[Marketing Report Radio] Siebe-Geert de Boer (Global): BRO Next was de missing link in het buitenreclameonderzoek

[Marketing Report Radio] Siebe-Geert de Boer (Global): BRO Next was de missing link in het buitenreclameonderzoek

Siebe-Geert de Boer is Research Manager bij Global. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we hem over de recente introductie van BRO Next, een uitgebreid en uitdagend bereiksonderzoek in de buitenreclame sector.

Siebe-Geert de Boer: "We hebben net BRO Next geïntroduceerd. Dit is een enorm en complex bereiksonderzoek dat we eens in de tien jaar samen met andere exploitanten uitvoeren. Het is een van de grootste en moeilijkste onderzoeken in zijn soort. Bij buitenreclame kun je niet simpelweg een panel van 2000 mensen gebruiken zoals bij televisie. In plaats daarvan heb je 20.000 mensen nodig van wie je alle verplaatsingen vastlegt om iets te kunnen zeggen over het bereik van een campagne. En dat is nog maar het begin, want het onderzoek bestaat uit vier delen. Eén deel is het Nederlands plaatsingspanel, waarin we van die 20.000 mensen precies vastleggen waar ze zijn, met welk vervoersmiddel ze reizen, en dat over meerdere weken. Dit was de ontbrekende schakel in het buitenreclameonderzoek, maar we doen nog veel meer. We weten precies waar onze objecten staan en wat de kenmerken ervan zijn. Wanneer je weet waar mensen zich bewegen en je weet waar de objecten staan, kun je het contact tussen mensen en objecten vaststellen."

Luister het interview hier:

 

Luister hier de volledige radio-uitzending van 21 mei 2024 terug:

www.global.com

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcast. Marketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

Gedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Marketing Report Radio] Peter Haug: Met de BMW Art Cars brengen we kunst en design samen

29-05-2024 | 11:58:00
Peter Haug is CMO en Marketing Director bij BMW Group Nederland. We spreken hem over de rol van kunst binnen BMW en de impact van de BMW Art Car projecten

[Marketing Report Radio] Hella de Weger (a.s.r.) en Sjors Kroon (Media Reverse): Investeren in één merk is de sleutel tot succes

28-05-2024 | 09:18:00
We spreken Sjors Kroon en Hella de Weger over hun succesvolle strategie voor merkontwikkeling en groei binnen a.s.r.

[Marketing Report Radio] Coen Zuijdervliet & Sanne Demir (DCVF) over het nieuwe normaal in de creatieve industrie

24-05-2024 | 13:12:00
We spreken Coen Zuijdervliet en Sanne Demir over het nieuwe normaal in de creatieve industrie.

[Marketing Report Radio] Marijnke van der Burgh (ZIGT) over de sportzomer, het nieuwe kabinet en de AMMA Awards

23-05-2024 | 11:00:00
We spreken Marijnke van der Burgh over de sportzomer, het nieuwe kabinet en de AMMA Awards

[Marketing Report Radio] Robert Heijmans (VDS Publishers) over de budgetverschuiving van tv naar print

22-04-2024 | 14:46:00
Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we hem over de kracht van een kleine uitgever en de budgetverschuiving van tv naar print

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.