[MarketingReport Radio] Arno de Jong over de ontroerende eindejaarscampagne van de Staatsloterij

[MarketingReport Radio] Arno de Jong over de ontroerende eindejaarscampagne van de Staatsloterij

Arno de Jong is CMO van Nederlandse Loterij en uitgeroepen tot de nummer 1 van de Marketing100 2023. Te gast bij Marketing Report op New Business Radio vertelt hij over de stand van zaken in de markt van online gokken en de oudejaarscampagne van 2022.

De afgelopen jaren stond een schattig of ontroerend dier centraal in de eindejaarscampagne, maar deze keer gooiden de Nederlandse Loterij en TBWA het over een heel andere boeg.

Arno de Jong: “Er is best wat discussie aan vooraf gegaan. Iedereen vroeg zich af wat het nieuwe diertje zou worden. Maar je moet jezelf op een gegeven moment gaan vernieuwen en dat moet je eigenlijk net te vroeg doen, want als je te lang wacht kun je niet meer terug. Vorig jaar hebben we de discussie al gehad over de vraag: moeten we nu al om. Toen kwam TBWA met het idee van de koekoeksklok en zijn we op de dierenlijn verdergegaan. Die hebben we er ook dit jaar lang naast gehouden en de husky heeft een prominente bijrol in deze campagne. Maar de hoofdrollen zijn voor de fantastisch acterende vader en zoon die samen op reis gaan.”

Luister dit interessante interview hier:

Luister hier de volledige radio-uitzending van 20 december 2022 terug:

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

Gedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

www.dcvf.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.