Marketing Report
[Marketing Report Radio] Nic Huiskes over intelligence bij Randstad Groep Nederland podcast

[Marketing Report Radio] Nic Huiskes over intelligence bij Randstad Groep Nederland

Nic Huiskes is directeur marketing communicatie en intelligence bij Randstad (Groep) Nederland. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio verteld hij over de schaarste op de arbeidsmarkt en hoe Randstad daar mee omgaat.

Nic Huiskes: "Wat we al jaren aan het doen zijn vanuit intelligence is niet zozeer kijken naar functies of beroepen maar naar de skillset van mensen. Want je voert een functie uit maar je bent ook een individu en je kunt bepaalde dingen leren. Het is eigenlijk veel relevanter en interessanter om te kijken naar de skills die iemand heeft, om die vervolgens in te zetten voor bepaalde functies. Wat we recentelijk hebben gedaan en daar ben ik heel erg trots op, is dat we aan het kijken zijn naar de gaming industrie en de skills die je daarbij ontwikkelt. Door het spelen van bepaalde spellen ontwikkel je skills die je ook binnen werkgerelateerde beroepen zou kunnen toepassen. Wat je bijvoorbeeld ziet is dat oog-hand coördinatie binnen de chirurgie erg belangrijk is. Dus op het moment dat je bepaalde spellen speelt waarbij je die skill al van jongs af aan ontwikkelt, heb je daar gedurende je werkende leven profijt van. Net zoals skills als beslissingsprocessen, communicatie en handelen in urgente situaties, die je (onbewust) ontwikkelt door het spelen van spellen zoals FIFA, World of Warcraft of Fortnite."

Luister het volledige interview van Nic Huiskes hier:


Luister hier de volledige radio-uitzending van 17 mei 2022 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.