[Marketing Report Radio] Joris van der Pol en Rob Beijersbergen over audio in 2022

[Marketing Report Radio] Joris van der Pol en Rob Beijersbergen over audio in 2022

In de speciale Eindejaarsuitzending van Marketing Report op New Business Radio blikten we in vier interviews vooruit op de advertentiemarkt van 2022. Joris van der Pol, algemeen directeur van OMS bij Talpa Network en voorzitter van Audify en Rob Beijersbergen, verkoopdirecteur bij Qmusic en bestuurslid van Audify, schijnen hun licht over wat gaat komen.

Rob: "We gaan met een nieuw mediaonderzoek beginnen, waarbij we van actief naar passief registreren gaan. De belangrijkste verandering is dat het een crossmediaal onderzoek wordt. Adverteerders en mediabureaus kunnen beter op de markt inspelen door te kijken wat de effecten zijn van de verschillende soorten mediatypen."

Joris: "Geluid is overal in ons leven. Het nieuwe onderzoek stelt ons in staat om alle vormen van beluistering te gaan meten. Dat vinden we cruciaal, omdat er heel veel geluisterd wordt en daarnaast de positie van audio in het advertentiedomein te klein is en dat willen we laten groeien. We zien het onderzoek als een van de manieren, en de lancering van Audify, het oude RAB, als een opmaat naar proberen de wereld van geluid beter te ontsluiten voor adverteerders. De wereld van audio is veel groter dan alleen radio. 40 procent van de audioconsumptie is al digitaal en dat ontsluiten voor adverteerders is de missie waar we voor staan."

Beluister dit interessante interview hier:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt gesponsord door Logitech for Business.


www.logitech.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.