 | 14:46:00
Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we hem over de kracht van een kleine uitgever en de budgetverschuiving van tv naar print

[Marketing Report Radio] Gabriela Nouws (SuperRebel) over Hotel SuperRebel: Een smeltkroes van creativiteit

19-04-2024 | 11:51:00
Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we haar over de keuze voor een hotel als kantoor en hoe dat de creativiteit stimuleert

[Marketing Report Radio] Dorkas Koenen (Rabobank) over de kracht van sportieve meditatie en verbinding

18-04-2024 | 11:30:00
Te gast bij Marketing Report Radio spreken we Dorkas Koenen over zijn boek Bergen liegen niet, de reis naar verbinding én zijn nieuwe boek Klantonvriendelijkheid

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.